Помощ - рецепта за козунак

  • 43 021
  • 41
# 30
ООО Таня, миналата година реших да правя козунак, станамного хубав, но се утрепах от месене. Нали знаеш, че трябва да е топло в стаята, в която го месиш
Тази година ще си вземем купешки.
Виж целия пост
# 31
Гостът съм аз  Embarassed
Виж целия пост
# 32
Съжалявам, че не ти се е получило!
Имам само 2 или 3 издънки с козунаците ( това в началото още), но определено не е от рецептата, а по-скоро от изпълнението й.
Дори от доста отдавна не спазвам задължителното условие всичко да е затоплено, а ползвам направо студени яйца и мляко,  и пак си стават козунаците.

А за захарта не знам какво да кажа Simple Smile ...
Аз дето обичам много сладко, са си ми сладки, ама де да знам, може да съм си повредила вкуса нещо или пък да има разлика между американските и канадските продукти Simple Smile

Като се замисля и на мен не ми стана от първият път - бях ги сложила в една широка тава, та те нямаше как да се издуят, а се бяха разпльоскали. Вторите вече във формичките станаха супер и оттогава само по тази рецепта правя.
Виж целия пост
# 33
http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?p=421855&highlight=#421855
Виж целия пост
# 34
Цитат на: Anonymous
Съжалявам, че не ти се е получило!
Имам само 2 или 3 издънки с козунаците ( това в началото още), но определено не е от рецептата, а по-скоро от изпълнението й.
Дори от доста отдавна не спазвам задължителното условие всичко да е затоплено, а ползвам направо студени яйца и мляко,  и пак си стават козунаците.

А за захарта не знам какво да кажа Simple Smile ...
Аз дето обичам много сладко, са си ми сладки, ама де да знам, може да съм си повредила вкуса нещо или пък да има разлика между американските и канадските продукти Simple Smile

Като се замисля и на мен не ми стана от първият път - бях ги сложила в една широка тава, та те нямаше как да се издуят, а се бяха разпльоскали. Вторите вече във формичките станаха супер и оттогава само по тази рецепта правя.

И аз съжалявам. Simple Smile  Много ме беше яд, защото с такова нетърпение го чакахме да стане този козунак... Confused
Не съм го сложила в широка тава, а във форма за кекс.
Купувам едно специално брашно, което е май доста тежко и е дошло в повече. Стана едно такова сбито тестото, знаеш като прекалиш с брашното...
Колкото до захарта...ми може и моите вкусове да са се повредили.
Виж целия пост
# 35
Цитат на: diviana

 Много ме беше яд, защото с такова нетърпение го чакахме да стане този козунак... Confused

В дир-ския готварки клуб има една тема за машини за хляб и там има рецепта и снимка на козунак печен в машина за хляб, казват хубав бил ще взема да се пробвам пак, пък каквото излезе.
Виж целия пост
# 36
Цитат на: Di5
Цитат на: diviana

 Много ме беше яд, защото с такова нетърпение го чакахме да стане този козунак... Confused

В дир-ския готварки клуб има една тема за машини за хляб и там има рецепта и снимка на козунак печен в машина за хляб, казват хубав бил ще взема да се пробвам пак, пък каквото излезе.


 Grinning И аз. Утре.
Сега ще ида да прочета темата.
А ти по твоята рецепта ли ще правиш козунак или ще опиташ
"Панетоне"?
Виж целия пост
# 37
Цитат на: diviana
Цитат на: Di5
Цитат на: diviana

 Много ме беше яд, защото с такова нетърпение го чакахме да стане този козунак... Confused

В дир-ския готварки клуб има една тема за машини за хляб и там има рецепта и снимка на козунак печен в машина за хляб, казват хубав бил ще взема да се пробвам пак, пък каквото излезе.


 Grinning И аз. Утре.
Сега ще ида да прочета темата.
А ти по твоята рецепта ли ще правиш козунак или ще опиташ
"Панетоне"?

Панетоне-то ще опитам, то вече се видя че по моята не става да се пече в машината.
Виж целия пост
# 38
Аз винаги правя домашен козунак - направо нямам търпение! стават ми супер хубави! рецептата е същата, като посочената по-горе с 8 яйца!!!
Виж целия пост
# 39
Искам да ви кажа,че козунака на Спаска е страхотен.Още щом й видях името тук ,веднага си помислих дали това не е същата Спаска от дир-а миналата година.Омагьосах цялата фамилия с него,при положение,че нямам никакъв готварски талант и за първи път през живота си правех козунак. Laughing  Laughing
Виж целия пост
# 40
Цитат на: Noia
Искам да ви кажа,че козунака на Спаска е страхотен.Още щом й видях името тук ,веднага си помислих дали това не е същата Спаска от дир-а миналата година.Омагьосах цялата фамилия с него,при положение,че нямам никакъв готварски талант и за първи път през живота си правех козунак. Laughing  Laughing


Аз съм, аз съм!  Grinning
Много ти благодаря за хубавите думи! Радвам се, че рецептата ми ти е послужила по предназначение!  Simple Smile
И все пак винаги има риск от провал. Хубавото на тази рецепта, че рискът е снижен до възможния минимум!
Виж целия пост
# 41
За козунака какво брашно е необходимо да се вземе?
Питам защото сега продават едно тесто с някакви набухватели - за мекици, бухтички и др., и като се меси - шупва сместта.
Затова ме интересува дали е необходимо да е такова тестото или може обикновено?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия