Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детска градина - жк. Дружба

  • 79 698
  • 391
# 15
77 ОДЗ - най-близо е до дома. Най-накрая с таткото сме единодушни, а снимките на nicho ни доубедиха. Дано ни вземат. Много, много благодаря...cvete05:
Виж целия пост
# 16
moyra много внимавай при кои госпожи ще се падне детето ти. Ние 2 години бяхме при Бурова - прекрасна е добър педагог и уравновесен човек, но издърпахме дъщеря ми една група поынагоре и предучилищна изкара при Лазарова и Пешева - думи нямам да опиша лошотията и непрофесионализма им. Бият децата по главите и то доста жестоко  #2gunfire на поразия и непрекъснато ги разпитват за лични неща, за да си "начешат клюкарската краста", а пред родителите въртят мили очи - много мога да пиша за тях, но нищо хубаво няма да кажа. Така че разпитай и други за учители, но Бурова е много добра, но мисля че сега води предучилищна група - успех ти желая и бъди внимателна
Виж целия пост
# 17
Една майка преди време ми каза че избрала не училището, а госпожата на сина си. Май важи с пълна сила и за детската градина. БЛАГОДАРЯ ви за впечатленията и споделения опит. Не съм от майките педанти ама да ми бият детето по главата не бих понесла, що за хора....боооожееееее....  #Cussing out
Виж целия пост
# 18
Здравейте, майки. По една случайност познавам случая на госпожа tsveta_pile, както и споменатите от нея учителки в 77 ОДЗ. Първо бих искала да уточня, че докато беше в групата на госпожа Бурова, tsveta_pile определено не я наричаше "прекрасна и добър педагог" и именно затова реши да премести дъщеря си в друга група! Това определено мисля, че говори за истинноста на мнението, изказано от нея...Второ - няма да намерите учител в тази детска градина, който да посегне на дете, камо ли д аго удря по главата!!!!!това е направо недопустимо!!!!, а още повече споменатите две учителки, които са изключително отговорни и съвестни в работата си. Ако не вярвате, обърнете се към родителите на децата, които вече са били при тях. Дори питайте самите деца.
Що се отнася до "клюкарстването и разпитването за лични неща".....хайде моля ви се, всички знаем, че децата започват да споделят за това какво се случва в къщи без да ги питат, веднага щом усетят близост от страна на учителя и загриженост и е очевидно, че търсят това, което в семейството не им се предлага или от което са лишени.....Отворете някоя елементарна книга по детска психология и тогава коментирайте....
Виж целия пост
# 19
Flower_Power очевидно не познаваш моя случай много добре.
Да не говорим, че докато ти се криеш зад анонимност (може би да си вътрешен агитатор от самия персонал на 77 ОДЗ), аз съм прям и искрен човек и цялото ми инфо е истинско, дори бих говорила очи в очи с майка искаща съвет за детето си относно някакво ОДЗ.
Не бих давала съвет или споменавала за слухове от трети лица, впечатленията които давам от 77 ОДЗ са личните ми наблюдения и нещата който ми е разказвала Симона.
1. Причината за преместване на детето ми в по-горна група се кореняха в това, че бяхме решили да започне училище от 6 и 1/2 години и не си спомням да съм споменавала че причината е госпожа Бурова, защото впечатленията ми от нея бяха добри. В противен случай щях да я преместя в друга 3-та а не в предучилищна група нали?
2. А за боя по главата съм категорично уверена че такъв бой се упражнява върху децата там, освен ако това не е някакъв особен вид "близост от страна на учителя и загриженост" за каквато говори Flower_Power  Laughing, която явно е чела доста книги по детска психология, но не знае за елементарните реакции на деца, на които им е посягано за бой по главата.
3. Да не говорим за куп други нередности, например дъщеря ми беше настанена на летния лагер в стая с момчета, под предтекст че и госпожата била в тази стая ( от време на време ). Незнам дали това е позволено, но не исках да задълбавам в проблема, може пък други родители да са доволни, като се има предвид че поне 1/2 от децата в групата бяха грубияни и доста зле възпитани
и вероятно и в къщи доста са ли налагали по главата.
4. А за клюкарското поведение на учителите ще цитирам това което ми каза детето ми, което на разни въпросчета за това какво се случва в къщи е отговорила: "Това са лични неща и няма да ги обсъждам навън". Учителката е казала (очевидно разгневена от отказа): "Щом аз те питам ще ми отговаряш" - на това споделяне ли му се вика  newsm78
Виж целия пост
# 20
Ако това би те успокоило, не съм никакъв вътрешен провокатор от 77 ОДЗ. Това от къде знам за твоя случай не мога и не искам да го обсъждам. Достатъчно добре знам какви са детските реакции, но знам и също така как едно дете може да вкара в действие фантазията си и да измисли такива истории, че ти самата да се чудиш как е успяла да му ги роди главицата. Да не говорим, че при едно евентуално наличие на семейни проблеми, в които и детето е въвлечено волно или не, това се отразява неминуемо върху него....за съжаление, понякога родителите отказваме да го признаем пред себе си и пред останалите, а когато съберем сили се оказва, че е късно.....
Виж целия пост
# 21
За да разберат другите читатели за какви "фантазии" на моето дете говори Flower_Power ще разясня: Симона никога не е удряна в къщи по главата, в редки случаи съм пошляпвала по дупето - когато съм преценявала че думите не вършат работа. 1-2 седмици след посещението на групата на въпросните учителки при по-строго скарване на Симона в къщи тя инстинктивно си брани главата с двете ръчички, което никога преди това не го е правила. За какво говори това? и още повече как така наречените "фантазии" изчезнаха малък период след като Симона вече не посещаваше тази предучилищна група?
Ако някой иска и друго мнение за 77 ОДЗ и боя по глава от някои учителки там, познавам още едно потърпевшо дете, което даже е медицинско освидетелствано за удар по глава веднага след вземането му от тази група след леко неразположение, но аз не желая да коментирам случаи с други деца.

Flower_Power, който и да се крие под това виртуално име запази доброто си мнение за персоните Лазарова и Пешева от 77 ОДЗ в Дружба2 ако си доволна, честно казано ако детето ми не беше попаднало на тези ужасни госпожи, моето мнение за самото ОДЗ щеше да е положително  Peace
Все пак темата тук не са "фантазиите" на моето дете нито какви проблеми имаме (къде ли няма някакви проблеми), темата е пусната от загрижена за своето дете майка и аз и давам обективното си мнение за конкретни госпожи, но все пак избора си е неин.
Виж целия пост
# 22
Имам две момчета.Баткото ходеше в 88ОДЗ, а сега и малкия е там.Много съм доволна и всички госпожи са добри ,а и базата е хубава с басейн.
Виж целия пост
# 23
И никой ли няма впечатления за "Калинка" 13 ОДЗ, сега на първо класиране сме приети там и не знам дали да подавам или да карам напред... ?!?!
Виж целия пост
# 24
И никой ли няма впечатления за "Калинка" 13 ОДЗ, сега на първо класиране сме приети там и не знам дали да подавам или да карам напред... ?!?!
И ние сме на същото дередже - приети сме и обикалям форума за повече информация за градината.
Виж целия пост
# 25
И никой ли няма впечатления за "Калинка" 13 ОДЗ, сега на първо класиране сме приети там и не знам дали да подавам или да карам напред... ?!?!
И ние сме на същото дередже - приети сме и обикалям форума за повече информация за градината.
И аз така...

Ако някой сподели опит за Градинката в ОДЗ Звездичка в Дружба 2, ще съм безкрайно благодарна. Hug
Виж целия пост
# 26
Здравейте и от мен Simple Smile
И ние сме приети от първо класиране в 13 ОДЗ "Калинка" - тя ни беше трето желания. На първо място е 88 ОДЗ " Детски Рай", а на второ 85 ОДЗ "Звездичка". И аз така като Вас се чудя да я записвам ли или да чакам другите класирания. Проблемът е че не живеем в този район и няма от кога да получа повече информация за персоналът на тези ясли. Много ще съм благодарна на мамите, които живеят в тези райони, ако могат и имат време да споделят повече за въпросните ясли. Надявам се така да помогнат и на други мами освен мен.
Предварително им благодаря   bouquet

Приятна почивка на всички пожелавам.
И утре да зарадвате своите дребосъци с най-хубавите преживявания и подаръци.  Hug
Виж целия пост
# 27
Ние сме в ''Андерсен" в "Дружба-2".Градината е страхотна.Има си басейн,прилична база,разбрана директорка,но и препълнени групи!Има огромен брой чакащи за приемане,но никакви места.Мисля,че за пролетта нямаш никакви шансове,поне в тази детска! Sad

didiviss, би ли споделил(а) повече информация за градината  - 77 ОДЗ е, нали така?
Тя е номер 2 в желанията ми, а синът ми е приет там...

На каква възраст е детенцето ти?
В коя група е и кой са преподавателите?
Интересуват ме преподавателите на група 3 и група 1, НО от есента...

А запозната ли си с условията, базата, преподавателите в 108 ЦДГ "Детско Царство" в Дружба 1? - това е градината с желание номер 1 и за двете ми деца, НО се чудя коя от двете да избера - 77 ОДЗ "Ханс Кристиан Андерсен" или пък 108 ЦДГ "Детско Царство"....

Ще бъда безкрайно благодарна, ако ти или някоя мама ми помогнете с тази информация...

Мислех дори да пусна тема, но използвам да задам питането си в тази - така или иначе става въпрос за градините в Дружба.

Виж целия пост
# 28
Аз в Детско Царство не можах да кандидатствам, не разбрах защо.
На мен Андерсен ми е първо желание, не съм чувала оплаквания.
Аз мислех да продължа към Детски Рай, но 5 жени си   о т п и с а л и   децата (при тая липса на градини!!!) и нещо се разубедих... От яслата де, иначе градината не била зле и вече не знам какво да мисля.

Е как така никой дори не е подавал в тази Калинка, защо? Какво не й е наред, аз се учудих, че от вх. номер 55 изведнъж Прас! от раз сме вътре?! Много криминално, нещо ме съмнява тая Калинка, вие защо не сте подавали в нея?
Виж целия пост
# 29
Misty, а твоето детенце коя група ще бъде през септември?

Интересуват ме преподавателите на група 3 (сегашна 2) и евентуално група 1.
Имаш ли някаква информация за педагозите, които ще водят тези групи?
А имаш ли представа дали основната сграда или филиала е по-добър, за 108 ЦДГ питам...
Ще бъда благодарна на всякаква информация, т.к. сме отскоро в Дружба и не съм запозната...

За ДГ Калинка аз не съм записвала децата.
Нещо не ми харесаха мненията, които мамите са споделили, не си спомням обаче точно за какво ставаше дума, съжалявам...

Бях избрала около 5 градини, в които записах дечковците, като 108 ЦДГ "Детско Царство" е на първо място, а 77 ОДЗ "Ханс Кристиан Андерсен" - на второ, на трето - > 75 ОДЗ "Проф.д-р София Аврамова"...

Когато избирах ДГ в Дружба и Младостите събирах информация от Гугъл, темите във форумите, допитване до майките чрез ЛС-и, т.к. не бях в този квартал и нямаше как...
От инфото, което събрах си избрах градините под номер 1 и 2...
Едва след като се преместихме, отскоро сме в Дружба, успях да поговоря с няколко изключително любезни мами, които ме убедиха, че съм улучила едни от най-престижните градини...

Ще се радвам, ако успееш да ми помогнеш с каквато и да е информация, за което предварително благодаря!   bouquet
Ако има нещо, с което си мислеш, че аз мога да помогна - само кажи  Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия