Праз

  • 6 797
  • 40
# 15
заравяш го в саксия с пръст на терасата и сипваш чаша вода,нищо повече
Виж целия пост
# 16
Янамед,мерси. имам питане-саксията продупчена ли е отдолу и до къде е пръста.
Виж целия пост
# 17
мойта саксия е продупчена фабрично,пръстта е до бялато на праза Simple Smile
Виж целия пост
# 18
мерси много   bouquet
Виж целия пост
# 19
Моята любима рецепта - супа, ама трябва и зелева чорба. Взема се пушено месце, аз правя с пушен кокал и после обирам месото. Та в зелевата чорба се вари въпросният кокал, като се разрежда с вода, ако е много солена. После слагам 1 или 2 стръка праз - нарязан на дребно и ориз. Може и малко зеленце. Подправката е чубрица и черен пипер. Застройва се само с кисело мляко.
Вчера направих 1 голяма тенджера и се изяде веднага. Не мога да спра да ям като има такова нещо Embarassed
Виж целия пост
# 20
Аз го харесвам най-много на яхния с пилешко,както лучена яхния,но с праз!
Също и пържен,с яйца или само със сирене,но повечко сирене!
На картофена салатка,вместо лук! Също и салатка праз,доматено и пиперково пюре/или лютеница/,маслинки,олио,чер пипер!
Виж целия пост
# 21
В гювеч

празът се реже на колелца и се слага в съд. На дъното на гювеча се сипва олио и се слага половината от праза. Върху него се реди месо (свинско, пилешко, бекон, кремвирши....каквото имате вкъщи), отгоре се разпределя останалия праз, ръси се с черен пипер и сол и се залива с буркан домати. Пече се цяла нощ на 150 градуса.
Виж целия пост
# 22
Много обичам зелева чорба с нарязан вътре праз.

Също праз с ориз и маслини,може и само праз.

Баница с праз и риган  Peace
Виж целия пост
# 23
Освен всичките манджички и салатки може и яйца с праз да се заформят...(бързо,лесно и вкусно)
Виж целия пост
# 24
Ето тази рецепта за Пълнен праз (канелони от праз) на рер-4о много ми харесва и я препоръчвам.
Виж целия пост
# 25
 Здравей - току що вадя тавата от фурната - "лучник" може да си направиш със праз - ето така: едно тесто се разделя на две части, като се разстила едната част на дъното на тавата, после плънката - задушен праз, може и с кайма и подправки и отгоре другата част от тестото - става като калцоне - мммм много вкусно Simple Smile
Виж целия пост
# 26
 Heart Eyes вкусотии
Виж целия пост
# 27
А аз обичам праз с домати и ролца от раци. Слагам олио в тигана, праз и чакам докато омекне и се задуши. След това прибавям ролцата от раци и домати обелени на кубчета. Готвя още около 10 мин. и е готово. На мен ми е ужасно вкусно така.
Виж целия пост
# 28
Толкова много идеи ми дадохте, че ще има да готвя с праз  Grinning
Виж целия пост
# 29

За кюфтетата запържва ли се праза?

аз го режа на ситно, подправям, слагам сирене и яйца. ако стане рядко слагам или грис, или овесени ядки, или брашно, да стегне и пържа. може и с лъжица да го сипваш в тигана. когато се пържи на по-бавен огън си омеква праза Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия