Да украсим храната с храна

  • 183 208
  • 488
# 210
идеално за злояди дечица  Mr. Green
Виж целия пост
# 211
Видях много интересни неща, но снощи направих само часовника ,
защото ми се стори най-лесно.
Само ,че моят е с катък и маслини.
Виж целия пост
# 212
Ето малко неща, не са нещо особено...:


Виж целия пост
# 213
Estell, ще кажеш ли сърцето как го постигна ?
Виж целия пост
# 214
Estell, ще кажеш ли сърцето как го постигна ?

Ами ползвах силиконова формичка, но става с каквато и да била форма (дори и кексова), стига да го сложиш горещо и след като изстиване си заема формата. След което обръщаш в чиния много внимателно и готово. Същото би се получило и с картофи, ориз и т.н.
Виж целия пост
# 215
Estell, а тези кафявите нещица на последната снимка най-отгоре от какво са? Гледах, гледах и не можах да го измисля. Embarassed мислех, че са маслини, но ми се струват големи......
Виж целия пост
# 216
Естел,да попитам и аз ,как го правиш тоз ориз да е така рохкав.Ако го види мъжа ми.........незнам какво ще ми чуе главата. ooooh!Той много обича такъв ориз,но само по заведения е ял,понеже моите опити да го направя винаги,ама винаги са неуспешни.Само веднъж стана,но още горещ го изсипах в гевгир и го полях със студена вода....наистина стана невероятен всяко зрънце отделно,но е студен и как да се яде студен .......Tired
Виж целия пост
# 217
Пробвала ли си да правиш ориза като пилаф, за да стане всяко зрънце поотделно?
Аз загрявам 20-30 гр масло в тенджерка, сипвам ориза суров и разбърквам, за да се омажат зрънцата. После заливам с вода - на 1 ч.ч. ориз 2 ч.ч. вода, слагам сол, покривам с капак да заври, намалявам котлона на 1 и оставям така 10-12 мин. Не се вдига капака изобщо - като минат 10-те минути, дърпаш от огъня и пак без да отваряш! покриваш с кърпа и оставяш още 20-30 минути да преседи. Така той си поема всичката вода и като го отвориш, е страхотен - разбъркваш внимателно с две вилици и стои пръхкав, неразварен и няма нужда нито да го отцеждаш, нито да го плакнеш или да правиш каквито и да е манипулации. И вече може да му добавяш каквото искаш вътре.
Виж целия пост
# 218
Estell, а тези кафявите нещица на последната снимка най-отгоре от какво са? Гледах, гледах и не можах да го измисля. Embarassed мислех, че са маслини, но ми се струват големи......

Маслини!

Естел,да попитам и аз ,как го правиш тоз ориз да е така рохкав.Ако го види мъжа ми.........незнам какво ще ми чуе главата. ooooh!Той много обича такъв ориз,но само по заведения е ял,понеже моите опити да го направя винаги,ама винаги са неуспешни.Само веднъж стана,но още горещ го изсипах в гевгир и го полях със студена вода....наистина стана невероятен всяко зрънце отделно,но е студен и как да се яде студен .......Tired

В случая е адрпа фиде, но с ориз става същото, веднага след като го свариш (без да го превариш) го измиваш със студена вода и зрънцата се отделят. Peace
Виж целия пост
# 219
Страхотни неща! Браво!!!
Виж целия пост
# 220


нещо и от мен
Виж целия пост
# 221
Забравих да уточня, че след като го измиеш със студената вода се прецежда. Но предполагам, че си се досетила и сама.   Peace
Виж целия пост
# 222
Да,досетих се за това,но не става ли студен  така,след като се изплакне? newsm78
Хедра,благодаря и на теб за отговора Hug,ще опитам Peace
Виж целия пост
# 223
Да,досетих се за това,но не става ли студен  така,след като се изплакне? newsm78
Хедра,благодаря и на теб за отговора Hug,ще опитам Peace

Не по-скоро става хладък.
Виж целия пост
# 224
Аз не съм направила нищо особено, но ми харесва и реших да го покажа и тук. Това е желирана картофена салата на marulka_s


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия