Крем-пита (стъпка по стъпка)

  • 64 394
  • 160
# 30
Такааа......Направих го с пакетче и половина юфка,крема  - с пудинг вместо брашно,върху белтиците наредих едри парчета орехи.Ще снимам цяла и нарязана крем-питата и ще покажа какво се получи Peace
Виж целия пост
# 31
Давай, Дес!
И да кажеш как става с юфката.
Виж целия пост
# 32
За колко време приблизително се приготвя ?
Виж целия пост
# 33
Сега показах рецептата на мъжа ми и му хареса, така,че утре я правя и ще ви покажа резултата  bouquet
Виж целия пост
# 34
За колко време приблизително се приготвя ?

Около час-час и десет минути, като това време е при положение ,че не изчакваш да изстива напълно където е указан такъв момент.
Виж целия пост
# 35
Ох,обичам крем-пита.... Crazy
Виж целия пост
# 36
Ето я и моята крем пита. Вкусотия! Кампари (по Сопранов) , много, много   bouquet  bouquet  bouquet Grinning



Сложих орехи под белтъчния крем, а самия пласт белтъци е тъничък, защото правих крем-питата не вкъщи, а на гости, и там, едно любопитно детенце ми изля част от белтъците в купата,/искало да види вода ли е това?/ така че разбих каквото беше останало. Все едно, стана много вкусен сладкиш. Сега ще си я спретна и вкъщи, вече както трябва. Grinning
Виж целия пост
# 37
labrex,
радвам се, че ти е харесала.Не бях се сетила за орехите.Всъщност, те може и върху белтъците да се наръсят.

Благодаря за идеята!  bouquet  bouquet
Следващия път ще я приложа.
Виж целия пост
# 38
Eто ме и мен с обещаните снимки.Първо да кажа,че стана страшно вкусен,въпреки че се опасявах за това защото изсипвайки юфката ми замисриса на застояло,едно такова на старо олио ако се сещате как мирише.Но вече бях приготвила всичко и не ми се отказваше.Маслото и после карамелениеят сироп с който напрусках запечената юфка явно убиха онзи вкус и се получи нещо наистина вкусно.Честно казано си мислех да го правя без белтъчната глазура,но определено не сбърках като я сложих ит о в комбинация с орехите Grinning
Следващият път ще пробвам и с кори как ще бъде,за да видя има ли разлика Peace
Виж целия пост
# 39
Благодаря за страхотната рецепта.  bouquet
Виж целия пост
# 40
Само аз ли не съм се сетила  да сложа орехи? doh
Дес и labrex, ще ме накарате утре да я направя само и само, за да я пробвам с орехи. Mr. Green
Аз ядките ги уважавам много и не им прощавам като ги срещна, особено в сладкиши.
Виж целия пост
# 41
И аз ще я пробвам с юфка, стана ми интересно. А за ядките - много ги обичам и ги слагам на почти всички сладкиши. Кампари (по Сопранов), опитай с ядки, със сигурност ще ти хареса. Много добре се връзват с другите продукти. Аз също наръсих корите с карамелизиран сироп. Изобщо, рецептата е сполучлива. Не бях правила досега крем-пита, само бях опитвала, и тя ми се стори толкова противна, че никога не се заинтересувах от тоя сладкиш. Този път Кампари (по Сопранов) ме примами с хубавите снимки и ясните обяснения и добре, че реших да я направя. Вече е в кулинарния ми блокнот с отметка "СУПЕР".  bouquet
Виж целия пост
# 42
Благодаря за рецептата!Днес я направих и стана много вкусно:по два пъти се изредиха да им сипвам допълнително. Peace
Само,че захарта за белтъците ми се стори много и сложих само 5 с.л. и пак стана доста сладко за моя вкус.А с 14 с.л. какво ли ще е?Действително ли са толкова по рецепта? newsm78
Виж целия пост
# 43
Действително ли са толкова по рецепта? newsm78

Да, толкова са.
Учудвам се, че си успяла с 5 супени лъжици да ги разбиеш, но явно става.
Ние, обаче, вкъщи си обичаме сладичко и така ,както е по рецепта ни идва екстра. Laughing
Но вкусове разни. Hug
Виж целия пост
# 44
Чакам почивните дни за да изненадам семейството с вкусния сладкиш.
Изглежда много примамващо Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия