преди 3 дена прочетах тази статия, и не ми мирва главата. Как може този продукт да се препоръчва от Българската педиатрична асоциация, и как може това да е добър старт за моето, вашето дете. Ако погледнете енергийната стойност на продукта http://www.danone.bg/products.php?id=8 та той съдържа 16,5 гр. въглехидрати. Не пише колко са от добавена зарах, но ако не са от зарах, то са подсладители. Тези 16,5 гр. са 3 супени лъжици захар на 100 гр. кисело мляко ?????( да приеме, че 5 гр не са добавена захар, остават 2 пълни супени лъжици) И това се препоръчва от педиатри "еднакво подходящ за сутрешна или следобедна закуска, за десерт с обяда или вечерята" Ако дам на детето си на сутрешната закуска, на следобедната и на вечеря за десерт, това прави 50 гр рафинирана захар. Кои лекар би го препоръчал? До какво води всекидневната употреба на толковаа захар?
още един цитат: Пордуктът осигурява солидна основа за здравословен растеж в ранна детска възраст. Верно - има калций, има вит. Д, има протейни (двойно на количеството на съдържащото се в киселото им мляко (Кисело мляко 3% масленост, В 100 г продукт се съдържат:Мазнини: 3 g, Въглехидрати: 4.1 g, Белтъчини: 3.3 g,)
Та, разбирам, че това е рекламна кампания за Данон, няма лошо, нооооооо педиатричната асоциация да го препоръчва?
Това е моето мнение, вие какво мислите, и бихте ли давали такава закуска/десерт системно, вместо обикновенно кисело мляко с нарязан плод и захар (която няма да е 2 суп. лъж. на 100 гр) , или мед (още по-добре)?