ренде Вьорнер от TV shop

  • 7 766
  • 36
# 30
рендето е с 4 или 5 приставки+ шапка за захващане на продуктите - металните приставки са класическите за всяко ренде - ситно, едро и т.н.: това, което ползвам най много е последната приставка, която е пластмасова с монтиран един резец и я ползвам за зеле или за рязане на картофи за чипс, лук  и чушки на филийки ... Всичко, което се сетиш можеш да режеш на филийки.
  Между другото в Метро има и други подобни рендета/ немски са/ с различни приставки и са на по-нормални цени/ според мен/, в сравнение с Вьорнер-а.
Виж целия пост
# 31
Вчера се сдобих с това ренде, даде ми го една моя дружка, чисто ново, неотваряно, то е без купата , а с някакво нажче за декорации и цитруспреса. Отворих го с голям патос, но след опитите ми ентусиазмът ми охладня. Опитах с една глава лук, добре стана, много ситничко. Обаче като опитах с един картоф за супа- мъка, картофа пада от шапката, аз го гоних, едни парчета малки, други големи. Изнервих се, дорязах на ръка и го прибрах. Дайте повече указания моля ви, особено за зелето, много ми харесва как го реже.
Виж целия пост
# 32
Зелето аз го режа на обикновената приставка на 1-за салата,
а за готвене на 2 и става по едро.
 А морковите ги режа на приставката с малките зъби на 2 Peace
Виж целия пост
# 33
И аз с такъв ентусиазъм си купих рендето,но се разочаровах.Явно не мога да разбера как да ги режа продуктите и как да ги слагам в шапката.Опитах да нарежа картофи за мусака,ама ми станаха дълги пръчици и се отказах.Трудно ли се работи с него или иска тренинг?
Виж целия пост
# 34
И аз с такъв ентусиазъм си купих рендето,но се разочаровах.Явно не мога да разбера как да ги режа продуктите и как да ги слагам в шапката.Опитах да нарежа картофи за мусака,ама ми станаха дълги пръчици и се отказах.Трудно ли се работи с него или иска тренинг?

По принцип при картофите зависи колко са твърди. Понякога се режат много лесно, като масло, друг път не. А за малки кубчета се прави така. Движиш шапката не по посоката, която е указана - право надолу, а я завърташ по диагонал спрямо рендето. И на всеки разрез въртиш - ведъж в едната посока, след това завърташ на 90 градуса, пак по диагонал. Със сигурна става за малките зъбчета, не знам за големите, не съм пробвала.  newsm78  Ако не става можеш след като сложиш картофа в шапката, да му направиш 2-3 напречни разреза, перпендикулярно на ножа на рендето. Така няма да стават на пръчици.  Hug
Виж целия пост
# 35
И аз така го четох в книжката, ама не можах да го направя.Но пак ще се опитвам де.  Simple Smile
Виж целия пост
# 36
Никак не е трудно. Разгледай тук: http://www.borner.ru/chapters/page76.htm
С две думи за кубчета режеш така: надолу, завърташ и режеш, завърташ на другата страна и режеш. И така редуваш завъртането наляво, надясно. Картофа или каквото е там го забиваш стабилно на зъбите в шапката и го набутваш вътре в шапката. Ще свикнеш, успех!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия