2 лесни рецепти за сладкиши.....

  • 7 755
  • 37
# 15
от 0 до 11 ... бахти. на мен печката ми е нова и хич не я познавам...
Виж целия пост
# 16
Тъкмо се чудих какво лесничко сладкишче да им направя на моите...Благодаря Цоци! Но компот от кайсии къде да търся... newsm78 Виж от праскови се намира...

Габи аз го правех с компот от кайсии, точно както е описала Мама Цоцоланка, но мисля че и с праскови ще стане  Peace
Виж целия пост
# 17
от 0 до 11 ... бахти. на мен печката ми е нова и хич не я познавам...

Мама Цоцоланка пише на добре загрята фурна. Та пробвай на около 180-200 , но не повече, че да не загори от горе.
До колко ти е максимума на фурната, щом е нова печката може би е силна и мощна  Thinking
Виж целия пост
# 18
от 0 до 11 ... бахти. на мен печката ми е нова и хич не я познавам...

Мама Цоцоланка пише на добре загрята фурна. Та пробвай на около 180-200 , но не повече, че да не загори от горе.
До колко ти е максимума на фурната, щом е нова печката може би е силна и мощна  Thinking

не е, 250 е максимума. може би на 200 ще е добре.
Виж целия пост
# 19
от 0 до 11 ... бахти. на мен печката ми е нова и хич не я познавам...

Мама Цоцоланка пише на добре загрята фурна. Та пробвай на около 180-200 , но не повече, че да не загори от горе.
До колко ти е максимума на фурната, щом е нова печката може би е силна и мощна  Thinking

не е, 250 е максимума. може би на 200 ще е добре.

Предполагам, че 200 ще е добре! Моята фурна е до 250 и на 200, понякога 180 е добре за сладкиши!

А по темата: Този вторият сладкиш и аз го знам от  майка ми и наистина е много приятен!
Виж целия пост
# 20
 Crazy Добре звучи, ще се пробват   bouquet
Виж целия пост
# 21
взех един компот, но по-голям... в консерва е, не в буркан. и е 850 гр.

още един ламерски въпрос - в колко голяма тава да го изсипя? колко дебело трябва да се получи, за да не остане сурово вътре?

мале, много съм зле...
Виж целия пост
# 22
още един ламерски въпрос - в колко голяма тава да го изсипя? колко дебело трябва да се получи, за да не остане сурово вътре?

мале, много съм зле...

Аз го направих в кръгла тавичка средна големина и дебелината на тестото стана около 2 пръста и половина.
Изпече се добре, не засякох време, просто гледах да стане кафяв отгоре сладкиша, но не да прегори.
Виж целия пост
# 23
Непременно ще се пробват! Благодарности на Мама Цоцоланка!
С нейните рецепти съм сигурна, че няма да има провал   bouquet
Виж целия пост
# 24
ето, провал Mr. Green

всичко прекрасно, изсипвам от едната тава в другата.. и отгоре изригва неопеченото тесто. Crazy върнах обратно за поправка... да се пече.. ама пак не успях съвсем. нарязах свестните парчета от краищата, в средата си беше тесто. ама аз го изядох за назидание и сега ми е лошо. предполагам, че тавичката беше малка. стана бая дебело, следващия път в по-голяма, за да е по-тънко.
Виж целия пост
# 25
ето, провал Mr. Green

всичко прекрасно, изсипвам от едната тава в другата.. и отгоре изригва неопеченото тесто. Crazy върнах обратно за поправка... да се пече.. ама пак не успях съвсем. нарязах свестните парчета от краищата, в средата си беше тесто. ама аз го изядох за назидание и сега ми е лошо. предполагам, че тавичката беше малка. стана бая дебело, следващия път в по-голяма, за да е по-тънко.

Това кой сладкиш?

Иначе и аз вчера изхвърлих един такъв неуспешен със сливи - по средата си беше останал суров. Направо изхвърлих и рецептата - да не се бъркам друг път. Но може би и моят беше по-дебел отколкото трябва
Виж целия пост
# 26
втория, с кайсиите.
Виж целия пост
# 27
Julie, аз точно този сладкиш не съм правила, но правя един подобен.  Досега провал с него не съм имала, но винаги преди да го извадя от фурната проверявам с клечка за зъби - ако се лепи по клечката, значи трябва още да се пече, или поне да се остави да постои в изключената фурна още 10-15 мин.
Виж целия пост
# 28
Мерси за рецептите веднага ще ги изпробвам   bouquet
Виж целия пост
# 29
ето, провал Mr. Green

всичко прекрасно, изсипвам от едната тава в другата.. и отгоре изригва неопеченото тесто. Crazy върнах обратно за поправка... да се пече.. ама пак не успях съвсем. нарязах свестните парчета от краищата, в средата си беше тесто. ама аз го изядох за назидание и сега ми е лошо. предполагам, че тавичката беше малка. стана бая дебело, следващия път в по-голяма, за да е по-тънко.

Ей що така бе Julie, колко дебел стана сладкиша  Thinking
А това с клечката за зъби го правя само като правя кекс, защото много се надига тестото и разбира се пробвам по този начин. Този десерт е твърде тънък, но също може да се изпробва дали е опечен с клечка за зъби, както ти е казала redsonja
Успех следващия път  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия