Дайте идеи как да сготвя зелка

  • 2 231
  • 26
 Вкъщи много обичаме зелце,но освен с домати и месце други рецепти не знам  Confused Как го приготвяте? Чакам идеи;)
Виж целия пост
# 1
Зелеви кюфтета:
една зелка, 3 яйца,чаена чаша мазнина,глава лук,магданоз,чаена лъжица червен пипер сол галета
Зелката се изчиства, измива и се нарязва на 4.И се сварява в подсолена вода.Отцежда се , изтисква се и се нарязва на дребно.Лука се нарязва на ситно и се задушава в малко олио.Към него се прибавя зелето.Прибавят се и 2 яйца,червения пипер и галета толкова че да се оформят кюфтета.Тези готови кюфтета се потапят в разбито яйце,овалват се в галета и се пържат в силно сгорщено олио.
Рецептата е от френска кухня и може да се сложат и други подправки.  chef
Виж целия пост
# 2
Интересно, ще трябва да я пробвам тази рецепта.  bouquet
Виж целия пост
# 3
И на мен ми звучи интересно,но мъжът ми само като чуе "кюфтета от зеле" и ...  Sick
Виж целия пост
# 4
Аз я правя по "индийски"  Mr. Green
нарязвам зелето и счуквам 2-3 скилидки чесън запържвам(задушавам) в масло с малко сол около 10-15 минути, след това добавям къри и соев сос.Това е! Става и като гарнитура, става и за основно аз си го ям Wink
Може да добавиш и яйца.Запържваш заедно и по двата начина е ммм ...
Виж целия пост
# 5
Може да си го направиш кисело. В къщи го обичаме така. Аз редовно правя и лятото. Нарязвам го и го слагам в кофа с вода и сол. Престоява няколко дни, като го разбъркваш от време на време. После можеш да си го направиш с ориз, много му отива на киселото зеле.
Виж целия пост
# 6
Може и зелева мусака да се спретне....
Виж целия пост
# 7
Мързеливо зеле

Златно зеле
Виж целия пост
# 8
Може и зелева мусака да се спретне....
И аз за това се сетих.Много я обичам!
Виж целия пост
# 9
А как се прави зелевата мусака?  Embarassed Flutter
Виж целия пост
# 10
А как се прави зелевата мусака?  Embarassed Flutter

Предполагам мързеливото зеле на Лео  Flutter
Виж целия пост
# 11
Запържваш каймата с лук( по желание може и 1 морков,но тогава леко ще сладни),добавяш нарязаното зеле и объркваш.Захлупваш и задушаваш,като от време навреме разбъркваш.Когато зелето си промени цвета(позадушило се е) добавяш черен пипер,сол,червен пипер,домат(настърган или от буркан),магданоз.Пак объркваш,сипва се 1 ч.ч. вода и се оставя да омекне зелето на слаб котлон да къкри.Като стане се изсипва в тавичка и се залива с яйца и кисело мляко(заливка).Запичаш и готово.   bouquet
Виж целия пост
# 12
TheNMaster   bouquet
Виж целия пост
# 13
Заливката е добра идея, не съм пробвала   bouquet
Виж целия пост
# 14
Първо си го направи кисело и след това си направи "мързеливи сърмички". Правиш си плънка като за сърми (с кайма,морковчета и ориз) и след това в намаслена тавичка редиш: ред зелеви листа (избирай по-големите и гледай да са цели), ред плънка и така докато се свършат продуктите. Накрая заливаш всичко това със стандартната заливка за мусака (с яйца и мляко). Става мнооооого вкусно!!!! eat
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия