Руло от парено тесто - чудесно предястие.

  • 13 479
  • 45
Вкъщи много го харесваме а и всички гости на които съм го поднасяла казват, че е много вкусно. Реших да ви предложа рецептата, надявам се да ви хареса!

1 ч.ч. вода
1/2 к.ч. олио
малко сол
1 ч.ч. брашно
От тези продукти се приготвя парено тесто.
Като поизстине се прибавят едно по едно 4 яйца и се бърка до получаването на гладка смес, която се разстила в квадратна или правоъгълна тава, намазана обилно с олио. Пече се на 200 градуса до получаване на златист цвят.

Плънка:
Стрива се с вилица бучка сирене (70-80 грама), прибавя се кутийка майонеза (аз ползвам "Краси"), добавя се нарязан на кубчета колбас (около 100 грама) и една краставица,  също нарязана на дребни кубчета. Подправя се на вкус с чесън на прах и копър, всичко се обърква добре.

Поизстиналия блат се обръща върху прозрачно фолио, намазва се с плънката, завива се на руло, увива се във фолиото и се прибира в хладилника да отлежи. Колкото повече престои толкова по-вкусно става (вкъщи няма кой да го чака повече от час-два)  Simple Smile

Докато се пече блата се надува неравномерно, но това е нормално.

Ето снимки на рулото от събота:
http://images20.snimka.bg/004571928.jpg
http://images20.snimka.bg/004571929.jpg
Виж целия пост
# 1
Страхотно изглежда.....Бих го направила с удоволствие само дето не занам как се прави това парено тесто....Не съм работила до сега с такова......Да не объркам нещо... newsm12
Виж целия пост
# 2
Страхотно изглежда.....Бих го направила с удоволствие само дето не знам как се прави това парено тесто....Не съм работила до сега с такова......Да не объркам нещо... newsm12

Ако не се лъжа парено тесто е това като за еклери  Grinning
водата, солта, захарта, маслото се кипват добавя се брашното като се бърка непрекъснато. Остава се мааалко да изстине и след това 1по 1 се добавят яйцата   chef
Виж целия пост
# 3
TheNMaster лесно е  Simple Smile

Водата, мазнината и солта се слагат на котлона да заврат, след това се изсипва брашното  и се бърка докато започне да се отделя от стените и дъното на тенджерката. Това се прави на много слаб огън, аз винаги бъркам с дървена лъжица. След това се прибавят едно по едно яйцата и ето ти го пареното тесто. От парено тесто се правят  еклери и толумбички. Успех, ако решиш да опиташ.  Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Аха...примерно ми е ясно.Ама трябва да ми мине един път през ръцете, та да знам...Ще пробвам и ще докладвам.....      bouquet
Виж целия пост
# 5
Super Heart Eyes. Още утре ще пробвам.
Благодаря за рецептата  bouquet
Виж целия пост
# 6
Айля    bouquet
Виж целия пост
# 7
Точно тази рецепта ми дадоха миналата събота - наистина е много вкусно и ефектно.
Виж целия пост
# 8
Благодаря за рецептата,страхотно изглежда,ще го пробвам. Hug
А краставицата кисела ли е или прясна,защото на снимката ми изглежда като прясна?
Виж целия пост
# 9
Краставицата е прясна.
Виж целия пост
# 10
Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 11
 eat задължително ще се пробва.   newsm22
Виж целия пост
# 12
 И аз ще го направя! Даже още днес, ако имам време!  bouquet
Виж целия пост
# 13
Интересна рецепта .Лесна за изпълнение  Simple Smile Ще го направя и ще пиша  Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Чудесно изглежда   bouquet
Виж целия пост
# 15
Много добре изглежда, а и не звучи сложно за пирготвяне - ще се пробва  Simple Smile
Виж целия пост
# 16
Jenny_71      bouquet  Успях да го направя рулото.....хехехехе.Много е вкусно и ефектно това предястие;))И с пареното тесто вече ще знам как да работя....
Който не е пробвал да го направи веднага.Заслужава си !
 Jenny_71  ......Ставам ти върл фен    Joy   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet
Виж целия пост
# 17
TheNMaster не съм се съмнявала, че ще се справиш с пареното тесто  Simple Smile   chef Радвам се че ти е харесало  Heart Eyes и благодаря за доверието!  Hug   bouquet
Виж целия пост
# 18
Направих го снощи и много се хареса Simple Smileследващият път ще нанеса блата в по-голяма тава  Simple Smile
Виж целия пост
# 19
Jenny_71  -понеже смятам тези дни да го направя,колко горе-долу трябва да бъде голяма тавичката,за да не стане много дебело или тънко?
Виж целия пост
# 20
А дали ще стане хубаво ако плънката е нещо сладко ...  Rolling Eyes и се ползва като десерт ? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 21
А дали ще стане хубаво ако плънката е нещо сладко ...  Rolling Eyes и се ползва като десерт ? Rolling Eyes

Да аз правя еклери от това тесто с готов крем на д-р Йодкер идеята е от форума  Hug, за което много благодаря.
Опсссс, забравих да добавя, ако ще го правиш със сладка плънка сложи в тестото малко захар 1с.л. примерно.  Peace
Но намерих и нещо друго интересно с парено тесто:


ПЪЛНЕНИ СОЛЕНИ ТОПЧЕТА (с парено тесто)

Може да се направи с плънка от крем или шоколад
За плънката:
200 гр. сирене
250 мл. прясно мляко
2 с.л. брашно
50 гр. масло
50 гр. кашкавал
1 к.ч. запечени орехови ядки
200 гр. стерилизирани краставички
2 червени пресни(мариновани) пиперки
10 маслини
1/2 вр. магданоз
1/2 вр. копър
За пареното тесто:
100 мл. вода
50 мл. олио
75 гр. брашно
2 яйца
щипка сол
 Водата, олиото и солта се загряват до кипване. Прибавя се брашното и се бърка с дървена лъжица, докато тестото започне да се отлепя от съда. След леко охлаждане към тестото се прибавят едно по едно яйцата, като се бърка непрекъсната. От пареното тесто с помощта на лъжичка или торбичка с шприц се оформят малки топки, с диаметър около 3 - 4 см. върху тавичка, предварително намазана с масло. Топките се пекат първоначално при висока температура, след това при умерена и накрая при ниска температура до пълното им изпичане(около 20 минути). На готовите топки след като изстинат се изрязват капачета. След това те се пълнят със солен крем, приготвен по следния начин. Маслото се сгорещява. Към него се добавя брашното, като се бърка непрекъснато. Когато цветът му стане златист, към него се прибавя натрошеното сирене. Бъркането продължава до разтопяването на сиренето, след което сместа се разрежда с млякото и отново енергично се бърка, за да се получи еднородна маса. Към нея се добавят ситно нарязаните копър и 2/3 от краставичките. Напълнените топки се покриват с настърган кашкавал. Върху тях се поставят капачетата, които се гарнират с маслини, парче от краставичка, пиперки, магданоз, запечени орехови ядки. Получава се нещо невероятно на вкус и на вънщен вид.
Виж целия пост
# 22
Jenny_71  -понеже смятам тези дни да го направя,колко горе-долу трябва да бъде голяма тавичката,за да не стане много дебело или тънко?

По принцип аз от тази доза пека два блата в тавичка 20 на 30 см. и  се получават идеални. Правя така защото това ми е единствената правоъгълна тавичка, ааа излъгах  Simple Smile.... имам и една която е доста голяма и не се събира във фурната ми. Успех и пиши как ти се е получило.
Виж целия пост
# 23
ЗАПИСВАМ СЕ И  АЗ!  Страхотна закуска, соленки както искате го наречете, към пареното тесто се прибавя 200гр.настърган кашкавал, разбърква се хубаво. В намаслена тава се подреждат малки хапки оформени по следния начин- с малка лъжичка/чаена/ се гребва от сместа и се подреждат на разстояние .Пече се задължително в загрята предварително фурна на 200 градуса.Стават нестандартно оформени много вкусни хапки.
Виж целия пост
# 24
СОЛЕНКИ С ПАРЕНО ТЕСТО

•   400 мл.прясно мляко
•   60 гр.масло
•   100 гр.грис
•   100 гр.настърган кашкавал
•   2 яйца
•   1ч.л.сол.
Сложете млякото и солта заедно с маслото да кипнат.Прибавете малко по малко гриса,като бъркате.Продължете да бъркате тестото,докато се отдели от съда.Отстранете от огъня. Поизстудете и прибавете едно по едно яйцата,като не преставате да бъркате.Оформете от тестото малки топчета,оваляйте ги в настъргания кашкавал и ги изпечете във фурната до зачервяване
Виж целия пост
# 25
СОЛЕНКИ С ПАРЕНО ТЕСТО

•   400 мл.прясно мляко
•   60 гр.масло
•   100 гр.грис
•   100 гр.настърган кашкавал
•   2 яйца
•   1ч.л.сол.
Сложете млякото и солта заедно с маслото да кипнат.Прибавете малко по малко гриса,като бъркате.Продължете да бъркате тестото,докато се отдели от съда.Отстранете от огъня. Поизстудете и прибавете едно по едно яйцата,като не преставате да бъркате.Оформете от тестото малки топчета,оваляйте ги в настъргания кашкавал и ги изпечете във фурната до зачервяване


Тези соленки правила ли си ги?
Виж целия пост
# 26
Eстел, как лепиш украсата на солените топки, а още по-добре, ако имаш снимка, но идеята ти е чудесна Peace
Виж целия пост
# 27
Eстел, как лепиш украсата на солените топки, а още по-добре, ако имаш снимка, но идеята ти е чудесна Peace

Идеята не е моя намерих я от друг форум. Аз смятам да не правя украса, да препълня сместа и капачето да остане на половина отворено (както препълнен кош за боклук от едната страна ще е затворено, а от другата отворено). Ако имаш форма от мъфини можеш да ги изпечеш там, аз така правя (за по лесно понеже самото тесто е доста лепкаво и трудно се работи с него). Снимки нямам за нещастие след като ги направя ще сложа. Но мисля да ги направя със крем или шоколад, просто ще ползвам идеята от оригиналната рецепта която е солена.

Jenny_71  не съм ги правила скоро намерих рецептите им и реших да ги споделя, ако ги бях правила щеше да има снимки!
Виж целия пост
# 28
Eстел, благодаря. Аз сладки съм правила, но кремчето го пълня с шприц, не режа капачета.
Виж целия пост
# 29
А дали ще стане хубаво ако плънката е нещо сладко ...  Rolling Eyes и се ползва като десерт ? Rolling Eyes
Снощи пробвах,че ти ме провокира..... hahaha Ами пак стана... Joy .Само,че сложих захар в тестото,После намазах със сладко от ягоди,сметана и едро счукани орехи.Всъщност може да се импровизира .Мммммм....
Виж целия пост
# 30
Eстел, благодаря. Аз сладки съм правила, но кремчето го пълня с шприц, не режа капачета.

И аз до сега съм пълнила така, но смятам да опитам с капаче (ако не се разпадне  Thinking )
Виж целия пост
# 31
Направих го рулото! Grinning Няма много вид, ама не изчаках да стегне хубаво в хладилника. Blush Зор да го опитам!
Много е вкусно, благодарско!  bouquet

http://images22.snimka.bg/004606018.jpg
Виж целия пост
# 32
Ето поничките от перено тесто които правя:

Виж целия пост
# 33
Айде беж към кухнята, че направо ми потекоха лигите.
Виж целия пост
# 34
elina_king smile3501 рулото ти изглежда прекрасно а за вкуса не се и съмнявам  Simple Smile
Виж целия пост
# 35
Реших да го направя защото ще имаме гости  -  около 10 души. Но да питам става ли да се приготви от предния ден? Или трябва да е прясно? С прясната краставица не е ли особен вкуса, с кисела става ли?
Виж целия пост
# 36
Реших да го направя защото ще имаме гости  -  около 10 души. Но да питам става ли да се приготви от предния ден? Или трябва да е прясно? С прясната краставица не е ли особен вкуса, с кисела става ли?
С прясна го направи няма странен вкус,а точната дума е СВЕЖ ВКУС. На мен лично ми харесва да е отлежало 1-2 часа.На другия ден беше поомекнало....
Виж целия пост
# 37
Реших да го направя защото ще имаме гости  -  около 10 души. Но да питам става ли да се приготви от предния ден? Или трябва да е прясно? С прясната краставица не е ли особен вкуса, с кисела става ли?

Няма никакъв проблем да се направи от предния ден, аз така правя когато очакваме гости. На мен лично рулото ми харесва повече когато престои по-дълго. Успех и кажи дали се е харесало.  Simple Smile
Виж целия пост
# 38
Ще кажа. Grinning Много благодаря, че ми отговаряте, но имам още едно въпросче: Дали става да изпека тестото в тавата, която върви с фурната, или идва голяма? Фурната ми е обикновена, на гояма печка
Виж целия пост
# 39
За стандартната тава на фурната ще е по-добре да направиш доза и половина  от пареното тесто, така ще стане идеална дебелината. Успех! Simple Smile
Виж целия пост
# 40
Рулото е върхът.   Благодаря за рецептата. smile3525 Изядоха го с кеф, и коментара беше, че 2 кръгчета от него на ресторант ще струват поне 5лв. Гостите ми се изнедадаха, че такова нещо може да се направи в къщи.
Виж целия пост
# 41
Ооо  Simple Smile радвам се че ви е харесало.   bouquet
Виж целия пост
# 42
  За първи път виждам да се прави руло от еклерово тесто.Идеята е чудесна!Непременно и аз ще пробвам да го направя! Grinning
Виж целия пост
# 43
Идват празници.......
Побут..... Joy
Виж целия пост
# 44
Идват празници.......
Побут..... Joy

Аз го правя и за Коледа и за Нова година.  Simple Smile Върви с всякакво пиене.  Joy
TheNMaster  Hug
Виж целия пост
# 45
Много добри отзиви....Ще се пробва и докладва  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия