Невероятно вкусно телешко!!!!! Лесно и бързо!

  • 49 768
  • 81
# 45
Като смятам, че е готово, дърпам тенджерата настрани. Ако ми е спешно, след 2-3 минути с нож повдигам беко (с почивки) винтила, за да излезе парата.

Телешко приготвям само като ТЕЛЕШКО ВАРЕНО. Не взимам често, а как го обичам...
Виж целия пост
# 46

Със сигурност мога да кажа,че 50 мин ако се вари,ще изкарате накрая въглени а не месо Laughing

......
Така е! И аз съм сигурна в това... Peace Иначе стана на въпрос за говеждо...не съм купувала дърто телешко,затова на знам.  Rolling Eyes Като съм го готвила за гости съм  слагала 1 кг ..но прясно телешко..и удвоявам всичко в рецептата.  Hug

Тенджерата никак не е опасна ако се ползва правилно....аз като я махна от котлона ,ако бързам с лъжичка повдигам  вентила да излезе въздуха под налягане по-бързо.... Wink Важното е да се знае това че тенджерата НЕ БИВА да се отваря ако има въздух по налягане вътре...щото става като бомба!  Embarassed  Чувала съм и за обливане със студена вода че става. Нама проблем...Това е ....
Виж целия пост
# 47
Аз ако не взривя къщата пак ще е добре... Mr. Green нали гърмяли.
Никога не отваряй тенджерата, когато е под налягане! За да не чакаш да изстине, преди да я отвориш, я полей с тънка струя студена вода на чешмата. Така много бързо "изфучава" и готово - отваряш Peace

Малее, сега видях, колко хора преди мен са отговорири ooooh!
По другата тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98477.0
Виж целия пост
# 48
И аз съм фен на телешкото, което наистина е по-скоро говеждо. Но в такъв случай може би трябва да се вари с малко повече водичка, за да не загаря  newsm78 Копнах си рецептата и ще се прави.
Роза, благодаря за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 49
И аз съм фен на телешкото, което наистина е по-скоро говеждо. Но в такъв случай може би трябва да се вари с малко повече водичка, за да не загаря  newsm78 Копнах си рецептата и ще се прави.
Роза, благодаря за рецептата   bouquet
Моля моля... Hug
Да за говеждото ще има нужда от малко повечко водичка....но внимавайте с минутките. Wink Да не са много и местот да стане на въглени.. Hug
Виж целия пост
# 50
Като смятам, че е готово, дърпам тенджерата настрани. Ако ми е спешно, след 2-3 минути с нож повдигам леко (с почивки) винтила, за да излезе парата.

  И аз така правя PeaceНе съм имала фалове,от години ползвам такава тенджера,почти не сварва да стои в шкафа.Важното като се купува,да се избере добър модел,по възможност от добра марка производител.Цената също не е за пренебрегване.
Първата ми беше руска,алуминиева,сегашната е на Солинген.Много съм доволна-големичкае,но в нея и малко и много количество мога да приготвя.


   А за рецептата за телешкото да попитам-не е ли малко множко дафиновият лист-6 листенца....много доминиращ ще е аромата...Не слагам по-вече от 3 листа,когато готвя изискващи го ястия.
Виж целия пост
# 51
Като смятам, че е готово, дърпам тенджерата настрани. Ако ми е спешно, след 2-3 минути с нож повдигам леко (с почивки) винтила, за да излезе парата.

  И аз така правя PeaceНе съм имала фалове,от години ползвам такава тенджера,почти не сварва да стои в шкафа.Важното като се купува,да се избере добър модел,по възможност от добра марка производител.Цената също не е за пренебрегване.
Първата ми беше руска,алуминиева,сегашната е на Солинген.Много съм доволна-големичкае,но в нея и малко и много количество мога да приготвя.


   А за рецептата за телешкото да попитам-не е ли малко множко дафиновият лист-6 листенца....много доминиращ ще е аромата...Не слагам по-вече от 3 листа,когато готвя изискващи го ястия.
Не се притеснявай.. Hug Дафиновия лист в никакъв случай не е доминиращ на вкус...Не знам защо е така,но е така  Wink  И аз така си мислех в началото като теб когато приятелката ми написа рецептата. Питах я наистина ли толкова много листа е сложила? Иизпробвано е!  Опитай и после ще ми споделиш Grinning А  и по-долу момичетата които вече са го пробвали това ястие  щяха да пишат ако беше така... Wink
Виж целия пост
# 52
Направих го преди 1 час това ястие.Искам да ви кажа,че стана страхотно Grinning Направих съвсем малка добавка, преди да захлупя тенджерата добавих повечко водичка, да покрие 1 пръст хоризонтално отгоре месото и сложих 1 лъжичка малка препечено брашно.Стана невероятен сос,/все едно ям кебеп/ , в момента го ядем Heart Eyes
Благодаря за хубавата рецепта Hug
Виж целия пост
# 53
Направих го преди 1 час това ястие.Искам да ви кажа,че стана страхотно Grinning Направих съвсем малка добавка, преди да захлупя тенджерата добавих повечко водичка, да покрие 1 пръст хоризонтално отгоре месото и сложих 1 лъжичка малка препечено брашно.Стана невероятен сос,/все едно ям кебеп/ , в момента го ядем Heart Eyes
Благодаря за хубавата рецепта Hug

Hug Това с брашното е идейно...ще се пробва  Wink
Виж целия пост
# 54
Ох,аз ще вземам другата седмица тенджера и най-накрая ще пробвам това телешко изкушение!   chef
Виж целия пост
# 55
Тази вечер го готвих пак..Току ще хапнахме...от нашето любимо телешко.  Heart Eyes Реших този път да е с друга гарнитура... с картофено пюренце,ориз и морковки....  chef

Виж целия пост
# 56
  roza66  -много ме изкушаваш с твоята рецепта,но не ми се даваха близо 100 лв за тенджера,ако няма да я ползвам.Освен и аз да взема назаем да пробвам рецептичката,пък после може да се навия.Страхотно изглежда телешкото.  bouquet
Виж целия пост
# 57
Въпреки, че не е в синхрон с предстоящите празници Wink, мога да кажа, че това е един кулинарен шедьовър! Стана страхотно вкусно, сочно и ароматно. Малко се изложих с гарнитурата, но пак ставаше... Party
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=182917&photo=11
Виж целия пост
# 58
Звучи много обещаващо, обаче ме притеснява, че в указанието за тенджерата ми  пише (пък и на други места съм го чела), че в тенджерата НЕ трябва да се готви само на мазнина - трябва да има поне 200г вода (течност). Обяснявам си го с това, че се образуват едни наслоявания от мазнините по вентилите и по труднодостъпните места около тях, които са почти невъзможни за почистване и могат да доведат до запушване....... Леля ми прави много вкусни задушени картофи в тенджерата - само с олио, но аз поради същата причина не смея да ги пробвам .......
Виж целия пост
# 59
Не бойте се бе хора от 20 г . практикувам такова отваряне - от котлона в мивката , обливам със студена вода докато изохка парата и отварям - бързо и безпроблемно . А вътре яденето си ври даже .... И майка така прави , тя ме е учила - в къщи гърмели не е имало . Телешко само така приготвям - то иначе с часове ще го чакам и пак няма да се дъвче . Рецептата ми допадна - като случа хубаво телешко ще я пробвам !

 А и за повторното варене - може - само че ще следиш минутите като ти засвири винтила - иска време да заври и херметизира .
и аз така  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия