**Испания *** España ***Spain**

  • 25 880
  • 293
# 165
а не този не става за торта - за тортая си купи от тази дето се бие с миксера -става добре

ГАби освободи си пощата !
Виж целия пост
# 166
Rally_Y  още довечера ще ти пусна на лично подробности за срещата.Радвам се, че ще се съберем повече  хора.

gaby_s  аз предлагам да си спретнем едно барбекю, ако искате всеки да вземе по малко месо и по малко салатка(руска или там каквато обичате  и правите)Мислех си да направим нещо като шведска маса и да изкараме няколко часа сред природата...

А относно тортите-няма обикновенна торта, всяка по себе си е уникална.

saby, рецептата е много лесна-шоколад от този готварския-едни кафяви опаковки е, сметана-подсладена или не, горе долу еднакви количества, сметаната се слага на котлона да заври след това се слага шоколада начупен и съдът се прехвърля в друг съд с вода и се държи на водна баня докато се стопи шоколада и сместта стане еднородна.След това го слагам в камерата да стегне до консистенция малко по гъсто от кондензираното мляко.След това с лъжичка се гребва по малко(колкото искаш) и върху кухненска хартия се слагат трюфелите.Поръсваш ги с какао или стърган шоколад(аз ги правих с пудра захар)После слагаш пак в камерата
да се стегнат и след това ядеш с удоволствие и мярка.  newsm03
Виж целия пост
# 167
Ок, давайте предложения къде, ще се сбираме,защото се оказва днес че това място вече не работи, ама да може да се прави барбекю.И последно остава за неделя, защото да можем да напазаруваме в събота, понеже в петък магазините няма да работят.
Последно уточнение за храната-един ще купи пържолите и после ще си поделим парите.Всеки ще направи по една салата и ще вземе бира или безалкохолно или и двете(аз например ще взема бира и безалкохолно).Имам и въглища, дърва и спирт за барбекюто-ще взема и тях.Разберете се кой ще вземе месото защото аз няма да мога де го взема, колата е малка, количката ми е огромна и като сложа всичко това няма място за повече чанти.Това от мен, чакам предложения за място от вас.  Joy

За торти купувайте сметаната на Пулева-тя е най добра.
Виж целия пост
# 168
Здравейте  всички от Испания : Simple SmileИмам една много голяма молба към всички вас.......Сестра ми живее от 6 месеца в картахена и е бременна в 3 месец предстои и раждане там....изплашена е заштото са и казали че неможе бащата да присъства на раждането.Вяарно ли е товаІІІІпомогне те моля ви ако имате инфо.благодаря ви




Здравей и от мен,може и да са и казали,4е не може да влезне таткото наистина,но ако настояват,Ще го пуснат.
Аз като раждах не пуснаха никой друг татко освен наШият Rolling Eyes,затова сьм склонна да повярвам ,4е може и да са им казали това.


АНЕТ,про4етох мнооооого назад в темата ,4е от посолството са ти отговорили така Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes,направо не мога да го повярвам #2gunfire #2gunfire.А по принцип по испанските закони не може детето да бьде записано по"бьлгарският"на4ин и нас ни праЩаха в посолствота да си искаме документа ,който всьЩтност май беШе извадка от някакьв закон Thinking.Документа ни го дадоха за един ден Thinking.Нали като запиШеШ не запиШеШ детето до месец в регистьра,после става една дьлга и Широка #Crazy.Поне така беШе преди де Stop.Направо сте имали мнооооого голям кьсмет ,4е са ви позволили да си запиШете Алекс4ето както вие искате Peace.


Я кажете сега кьде Ще е среЩата ,заЩото аз неЩо не разбрах.
А ина4е ако има среЩа в Бенидорм и мен ме пиШете Laughing,но лятото Joy
Виж целия пост
# 169
Какво стана ,какво направих, Embarassed Close Embarassed,ейййй голяма сьм работа Close

Кажете моле ви кьде ,Ще е среЩата?
Виж целия пост
# 170
Ми засега още не се знае-това място което предложих аз се оказа че не работи вече.Просто в момента не се сещам за друго наблизо.

Габи я се поразрови и виж някъде около вас нямаше ли нещо...Мисля ,че имаше доста такива места около Елче, но като не познавам района там и нямам си и напредстава как се казват местностите.

 МАрица , помисли и ти да нямате нещо около вас.

Аз довечера пак ще говоря с мъжо, да видим той дали се е сетил за нещо.
Виж целия пост
# 171
Моми4ета, спеШен готварски въпрос Simple Smile има ли тук заквасена сметана и как се казва.
Намерих сметана за готвене,и сладка за торти,но заквасена newsm78
дано не е късно бари, nata espesa e заквасена сметана.
Виж целия пост
# 172
Заквасената сметана се казва крем фреш (creme freche, не съм сигурна много в правописа) има я в меркадона до маслото, в малка кутийка от 200 мл. Скоро я видях и в Лидл, на много по-ниска цена, близо до кесо куарк беше. Аз съм я ползвала за тортата с рулата на Лео и въпреки, че мъжа ми никак не харесва желатин си облиза....пръстите.    Yogurt griega наистина е мазничко и много приятно на вкус, особено с мед, но няма нищо общо със заквасената сметана.  Hug

Силрай, я като си почнала с помощта и съветите за тортите, помогни ми за една. Искам да направя за Димитровден на Мите една торта кола или камион, но да е покрита с марципан или поредпочитам руската мастика. Но самата основа под марципана нямам идея как да я конструирам и мислиш ли, че с марципан е добра идея, виждала съм много торти-коли, които са с крем шприцовани. Да не работиш в сладкарница или си имаш някакво твое произвоство. От БГ ли се занимаваш с тортоправене.

Момичета, искрено ви завиждам за срещата. Нямаме кола за сега, но при първа възможност ще си вземем и ще се виждаме по срещи.
Виж целия пост
# 173
Хари4,късно е,и си мисля,4е тортата Ще иде в коШа.Но все пак,дано става за ядене,макар и да няма вид Confused
Благодаря ти,ами то е близко до акъла,но кой да се сети,такава ната нямаШе в магазина.
Ти къде се изгуби,хи4 не пиШеШ.Как е малката ти дъЩери4ка свикна ли с у4илиЩето.

Гери,да за съЩата торта ми трябва и на мен,но няма да се полу4и този път.
Виж целия пост
# 174
Бари, ти с йогурт ли направи тортата. Не се бой ще стане, има ли желатин ще я стегне, но ще емалко по-диетична.
Сега видях, че си написала, че си я направила с ната, ако си сложила повече желатин няма да имаш проблем. А и на външен вид много-много да не я докараш тортата е адски вкусна и ще я излапате без проблем.  Peace
Виж целия пост
# 175
ето тази на президент взимам аз от алкампо.
на меркадона също има някаква френска, а скоро като ходих видях че вече си имат и на тяхната си марка.
намерих направо заквасената сметана, която продават там в мундоресетасhttp://images.google.com/imgres?imgurl=http://fotos.mundorecetas … x%26rlz%3D1I7SHCN
има доста полезни обяснения относно сметаната, аз лично си признавам, че ми е много трудно да направя хубава бита сметана.

Бари, да не ти дреме за вида, важното е да е вкусна Simple Smile

пиша бе, като има какво да кажа...
малката свикна още миналата учебна година, обожава учителката си, много й се ходи.
беше позабравила испанския малко след 2 месечна бг пауза, ама свикна пак.
младост-ко да праиш Laughing

Виж целия пост
# 176
gery_to , за такава торта-кола ти трябва специален блат-казва се мадейра.По принцип е отвратителен на вкус, за това аз правя по твърдо кексово тесто и с него моделирам колата
Сега ще пробвам да ти обясня-правя си шаблони-за долната част, горната част и после изрязвам в трите измерения по шаблона-ох дано ме разбра.Лесно е, но трябва да се види, за да се разбере.А с марципан или фондан се увива много лесно-все едно си увиваш обикновенна кръгла торта, мяташ отгоре и започваш да заглаждаш отгоре надолу и правиш чупките на ръка , а не с това приспособление за заглаждане.Крема , с който ще слепиш блатовете трябва да е по твърд от обикновенно и да не са много сиропирани блатовете или иначе казано, въобце не ги сиропирай.Аз също ще правя такава кола за края на месеца, та ако Димитров ден е след края на месеца ще ти снимам целия процес и ще ти пусна снимките да видиш, точно как става.
А за сладкарството-първо беше хоби, после стана страст и най-накрая удоволствие-работа.

Бари от мен да знаеш, важното е една торта да е вкусна, нищо, че няма вид, щото дори да е перфектна на вид, може отдолу да е боклук...Така, че важен е вкуса.
Виж целия пост
# 177
Силрай, значи ти си намерила оптималния вариант да не работиш, като си превърнала хобито си в работа.   chef

Разясни ми на лични, моля, да не товарим форума, за шаблоните, дай ми сайт за тях или схема. Рецепта за кексовото тесто и т.н. А Димитровден за съжаление на 26/10 и е преди края на месеца, но ти пак снимай стъпка по стъпка направата на тортата-кола, ще е ценно и за готварския.
Предварително ти благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 178
Дано сте прави и да стегне от желатина,а и да става за ядене.
Хари4,виждала съм такава ната в Интермар4е,но не знаех,4е това то4но е заквасена сметана.Какво да се прави,ве4е знам.
Е,дано и аз се похваля някога,4е Али си умира от желание да ходи на у4илиЩе.
Виж целия пост
# 179
Малеееее,колко сте изписали...аз напред -назад до Колехиото..сега се прибираме.

За срещата...има едно местенце до Аспе,където сме ходили...не е нещо особено,но има барбекю,маси,тоалетна ,вода и  кафенце има от къде да вземем...собствениците на мястото имат нещо като павелионче...Трябва да си носим въглища и скари...Ето малко снимки от мястото ТУК
А за хапването...да,хубаво е всяка от нас да направи салатка.А мръвките...Например ние ще бъдем 4 големи и Давид,който няма да го смятам,че не яде месо...и ще взема около 3-4 кг. месо-шишчета и пържолки...По 800 гр.месо на голям човек да предвидим и ще си ги опечем общо .Малките дечица няма да ги включваме,те колко ли ще изядат...Безалкохолно и бира като вземе всеки...

За сметаната и аз съм за тази на Пулева...трябва да е добре изстудена обаче преди да се разбива с миксера...а заквасена има в Меркадона ,в хладилниците до Прясното прясно мляко как се изразих самопод свежата мая,до маслото и маргарина...

Сега видях,че Хара  Hugе дала подробна информация за сметаната


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия