1 ч.ч. хладка вода
1 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. стопен маргарин или олио
2 ч. ч. брашно
2 с. л. сладко
1 ванилия
1 к. л. сода
1 с. л. какао
Всичко разбърквате, сипвате в чашки за крем карамел или за мъфини и печете около половин час. За вентилатор - 150 градуса, обикновена - 160. Не е нужно да обмазвате чашките, само ги изплакнете с вода преди да сипете сместа. Не залепват Пълнете 2/3-ти, че бухват доста. От моя калибър са 20, в чашки за крем карамел са по-малко, но са по-големи и по-красиви, защото бухват повече и се разпукват като рози. На който му се занимава може да си ги шари - като отделите малко смес и в нея сложите какаото, също става много красиво. На вкус стават точно като онези кексчета, които даваха едно време в ученическите столове, пак в чашки бяха, за който ги помни. Винаги става, да успокоя тези, които се плашат от кексовете и твърдят, че не могат