Мексикански царевични питки

  • 27 836
  • 51
# 15
И аз ще ги пробвам тия царевични питки  Laughing
Виж целия пост
# 16
 Embarassed
Виж целия пост
# 17
Днес направих мексикански царевични питки във формата за мъфини.Станаха страхотни,затова забърках две дози.Да ви е сладко smile3503
http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00570.jpg

месиканските царевични питки не се ли казват тортиля? скоро им писах рецептата в темата за такос.

но такива, които да стават и за мъфини не познавам newsm78
Би ли дала рецептата и тук?

Най-накрая и аз ще си купя тия форми за мъфини, толкова вкусни рецепти има където се използват Simple Smile.
Виж целия пост
# 18
Направих рецептата два пъти, като вторият път сложих плънка от сиренце и чубрица. И в двата варианта ефекта беше страхотен. Скъсахме се от ядене.  Hug
Виж целия пост
# 19
http://img391.imageshack.us/my.php?image=corn1ik0.jpg
http://img266.imageshack.us/my.php?image=corn2mj9.jpg

Това е вариация на царевичните "бисквити", които правят в Луизиана за закуска обикновено.
Разликата е че се слага гъст айран и щипка сода вместо прясното мляко, брашното е 1 1/4 чаша, а царевицата е грис, а не брашно и е половин чаша и захарта е по-малко - една лъжичка. Стават умопомрачителни Grinning. Яйцето, маслото, бакпулвера и солта са същите пропорции.
Много ги уважаваме топли, с масло, лютеница и луканка  Hug ... Може и с цастърган кашкавал да е тестото ...
Виж целия пост
# 20
Наистина са много вкусни тези питки, ако се сложе една чаша захар да станат сладки са още по хубави.


п.п. Тук са много разпространени. Води си се корн мъфин, а мексиканските царевични питки са съвсем различни ( тук натурални мексиканци колкото щеш).
Виж целия пост
# 21
Напоследък съм луднала да правя различни варианти на питките. Днес направих с мюсли и станаха доста сполучливи. Досега най-много ми харесаха със сиренето и чубрицата. Мисля тези дни да врътна едни с маслини   chef
Виж целия пост
# 22
http://img391.imageshack.us/my.php?image=corn1ik0.jpg
http://img266.imageshack.us/my.php?image=corn2mj9.jpg

Това е вариация на царевичните "бисквити", които правят в Луизиана за закуска обикновено.
Разликата е че се слага гъст айран и щипка сода вместо прясното мляко, брашното е 1 1/4 чаша, а царевицата е грис, а не брашно и е половин чаша и захарта е по-малко - една лъжичка. Стават умопомрачителни Grinning. Яйцето, маслото, бакпулвера и солта са същите пропорции.
Много ги уважаваме топли, с масло, лютеница и луканка  Hug ... Може и с цастърган кашкавал да е тестото ...

Тази рецепта ме заинтригува. Би ли я написала цялата за да не объркам нещо при приготвянето Peace
Виж целия пост
# 23
Pepika, искам само да ти кажа, че ти разгледах албума в подписа и съм просто изумена какви неща има! Щях да захапя бюрото барабар с компа, честно!  Heart Eyes Професионално ли се занимаваш с това?
П.П. Да го махаш този вреден подпис!  Laughing  Hug
Виж целия пост
# 24
Pepika, искам само да ти кажа, че ти разгледах албума в подписа и съм просто изумена какви неща има! Щях да захапя бюрото барабар с компа, честно!  Heart Eyes Професионално ли се занимаваш с това?
П.П. Да го махаш този вреден подпис!  Laughing  Hug

Така мислиш ти, но ела в къщи да видиш какви са претенции. Не се занимавам професионално, но всичко трябва да ти идва отвътре, и не само в готвенето

А ето преди малко в друга тема какво написах цък
Виж целия пост
# 25
Пепика, ето рецептата :

1 1/4 чаша брашно (чашата ми е 250 гр.)
1/2 чаша царевичвн грис (корнмеал)
1 супена лъжица без връх бакпулвер, аз купувам на бурканче  Simple Smile.
1 с.л. захар
1/4 чаена л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
3/4 чаша гъст айран
1 яйце
3 лъжици (45-50 гр.) разтопено масло

Разбъркват се сухите съставки, разбивам яйцето с айрана и накрая наливам маслото, изливам в кладенче в брашнено-царевичната смес. Разбърква се малко, само колкото да стане хомогенно, шуплесто тесто. С намазнени ръце и формичка за изрязване на кръгли сладки оформям бисквитите - около 2 см. високи и диаметър 5-6 см. Пекат се около 20 минути на намаслена хартия, може да се намажат със жълтък отгоре или да се добави кашкавал в тестото. Много удобни за разрязване през средата и намазване с какво ли не Laughing...
Виж целия пост
# 26
Такива питки всеки обед си купуваме от закусвалнята до службата......такива фенове сме им с колежката,че няма повече накъде Party.Изглеждат абсолютно същите като на снимките на Пепика и на Ели,и се радвам ,че споделихте рецептите HugЗаписвам ги, и задължително ще пробвам през уикенда Heart Eyes.
Виж целия пост
# 27
Днес направих питките със сода и кисело мляко, като добавих и маслини, нарязани на парченца. Стана страхотно, само че леко тестено. Нарязах питката на филийки и ги върнах във фурната да се поизпекат леко. като опитахме после просто нямам думи ... хрупкави маслинени филийки.   chef  Laughing
Виж целия пост
# 28
Освен сода св слага и бакпулвер, без него не знам как е. И царевицата непременно е грис а не брашно Peace. Стават пенести от въздух още преди да се сложат във фурната и никога не спадат. МОже би маслините са ги "накиснали" леко, примесите малко развалят работата, и моите с кашкавал малко спаднаха но не бяха клисави newsm78 Grinning. Маслини е добра идея, ще опитам и аз.
Виж целия пост
# 29
Наистина бях забравила бакпулвера.  Embarassed Иначе маслинките си бяха сухички, не вярвам те да са сгафили работата. Следващият път ще потърся в магазина царевичен грис пък да видим какво ще излезе. Мен лично повече ме кефят като са попречени като бисквитки, понеже хрупкат  Crazy Трябва да ги врътна и с кашкавалче, пък да видим дали ще стане по-яко от това с маслините   chef Мисля дори да направя и едни сладки мъфинчета с конфитюр отвътре, като онези купешките, забравих им името  Shocked Ще се отчета отново.  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия