опасно ли е готвенето в тенджера по налягане

  • 11 578
  • 89
# 30
О,  и аз се включвам към страхливите Peace.Никога не съм ползвала.
Виж целия пост
# 31
Не е опасна, но трябва да се знае как се борави. Без нея съм заникъде-не мога да си представя боб, сварен в обикновена тенджера!
Виж целия пост
# 32
Веднъж отивам в една приятелка на гости...и що да видя..Прозореца беше счупен \пред него е масата на която детето учи\.. ooooh!Има декоративна колона на барплота, ръба на която беше отхвръкнал..СЛЕД КАТО гръмнала тенджерата под налягане. Мацката отишла за малко до магазина и като се върнала мръвките били на тавана и по стените.
Ако щете вярвайте ама това с очите си го видях.. ooooh!

Хубавото беше че 1- Детето не е учило в момента и даже не е било в стаята..
                                    2. Мъжа и е бояджия
Виж целия пост
# 33
готвя само в такава. по бързо, по евтино, по здравословно.... според мен трябва да си пълен......  baby_neutral  за да се взривиш.... научих и тъщата и жената да готвят с такава.... не са се отказали.... само едно нещо има - слагаш почити всичко на куп...
Виж целия пост
# 34
Кaril , тенджерата се е "взривила",защото е оставена без наблюдение....Тя трябва да се наблюдава,та когато налягането се вдигне да се намали котлона и да си къкри бавничко,а не да се ходи на пазар през това време Naughty
Виж целия пост
# 35
Добре де, сготвен боб в тенджера под налягане приближава ли се като вкус до сготвен боб в гърне?
Виж целия пост
# 36
Тя трябва да се наблюдава,та когато налягането се вдигне да се намали котлона и да си къкри бавничко,а не да се ходи на пазар през това време Naughty
Никога не намалявам котлона... Thinking
Виж целия пост
# 37
Вивиан , според мен аромата на боба сварен в гърне си е класика..мммммммм вкусноо,но боб сварен в обикновенна тенджера не е толкова вкусен както този с тенджера под налягане.Поне ние в къщи така сме констатирали.
Виж целия пост
# 38
Тя трябва да се наблюдава,та когато налягането се вдигне да се намали котлона и да си къкри бавничко,а не да се ходи на пазар през това време Naughty
Никога не намалявам котлона... Thinking
И аз не намалявам котлона.
Готвя на газ в тенждера под налягане.Според моя приятелка това са две бомби едновременно.Не съм съгласна.Ако се спазват определени правила за безопасност няма проблем.
Виж целия пост
# 39
За мен не е опасно. Ако е хубава тенджерата, разбира се. Че има едни турски на пазара, много афифни ми се виждат.  Laughing
Аз готвя в такава тенджера (и то на газ) много отдавна. Моята е руска. Не се виждам без нея.
Виж целия пост
# 40
Тя трябва да се наблюдава,та когато налягането се вдигне да се намали котлона и да си къкри бавничко,а не да се ходи на пазар през това време Naughty
Никога не намалявам котлона... Thinking

 Shocked Задължително се намалява като заври, иначе може да гръмне  Wink
Аз от 6 намалявам котлона на 3
Виж целия пост
# 41
И аз намалявам и аз готвя на газ.Няма смисъл да се образува налягане повече от необходимото,а и става по-вкусно когато си къкри на по-слаб огън(независимо дали на газ или ток)
Виж целия пост
# 42
Karil и свекърва ми си е събирала фасула от ... тавана, след едно такова изгърмяване на тенджерата под налягане. Добре, че не съм била свидетел newsm43 Laughing
Виж целия пост
# 43
От 4 г готвя само в такава тенджера,когато е манджа и става двойно по-бързо.Готвя на газ и не мисля е е опасно.Само трябва да се следи дали винтила се завърта и излиза пара.Щом изключа газта отварям клапана и след 2 мин е спаднало налягането.Тенджерата ми е солинген Peace
Виж целия пост
# 44
Мен адски ме е страх. Зная, че става много вкусно всичко сварено в тенджера под налягане, но моята си седи в кашона..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия