Как правите палачинки на фурна?

  • 7 752
  • 27
Абе това чудо го пробвах 2 пъти и все не успявам нещо. Става, но не може да се навие на руло, чупи се ( а уж е достатъчно тънко, а колко тънка трябва да е всъщност?). Има ли някаква тънкост или....????  newsm78 Помагайте моля?????
Виж целия пост
# 1
Не съм опитвала да ги навия на руло, така си ги хапваме....но може да се навие, тестото не е много тънко около 1/2 см. newsm78 Ако е много тънко е вероятно да го препичаш и затова да ти се чупи. А каква рецепта използваш?
Виж целия пост
# 2
След като я извадиш от тавата, намажи я с масло и я захлупи.
Виж целия пост
# 3
Когато ги пека на фурна, правя тестото малко по-гъсто и палачинките стават малко по-дебели от колкото на тиган. Пека на умерена фурна- 180С. Не ги покривам с нищо, защото ми стават жилави.
Виж целия пост
# 4
3 или4 яйца
8с.л брашно (обикновено слагам на око)
1/2 пр. мляко
2/3 п. кр. масло

Разбивам яйцата със брашното и пр. мляко.В тавата се разтапя маслото и се изсипва докато се изпече. След което се поръсва със смес по желание сладко, сирене, кашкавал и т.н. и се завива на руло и се реже. Пробвах и с по гъсто тесто и по дебелички, ама все не става да се навие. Вярно е че стават леко жилави с повечко брашно.  И ще е по красиво ако е навито, затова съм се заинатила. Пък и е много вкусна и лесна.
Виж целия пост
# 5
А  след опичането покриваш ли тавата с кърпа, така малко ще омекне и по-лесно ще се навие Peace
Виж целия пост
# 6
този път ще опитам тази рецепта и ще покрия с кърпа и ще я намажа с масло, пък дано стане. Че ми е за по специални гости и не ми се иска да се излагам.

ПЕЧЕНА ПАЛАЧИНКА

0,500 мл. прясно мляко
4 яйца
1 ванилия
2 суп.лъж. захар
7 суп.лъж. брашно, 10 лъж. (като боза да стане)
масло (за тавичката)
течен шоколад, сладко или мед за пълнежа
Разбърквате всички продукти и изсипвате в намаслена тава. Печете до зачервяване на 200 градуса. Като се опече я покривате с кърпа за 5-10 мин. за да спадне палачинката (надува се докато я печете) и после мажете дъното с шоколад (или друго) и навивате. Поръсвате с пудра захар.  Сместа можете да я разделите и на две, ако искате по-тънки палачинки.

НЯКОЙ ПРОБВАЛ ЛИ Е ТАЗИ РЕЦЕПТА?
Виж целия пост
# 7
Ще стане Grinning, ако искаш направи една проба с половината количество....ако имаш време Heart Eyes
Успех  bouquet
Виж целия пост
# 8
Не съм пробвала да правя такива палачинки, нито съм яла...как са на вкус...
"Estir" тази рецепта която си дала пробвала ли си я?
Виж целия пост
# 9
Не съм пробвала да правя такива палачинки, нито съм яла...как са на вкус...
"Estir" тази рецепта която си дала пробвала ли си я?

Не, но смятам да я пробвам. А вкуса е убиец, щом след 2 провала мисля за 3-ти.  Twisted Evil И не навита става супер вкусна, но ми се иска да има визия.  Аз мажа със шипков мармалад, става супер. Къде къде по вкусно от обикновени палачинки. Утре смятам да направя, дано стане.
Виж целия пост
# 10
Всеки път различно ми стават, ето последната
 (доста дебела стана ooooh!)
Ето и рецептата, има и още рецепти в линка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119767.0
Виж целия пост
# 11
този път ще опитам тази рецепта и ще покрия с кърпа и ще я намажа с масло, пък дано стане. Че ми е за по специални гости и не ми се иска да се излагам.

ПЕЧЕНА ПАЛАЧИНКА

0,500 мл. прясно мляко
4 яйца
1 ванилия
2 суп.лъж. захар
7 суп.лъж. брашно, 10 лъж. (като боза да стане)
масло (за тавичката)
течен шоколад, сладко или мед за пълнежа
Разбърквате всички продукти и изсипвате в намаслена тава. Печете до зачервяване на 200 градуса. Като се опече я покривате с кърпа за 5-10 мин. за да спадне палачинката (надува се докато я печете) и после мажете дъното с шоколад (или друго) и навивате. Поръсвате с пудра захар.  Сместа можете да я разделите и на две, ако искате по-тънки палачинки.

НЯКОЙ ПРОБВАЛ ЛИ Е ТАЗИ РЕЦЕПТА?

Това е рецептата за палачинката на Лео.
Виж целия пост
# 12
Всеки път различно ми стават, ето последната
 (доста дебела стана ooooh!)
Ето и рецептата, има и още рецепти в линка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119767.0
Това ще го пробвам , щом е на Leo   bouquet
Виж целия пост
# 13
Според мен, за да не се навие, значи отдолу е станала доста твърда, тоест препечена. Просто гледай да не се препече  и май трябва повече масло да се сложи. Майка ми разтопява 1 пак. кр. масло в тавата. И като е готова бързо я намазваш и отгоре. 
Виж целия пост
# 14

Това ще го пробвам , щом е на Leo   bouquet

 Hug Това е единственното нещо, което ми се получава по-трудно  Laughing
Всеки път различно, ако не залепне  Whistling
Виж целия пост
# 15
А ако се изпече върху хартия за печене, добре намаслена и поръсена с брашно ,и после, с помощта на хартията да се навие, докато е топла? Thinking
Аз така пека  пандишпаненото руло.
Виж целия пост
# 16
В тази рецепта не се ли слага бакпулвер или сода?  newsm78
Виж целия пост
# 17
L е о, аз с такова количество правя 4 палачинки. Не ти ли става глетава палачинката толкова дебела, а и покриваш с кърпа  Thinking?
Виж целия пост
# 18
Аз разделих сместа на 2. Ще го правя 2 пъти.., дано поне една от двете да стане.  Twisted Evil
Виж целия пост
# 19
В тази рецепта не се ли слага бакпулвер или сода?  newsm78

Не се слага, а и не ти трябва ще се надуе от яйцата Peace
Виж целия пост
# 20
L е о, аз с такова количество правя 4 палачинки. Не ти ли става глетава палачинката толкова дебела, а и покриваш с кърпа  Thinking?

Правила съм я само два пъти и исках да е като руло, не очаквах да стане толкова дебела, но не беше глетава, може би по-дълго съм я пекла  newsm78 Вече не помня колко време ,беше преди една година ooooh!А я покрих,за да поомекна,че ме беше страх ткава дебела да не се нацепи Thinking Затова писах да се раздели сместа, ако искате тънко. Simple Smile
А колко такива съм изстъргвала преди това докато намеря точната рецепта ooooh!  Joy
Виж целия пост
# 21
Едната е готова и е навита, сега съм завила 2-рата. На вкус не знам още, до утре няма да се пипа, докато не дойдат гостите. Благодаря за идеите, много ми помогнахте. А на Leo благодаря за рецептата.   bouquet
Виж целия пост
# 22
Може ли снимка.И аз искам да направя такова палачинково руло, но накрая пак хващам тигана.
Виж целия пост
# 23
Може ли снимка.И аз искам да направя такова палачинково руло, но накрая пак хващам тигана.

Ето снимка на рулото на LEO

Само дето на мен 1 буркан шипков мармалад не ми стигна.
Виж целия пост
# 24
Абе на мен едното руло ми стана по дебело и много грозно се нацепи, защо се получи така. На ЛЕО е по дебело, а не е нацепено? newsm78 Нещо сбърках ли?  newsm78 Хем не съм го навила много стегнато.  Close Че не мога да го прикрия и с пудра захар, ще трябва да купя сметана, колкото и да е вредна да скрия дефекта.  Close Абе Лео ти и отгоре ли си сложила ли си мармалад?
Виж целия пост
# 25
Close Абе Лео ти и отгоре ли си сложила ли си мармалад? [/b]

Нямам нищо отгоре Rolling Eyes ,но и мойто е леко цепнато  Wink
Казвам ви , че тия палачинки са много вкусни, ама
са ми трудни на догаждане ooooh! Никога не ми стават еднакви  Grinning
Виж целия пост
# 26
Чудесно изглежда!Ще направя едното със солена плънка, а другото с някакво сладко.Миналото лято се бях поувлякла в правенето на сладка.
Виж целия пост
# 27
Close Абе Лео ти и отгоре ли си сложила ли си мармалад? [/b]

Нямам нищо отгоре Rolling Eyes ,но и мойто е леко цепнато  Wink
Казвам ви , че тия палачинки са много вкусни, ама
са ми трудни на догаждане ooooh! Никога не ми стават еднакви  Grinning

Защото е много добре препечено. Обикновена фурна ли ползваш? Не с топъл въздух? Моята фурна има функция за торти и аз на нея я сложих (нали уж блатовете са тънки) хич не се зачерви обаче.   newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия