Най-прекрасната торта, която съм яла

  • 88 605
  • 261
# 180
  Labrex,не съм пробвала да правя тази торта с бутер-тесто.Подозирам,че с него ще се разкашка много.Между другото тортата е руска и се казва "Суворов"  Laughing,заради формата й.Представлява тръбички с вишни,заляти със сметанов крем,които наподобяват букли на перуката на въпросния Суворов(не че само той е носел такава перука,ама хайде!)
   Доста се отдалечихме от "Най-прекрасната торта"  Joy,моите извинения на авторката!  Peace
Виж целия пост
# 181
Аз смятам вторият ми опит в правенето на тортата  Mr. Green да бъде с бишкоти и компот от вишни. Трябва да се експериментира, нали? Laughing
   И аз се замислих за вишни!Би трябвало да стане хубаво.Познавам една друга торта с крем от заквасена сметана и вишни,която е много хубава!

По вкус са еднакви.
За това в следващата ще сложа вишни.
Аз слагах сега една голяма опаковка заквасена сметана и цедено кисело мляко 7%
Виж целия пост
# 182
Синеоч,не разбрах,какво е еднакво по вкус?
Виж целия пост
# 183
Синеоч,не разбрах,какво е еднакво по вкус?


Тази тортата на Луканка и тази за която споменаваш в по предния си пост.
Виж целия пост
# 184
   И аз се замислих за вишни!Би трябвало да стане хубаво.Познавам една друга торта с крем от заквасена сметана и вишни,която е много хубава!

Ми, хайде запознай ни и нас с тая торта, де...........  bouquet

Joy Joy Joy И аз искам да познавам такава торта... Grinning Запознайте ме и мен  Joy...  Hug  bouquet   
Виж целия пост
# 185
Синеоч,не разбрах,какво е еднакво по вкус?


Тази тортата на Луканка и тази за която споменаваш в по предния си пост.
Мисля,че ,все-пак ,са различни.Тестото им е различно........Има и други нюанси
 Може би ,заради крема ти се струва така?
 Както и да е, и в двете съчетанието на продуктите(тесто,плод и заквасена сметана) е много сполучливо! Grinning
Виж целия пост
# 186
Синеоч,не разбрах,какво е еднакво по вкус?


Тази тортата на Луканка и тази за която споменаваш в по предния си пост.
Мисля,че ,все-пак ,са различни.Тестото им е различно........Има и други нюанси
 Може би ,заради крема ти се струва така?
 Както и да е, и в двете съчетанието на продуктите(тесто,плод и заквасена сметана) е много сполучливо! Grinning

Да точно заради крема е, все пак едната е с блат, а тази Луканкината е с котешки езичета/бишкоти.

Няма значение, нали все са торти и то все вкусни и хубави. Hug
Виж целия пост
# 187
  Сорри,че продължавам дискусията.....но ''едната'' не е с блат.... Laughing Laughing Laughing
  Сега й уточнявам рецептата и ще я пусна за желаещи. Hug
Виж целия пост
# 188
А може ли да се направи не с котешко езиче а с бишкоти за тирамису например, те не са много твърди обаче.
Виж целия пост
# 189
Аз с такива ги правих- Lady fingers.
Виж целия пост
# 190
Току що я направих , сега отлежава в хладилника, сложих парченца пресен ананас и сметана на Хопла подсладена, на вкус я опитах, страхотна е.

мерси за рецептата  bouquet
Виж целия пост
# 191
сметана на Хопла подсладена
Не е ли течна тази сметана? newsm78

Аз разбрах, че със заквасена се прави.
Виж целия пост
# 192
 Със заквасената,да! Peace
Виж целия пост
# 193
Тя точно заквасената сметана придава уникалния вкус на сладкиша.
Виж целия пост
# 194
Именно!

Затова се изненадах нa Linditа за подсладената Хопла, нали тя е течна? Не съм виждала заквасена сметана на Хопла. Интересно ми е как се е получила тортата на другия ден.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия