Машина за хляб - 5 част

  • 62 061
  • 550
# 435


Този хляб (въпреки че е с мая) доста се приближава на вкус до тукашния купешки хляб с кисела закваска (за мое голямо учудване и радост  Laughing).



тук киселото мляко не е кисело. пробвала съм я тази рецепта, но не става като този от фурната -
хляба ми не бухва и става глетав Crossing Arms, отделно я няма киселата нотка и аромата.

аз правих с кисела закваска във фурната, но май не чаках достатъчно да втаса newsm78

този, който купих, си е ръчен и изпечен в пещ Crazy и успявам само по малко да ям от него, доста засища.
Виж целия пост
# 436
На кой телефон точно се обади?
Виж целия пост
# 437
Момичета,урааааа,и аз имам вече машинка newsm44 newsm44 newsm44От неделя ми е .Аляска ,купихме я от метро.Още вчера направих хлебче и стана чудно.В момента машинката ми пак меси,но този път увеличих дозата,и намалих захарта ,понеже вчерашното малко ми сладнеше.Избирам 2 програма,и светла коричка,щото вчвра ми се видя препечена,а сложих на средна коричка,а какво ли ще стане ако сложа на най-препечено smile3506
Значи днес рецептата е като вчерашната,за френски хляб,но малко увеличена.Ще видим накрая резултата.
Искам да попитам специално Пина,точно каква е рецептата и за козунак,щото мисля да направя,и да стане хубав.Ако има и други изпитани рецепти давайте насам Моля!!
Виж целия пост
# 438
Ето моята рецепта за козунак Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg3459477#msg3459477
В тази тема има още доста рецепти за козунак!
Виж целия пост
# 439
Момичета,урааааа,и аз имам вече машинка newsm44 newsm44 newsm44От неделя ми е .Аляска ,купихме я от метро.Още вчера направих хлебче и стана чудно.В момента машинката ми пак меси,но този път увеличих дозата,и намалих захарта ,понеже вчерашното малко ми сладнеше.Избирам 2 програма,и светла коричка,щото вчвра ми се видя препечена,а сложих на средна коричка,а какво ли ще стане ако сложа на най-препечено smile3506
Значи днес рецептата е като вчерашната,за френски хляб,но малко увеличена.Ще видим накрая резултата.
Искам да попитам специално Пина,точно каква е рецептата и за козунак,щото мисля да направя,и да стане хубав.Ако има и други изпитани рецепти давайте насам Моля!!


Честито!
Искам да те питам, защото и моята машина е Аляска, от книжката ли гледаш рецептата или от форума? От изчетеното оттук (уви, не много) останах с впечатление, че не трябва да се доверявам много на книжката и не рискувах да пробвам.
Виж целия пост
# 440
И моята машина е Аляска.
Стига да си изкарала няколко успешни опита,може да започваш с импровизациите!Най-често слагам в хляба това,което имаме или това,което ми е кеф.Не се съобразявам със строги рецепти.
За начало можеш да вземеш рецепти както от книжката,така и от тук.Факт е,че от тук рецептите са по-изпитани и по-сигурни!
Виж целия пост
# 441
Билбо, нищо и няма на книжката. Рецептите вътре стават добре. Аз купих такава на свеки и 3 седмици я ползвах. И пробвах рецептите. Нямаше проблем.
Виж целия пост
# 442
Здравейте,

аз от днес съм в отбора.В кухнята се мъдри чисто новичка Аляска.Радвам се като малко дете и нямам търпение да ми замирише на печен хляб.
От доста време наглеждам темите,но сега нямам търпение да ровя назад.Моля ви кажете ми за маята.В рецептите в книжката става дума за суха мая,а в квартала не можах да намеря.Имам само жива.Мога ли да я използвам в машинката и как?

Прощавайте,сигурна съм че сто пъти е задаван въпроса  Blush

Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 443
МОжеш. Аз ползвам само жива мая, натрошавам я отгоре върху брашното. Слагам по 1/4 кубче.
Виж целия пост
# 444
МОжеш. Аз ползвам само жива мая, натрошавам я отгоре върху брашното. Слагам по 1/4 кубче.

Благодаря много.Веднага ще ви се похваля с първия резултат  Hug
Виж целия пост
# 445
Момичета, да ви попитам, откакто стана по-студеничко пускате ли на къса програма? Аз цяло лято ползвах само късата, но сега не смея. Не ми е превтасвал хляба, но да чакам 3 часа  Crazy. Как се процедира с живата мая в такива случаи? Дали ако пусна на къса програма трябва да сложа повече мая? Благодаря ви!
Виж целия пост
# 446
 bilbo_bo , и аз съм с Аляска ВМ 2600. Най - вече правя хляб по рецептата за френски хляб. Друга от книжката съм пробвала само за царевичен хляб - не се получи. Пробвала съм рецептата за хляб с маслини и сирене (750) от темата за рецептите.
Исках да пробвам рецептата за Традиционен бял хляб от книжката на машината, но в рецептата не бяха споменали количеството вода. В тази пък за Италиански бял хляб няма количество мая. За това някой може ли да ми препоръча рецепта за програмата "сандвич"?

 jkaterina - и в нашия магазин беше свършила сухата мая и и взех на кубче. На 1 хляб слагам 1/4 от кубчето. Аз лично го разтварям в малко хладка вода с 1 л захар и го слагам най - отгоре. 
Виж целия пост
# 447
Билбо  ползвах за 1вият си хляб рецепта от форума/френски хляб/,но мноог ми сладнеше,а и стана доста малък.Та днес слочих в контейнера 1ч.ч прясно мляко,1/2ч.чвода,1 с.л.олио,1ч.л.сол,1/2ч.л.захар,4-5ч.ч.брашно,и 2ч.л.мая суха.За брашното не мога та ди кажа точно,щото докато месеше добавих още няколко лъжици,за да не ми лепне по стените.Затова пиша4-5ч.ч. PeaceХляба ми се наду до горният ръб на контейнера Heart Eyesот което съм много доволна.Незнам,може и да има такава рецепта дадена,но на бял хляб според мен ,това е най важното,доколкото си спомням от четенето ми тук.Между другото,чета тази теме може би от 1 год.като тайно съм си се надявала,че рано или късно ще имам такова нещо в нас.
И сега 1 въпрос:когато изкарате хляба,го изчаквате да поизстине,и после го нарязвате,нали така?Аз така направих,но въпреки всичко,ми се струва,че отвътре е малко сбит ли,как да го кажа не знам newsm78.Сякаш е мокричък и тежък:thinking:Аз искам хляба да става пухкав и лек,подобен на турски хляб,ако някой се сеща какво имам предвид Blush
Ами ако знаете такава рецепта,дайте я насам  bouquet
Виж целия пост
# 448
Благодаря за отговорите  Hug

Засега имам 2 успешни хляба по основната рецепта от форума  Simple Smile От утре ще се изпробват и по-засукани неща.

irinopolis - моята машинка е същата и в началото се бях засилила към Традиционния хляб, ама по същата причина, че липсваше водата падна ровене в нета Simple Smile Та просто се чудех принципно стават ли оттам рецептите. Ще дойде време ще изпробвам.
Виж целия пост
# 449
Билбо  ползвах за 1вият си хляб рецепта от форума/френски хляб/,но мноог ми сладнеше,а и стана доста малък.Та днес слочих в контейнера 1ч.ч прясно мляко,1/2ч.чвода,1 с.л.олио,1ч.л.сол,1/2ч.л.захар,4-5ч.ч.брашно,и 2ч.л.мая суха.За брашното не мога та ди кажа точно,щото докато месеше добавих още няколко лъжици,за да не ми лепне по стените.Затова пиша4-5ч.ч. PeaceХляба ми се наду до горният ръб на контейнера Heart Eyesот което съм много доволна.Незнам,може и да има такава рецепта дадена,но на бял хляб според мен ,това е най важното,доколкото си спомням от четенето ми тук.Между другото,чета тази теме може би от 1 год.като тайно съм си се надявала,че рано или късно ще имам такова нещо в нас.
И сега 1 въпрос:когато изкарате хляба,го изчаквате да поизстине,и после го нарязвате,нали така?Аз така направих,но въпреки всичко,ми се струва,че отвътре е малко сбит ли,как да го кажа не знам newsm78.Сякаш е мокричък и тежък:thinking:Аз искам хляба да става пухкав и лек,подобен на турски хляб,ако някой се сеща какво имам предвид Blush
Ами ако знаете такава рецепта,дайте я насам  bouquet


В турския (който се продава) винаги има много набухватели и подобрители и няма начин да направиш такъв ЛЕК при домашни условия. А ако и брашното не е бяло - още по-невъзможна задача.

А и турския е като питки, т.е. има по-голяма повърхност за печене. Може да го замесваш в машинката, а после да го оформяш на ръка и да го печеш като продълговата питка - варианти много.

А за това, че ти е тежичък ща те посъветват по-опитните. Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия