Кисело зеле

  • 28 030
  • 77
# 60
И още как!! Wink
Умирам за кисело зеле...  Ние си го слагаме - няма мама, няма тати.
Чакам с нетърпение да втаса.   Yum

Странно... прочетох тук доста мнения, че не трябва да се претака?? newsm78
И на мен ми се видя странно,че някои не претакат.... newsm78 Аз ако не претакам моето зеле се образува така наречената Сага(едно бяло покритие такова....) и става много гадно.Но като си го претакам-няма проблем и става супер!
Виж целия пост
# 61
Ще слагаме зеле тази събота или  неделя.Аз морската сол я разтварям предварително.Претаквам всеки ден, докато ферменрира. Зимата си го хапваме на салата, правя сърмички и зеленце с ребърца.
Виж целия пост
# 62
Много го обичам!
Ама се колебаем дали да слагаме.... по-скоро мъжа ми де........ newsm78
Виж целия пост
# 63
Слагаме си задължително- не можем без него. Правя много манджи-зеле с месо, сърмички, зеле с ориз ,зеле с боб на фурна.Много рядко го хапваме на салата с ракийка.
Виж целия пост
# 64
Много го обичаме киселото зеле.
Слагаме го отделно, но същото така слагаме и на суровата трушия.
И ние го претакаме, ама мъжа ми го мързи всеки ден, та май веднъж, два пъти седмично му се събира.
На салатка с праз и соев сос става страхотно. Иначе готвя всякакви яденета с него.
Тази година още не сме го сложили и се притеснявам, защото падна сняг и да не вземе да замръзне по-пазарите.
Виж целия пост
# 65
Баба ми го прави. В бидон слага зелки, които са нарязани на 4, слага и зелени домати, моркови, сол.

От зелките правим сърми, туршии. Баба приготвя някакви странни манджи с меса, ориз, боб...

Обичам сърмичките, туршията не ми се нрави много,пък манджите въобще не ги възприемам.
Виж целия пост
# 66
Днес сложих зелцето. Дано да стане скоро, че му се точат всички.
Виж целия пост
# 67
и аз съм го сложила ,преди няколко дни--четох,че и дюлки се слагат

аз сложиш стар кочан царевица и хрян

чудя се,вие пресичате ли го когато втаса newsm78

за първа година слагам аз лично,ако не се брои опита  на мъжа ми преди 15 години Mr. Green,когато напролет изхвърли целия бидон с усмърдялото зеле Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Виж целия пост
# 68
Да пресичам винаги.
Виж целия пост
# 69
а горе -долу  колко време  му трябва за да стане готово,
на терасата го държа,притеснявам се и да не се съсипе нещо все пак става нощем доста студено
Виж целия пост
# 70
а горе -долу  колко време  му трябва за да стане готово,


Нашето го сложихме на 3.11 и вече почнахме да похапваме.  Laughing Почти е готово.
Виж целия пост
# 71
Моите родители са  главните инициатори за тази процедура.Нека са ни живи и здрави Hug.Ако не са те мисля,че ще нарушиме традицията Embarassed.По-хубаво от домашно приготвената храна няма.Как сърмички и свинско без зелето в мазето StopТова според тях е невъзможно #2gunfireДойде ли време за зелето всички помагаме.Та нали сме сплотено семейство,а за трапезата всички сме равни и в храната и в борбата... Joy 
Виж целия пост
# 72
има две неща ,с които посрещаме зимата вкъщи:киселото зеле и червеното вино,няма ли ги значи още не е дошла Blush
та в този дух зелето вече е готово и понеже е в мъзето,където е малко по-топличко ще трябва да го пресечем за да оцелее
Виж целия пост
# 73
и ние нашето го прибрахме на топло-по съвет на една баба,
за Коледа да може да втаса Peace

защото февруари  киселото зеле не е много актуално
сега дебна момента с пресичането, и претаквам разбира се всеки ден

Виж целия пост
# 74
топлото значително ускорява процеса и до месец ще сте готови Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия