Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Някой сблъсквал ли се е с проблема "Липом"

  • 281 481
  • 397
# 15
Здравейте и от мен!
Бихте ли ми казали, къде мога да отида да ми отстранят липома? Каква е процедурата-може ли с местна упойка, след като е на главата? Моят се намира на челото, почти в косата и е голям колкото грахомо зърно.
Благодаря ви предварително!
Виж целия пост
# 16
Тази манипулация може да се направи и в моята клиника - независимо, че сте по-голяма от 18 години.
Може спокойно да стане и с местна упойка, но във всички случаи трябва да се оформи като приемане в болница, въпреки че Вие ще се върнете в къщи почти веднага.
Може да се запишете за преглед след 14 часа на 851 00 99
Виж целия пост
# 17
Много Ви благодаря !
Виж целия пост
# 18
Съвсем съм се сблъскала с проблема липоми.Даже днес бях на консултация с хирург.Мнението както на него,така и  на други специалисти е:да не се пипа/отстранява/ щом не създава проблеми.Ако започне да се уголемява и  притиска вена,сухожилие,тогава-да.Моите,противно на мнението на "доктор Оги" са на ръката и  крака.Има вероятност щом се отстранят да се появят на друго място,това ме посъветва специалист-хирург.
Виж целия пост
# 19
здравейте!                                                           
моят съпруг има много липоми по главата.предстои му операция(утре),но се притеснявам много,защото разбрах,че след време могат да се образуват злокачествени образувания.вярно ли е това и може ли да се лекува с хомеопатия(ако е да-с каква)?
Виж целия пост
# 20
Ако започне да се уголемява и  притиска вена,сухожилие,тогава-да.Моите,противно на мнението на "доктор Оги" са на ръката и  крака.

Не всички туморни образувания по тялото са липоми (мастни разраствания). По ръцете и краката биха могли да бъдат фиброми (произхождат от друга тъкан - те наистина крият опасност), синовиоми (свързани са със сухожилията и ако нарастват ги притискат) и още много такива.
За нас, хирурзите, всеки туморен (обемен) израстък следва да бъде отстранен, най-малкото защото трябва да се изследва хистологично. Вероятността за злокачественост е минимална, но това трябва да се докаже.
Виж целия пост
# 21
... но се притеснявам много,защото разбрах,че след време могат да се образуват злокачествени образувания.вярно ли е това и може ли да се лекува с хомеопатия?

Оперативното отстраняване е необходимо, освен това не представлява голям проблем.
Обаче с хомеопатия - не, не го приемам. При това говорим за доброкачествен процес, както и да е, хомеопатията поне няма да навреди. Но аз имам фрапантни случаи с опити за лекуване на злокачествени тумори чрез хомеопатия (или друга парамедицина) - не искам да ви описвам какви ужаси съм виждал. При това лекувани от скандално известни имена. Виждали сте ги по долнопробните телевизионни канали  #2gunfire.

Докато на земята не дойдат извънземните  Joy "лошите" израстъци на тялото могат да се премахват само с операция.

PS Въпрос за 500 лева  newsm78
Помните ли фурорите около т.н. филипински хирурзи - махат тумори отвсякъде без разрез, само с ръка?
Знаете ли колко много шарлатани има по света и у нас? #Crazy


Виж целия пост
# 22
През зимата за около един месец на мъжа ми му излязоха топчета по цялото тяло ръцете гърба краката и корема.Много на брои за кратко време и спряха .Сега от няколко дни пак започнаха да се явяват.Някои може ли да ми каже какви се тези топчета опасни ли са и какво да предприемем.Не го болят.Тяхната поява свързана ли е с физически натоварвания неправилно хранене или хормонални нарушения.
Виж целия пост
# 23
Здравейте, имам същия проблем - липом на кръста , който имам от много години. Много е грозен и искам да го махна . Консултирала съм се с пластичен хирург , но иска да го маха с липосукция.За мен това не е вариант , защото не се знае какво е . Най-добре е да се махне и изследва хистологично. Въпросът ми е към доктор Оги :   бихте ли ми препоръчали къде да се прегледам и да го махна? ooooh!
Виж целия пост
# 24
   Повдигам темата,защото и аз се интересувам от кординатите на добър хирург за диагностика и евентуално премахване на липом.Синът ми има мастно образувание на главата,за което педиатърката ни твърди,че е липом.Премахват ли се липоми при толкова малки деца(1.5г),с каква упойка(пълна или местна)?Засега липома не ни създава проблеми,не се вижда под косата му,но дали е възможно неотстраняването му да създаде проблеми?
Виж целия пост
# 25
Няма проблем да се отстрани липома под обща упойка. Елате в детска хирургия на "Пирогов"

www.pedsurg.net
Виж целия пост
# 26
Доктор Оги, а на обикновен ехограф вижда ли се дали образованието е липом? Защото на мен диагнозата ми е поставена след такъв преглед. А и като знам че всичките ми роднини имат много не се притесних и така си живея вече 9 години.
Виж целия пост
# 27
Един добър ехографист може да постави диагнозата.
Липомът е безобидно образувание, но почне ли да расте, става неприятно.
Виж целия пост
# 28
Здравейте! Обръщам се към д-р Оги. Днес оперираха майка ми в Ст. Загора и предположението на доктора беше - липом, но като чета тук написаното никъде не срещнах, че липом може да има на място както при нея - интимните части, външно. Въпросът ми е - възможно ли е да се появи на подобно място и каква е причината за появата му, доколкото си спомням тя беше оперирана от подобно - на кръста, но това беше започнало да нараства, когато са го извадили е било с големината на мъжки тестис? Другият ми въпрос е - след като е лека операция, защо за нея решиха да е под пълна упойка тук чета, че се правят с местна и че не остават в болницата, а нея ще я оставят 10 дни,  докато и махнат конците? Ще съм ви благодарна, ако ми дадете някаква информация от вашата практика, трябва ли да се притеснявам за нещо? Не съм сигурна, но мисля, че резултатите са излезли /макар, че ни казаха, че излизат след около 5 дни/, защото думите на доктора бяха - Няма лошо, доброкачествено е! Благодаря ви предварително!
Виж целия пост
# 29
Здравейте! Днес си напипах едно топче- подкожно, точно малко над згъвката зад коляното, по- малко е от един сантиметър, подкожно е , не е надигнато над кожата, точно до костта е. Не ме боли дори и при напипване. Притесних се. Cry
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия