Френски сладкиш с круши

  • 87 628
  • 87
# 75
Днес пак забърках сладкиша, малко ни беше вчерашният  hahaha
Виж целия пост
# 76
Хаха, виждам че не съм сама с повторенията!  Joy  Да ви е сладко момичета!  Hug  bouquet
Виж целия пост
# 77
ммм ... хапнахме си го и ние  Crazy

Мисля да повторя

Само се чудя защо не ми се вдигна много, дали тавата ми е по-широка... newsm78
Тя е от тези стандартните за тортен блат, на които им се маха стената

Ако му сложа цял бакпулвер какво ще стане???

...а до карамела изобщо не стигнахме, докато кажа на мъжа ми да купи карамелов топинг и половината сладкиш вече го нямаше  Joy
Виж целия пост
# 78
И моят не се вдигна много, но си беше съвсем хубав - не беше глетав.
Виж целия пост
# 79
Доня Коприва, аз слагам цял бакпулвер ( едно пакетче е 16 гр).
Така съм сигурна, че ще се покрие, както и мога да сложа повечко круши ( към 800 грама).
Тавичката ми е 26 см. ( ще проверя пак, де, но мисля, че е толкова).
Виж целия пост
# 80
Доня Коприва, аз слагам цял бакпулвер ( едно пакетче е 16 гр).
Така съм сигурна, че ще се покрие, както и мога да сложа повечко круши ( към 800 грама).
Тавичката ми е 26 см. ( ще проверя пак, де, но мисля, че е толкова).

по рецепта е половин...
ама и аз ще сложа цял следващия път
и повечко круши, че имам, пък каквото стане в крайна сметка
Виж целия пост
# 81
Като гледам какви сте любителки на крушите и на френското Grinning, позволявам си да ви предложа тук един срамно лесен сладкиш, който не само че не е френски, но може да се прави и с други плодове, освен с круши, които обаче са достатъчно сочни (праскови, сливи, кайсии...)  Уверявам ви, ефекта не е много далечен от този на наталинския сладкиш

Ето го:

 Не-френски сладкиш с нещо от рода на круши:

2 яйца
100 г мазнина (масло, олио или смесени)
1 ч чаша захар
1 1/2 ч чаша брашно
ванилия, бакпулвер
1 с лъжица оцет
1/2 кг плод

Яйцата се разбиват със захарта на пяна, прибавя се мазнината, ванилията, брашното с бакпулвера, накрая се прибавя оцета. Тестото се изсипва в намазана и набрашнена тавичка, нарежда се отгоре плода, с месестата част нагоре, поръсва се с малко захар (може да се сложат и бадеми, например) и се пече в умерена фурна.
Виж целия пост
# 82

Като гледам какви сте любителки на крушите и на френското Grinning,

ааа, моля аз изобщо не съм фен на френското  Naughty, но сладкиша с круши не отказвам.   chef
сигурно защото не е френски  Laughing

мерси, ще пробвам в неделя и твоя!

офф - не знам каква е идеята на оцета, но тук продават ягоди в балсамов оцет, при това не евтино. Sick
Виж целия пост
# 83
Малко късничко пиша в темата, но сладкишът на Наталина наистина е мнооого вкусен.
  bouquet
За да звучи подходящо съм го кръстила Gâteau aux poires - Nataline  Laughing


Задължително ще пробвам и този на chumbi, но нека се появат истинските круши, а и 4-те подправки не съм си намерила.
Виж целия пост
# 84
  Запис! Grinning
Виж целия пост
# 85
Laurus, става и с круши от компот, а пък четирите подправки не са толкова сложни - карамфил, индийско орехче, канела са достатъчни  chef
Виж целия пост
# 86
chumbi, много благодаря! То се поевропейчихме и компоти почти не правим. Когато се сетих да правя сладкиша, от многото зимни круши бяха останали едва десетина. А за подправките - имам ги и задължително ще сложа от тях (само, че по колко от всяка?) newsm78.
Виж целия пост
# 87
Хе-хе, Laurus, щом сте се поевропейчили, компоти има и в магазина Laughing  А от подправките - по мъничко, по една щипчица, колкото за аромат!

Можем да измислим и френско име, ако трябва Gateau aux fruits juteux et au vinaigre, например Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия