Страхотен Кекс!

  • 66 498
  • 182
# 30
Маслото-колкото душа ви иска,
 аз съм го правила кекса и със 3 яйца и със маргарин,и без орехи  но по рецептата си е най хубав де,а масло колкото повече толкова повече! Laughing
Пробвайте като за начало със 125 грамовите -1/2 Thinking
Виж целия пост
# 31
Ели, мерси за рецептата - кекса стана супер

  bouquet
Виж целия пост
# 32
Така като го гледам ми иде да го изям,дали да не ида да си направяя! newsm78

Браво на вас,ваште даже са красиви,моя не става такъв изразителен!Да ти дойде през екрана да ядеш! Grinning
Виж целия пост
# 33
Ето и моята рецепта за кекс.Разбивам си 4 яйца на пяна,добавям 2 ч.ч. захар,1 пакетче бакпулвер,щипка сода бикарбонат,3/4 ч.ч. олио (малко повече от половината чашата),4 ванилийки и 2 1/2 ч.ч. брашно.Накрая разреждаме с 1 ч.ч. топла вода,до необходимата гъстота за кекс.На мен ми отива с едно пръсче по малко от 1 ч.ч. вода.Вътре може да му сложите и орехи или да го украсите наполовина с какао.Това е.
Виж целия пост
# 34
Ели, благодаря ти за рецептата  bouquet
Не знаех за такъв кекс с орехчета, срещала съм тривиалният вариант - с орехите вътре. А обожавам кекс с орехи. Утре ще купя орехи и ще го направя.

мими82 направо каква снимка си сложила, да полудее човек ooooh!
Виж целия пост
# 35
mimi_82, ама това си е направо разкошотия!   bouquet
Виж целия пост
# 36
Имам само 4 яйца. Дали ще стане, че искам да го направя?
Виж целия пост
# 37
авторката каzа, че и с три яйца го е правила и е ставал.
Виж целия пост
# 38
направих го и аз. само да кажа на тези, които имат като моята форма - горната част се вдига, тоест не са едно цяло: не слагайте маслото направо във формата, всичко изтече и фурната го загори и се включи пожарната аларма, а орехите изгоряха без мазнина Sick сложете хартия за печене и чак после маслото, орехите и т.н. втория път ще го пека и на по-малко градуси, май фурните тук са по-силнички, може би на 180-200 градуса  newsm78
Виж целия пост
# 39
И аз го направих, но понеже формата ми за кекс не е незалепваща, та ми залепна и не мога да го обърна #2gunfire
Виж целия пост
# 40

 ooooh! И при мен стана така, като правих сладкиша на Лео с карамел, разтече се карамела по време на печенето. Затова вече не я ползвам тази тава, само за обикновен кекс. Виждала съм Anna Olson от Foodcanada да облепя тавичката с фолио за да не тече  Thinking  На алармата отдавна съм махнала батериите,  не ми се иска да ме стресират допълнително пожарникарите  Laughing
Виж целия пост
# 41
Да формата трябва да е незалепваща или си я намажете с масълцето! Peace

А за тези форми с махащото дъно-те не са ли само за торти? newsm78

Вече от фурната зависи дали на 200 или 220 или 180 !

Може и с 3 яйца става по малък просто! Peace
Виж целия пост
# 42
....Да ти дойде през екрана да ядеш! Grinning

Присъединявам се  smile3521

Мими 82 - олигавих клавиатурата  Crazy
Виж целия пост
# 43
Аз да кажа все пак за кекса - отлепи се, след като изтина /добре че облях формата с маслото/.
На вкус е фантастичен  ooooh! Орехчетата са просто върха, аз го направих с повече.
Ели благодаря за рецептата, записвам си я в тефтера!   bouquet
Виж целия пост
# 44
Аз да кажа все пак за кекса - отлепи се, след като изтина /добре че облях формата с маслото/.
На вкус е фантастичен  ooooh! Орехчетата са просто върха, аз го направих с повече.
Ели благодаря за рецептата, записвам си я в тефтера!   bouquet
Ами хайде прати ми едно парченце де........  Sad
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия