Въпросче към компетентните по домашната ракия

  • 6 602
  • 22
# 15


Аз пък се надявам при дестилацията да са изхвърлили метанола.
Иначе, градусите са ти казали как се мери.


Той се отстранява при варенето.

Aхъм  Mr. Green Пускаш го да се дестилира през казанчето още 1 - 2 пъти и изваждащ всичко, което можеш.
Виж целия пост
# 16
метилов алкохол и метанол е е едно и също нещо.

Благодаря , че ми изясни  bouquet
Виж целия пост
# 17
Утре ще пусна тема за махмурлука

Ако е правена от майстор, няма да има махмурлук.  Wink Това да не е винпромско менте?  Mr. Green
Но все пак, истината е в мезето.  Peace
Виж целия пост
# 18
Утре ще пусна тема за махмурлука

Ако е правена от майстор, няма да има махмурлук.  Wink Това да не е винпромско менте?  Mr. Green
Но все пак, истината е в мезето.  Peace
Махмурлука идва от количеството, не от качеството
Виж целия пост
# 19
...Махмурлука идва от количеството, не от качеството

По-скоро е съотношение между качество и количество.
Виж целия пост
# 20
Лелее , май аз ще изляза най компетентна - умножаваш литрите ракия по градусите - примерно 50 литра по 70 градуса -имаш 3500 градуса алкохол ,разделяш на 40 градуса и получаваш 87.5 литра .Следователно трябва да сложиш 37.5 литра вода - може и минерална.
Виж целия пост
# 21

Всичката ли излезе 72-73 градуса? Трябвало е да изчакат, още доста е щяло да изтече. Ако не е всичката толкова силна, смесете по-слабата с тази по -силната.
След варене се остават бутилките отворени няколко дни. Винаги пада градуса и не е това което си извадил от казана.
Разреждай бавно, по малко и леко. Спиртомера е по 1-2 лева. Купуваш и мериш.
Наздраве Simple Smile
Виж целия пост
# 22
Работила съм в алкохолна фабрика. Реални градуси ракията показва на 20 градуса по целзии.Тогава пъхаш спиртомера и разреждаш до желаните градуси.Когато температурата е по-ниска градусите на ракията също са по-ниски и обратното.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия