Онези малките,кръглите с мармалада....

  • 25 533
  • 65
Търсим рецепти за всякакви малки сладки,слепени с мармалад?Решили сме с моето юначе да правим сладки!Засега той има опит с меденките-прави фигурки!От сърце молим за някоя рецепта -лесничка и вкусничка!Не искам да го разочаровам ,тъй като той преди мен ще бърза да си нацапа ръчичките с брашно! Grinning
Виж целия пост
# 1
Здравей svra4eto!

Ето една много вкусна рецепта:

Линцерови сладки
Тези сладки са получили името си от известният град Линц в Австрия и са познати по света точно с това име.

Продукти:

500г брашно
250г масло (аз слагам комбинация 100г твърд маргарин и 150г масло)
200г пудра захар
2 яйца
по желание кората на един лимон

за слепване - касисов, вишнев или друг по-кисел мармалад (най-добре червен)
пудра захар за поръсване

Приготовление:

Пресяваме на дъска за месене брашното и захарта, правим кладенче и чукваме в него яйцата. Мекото масло режем на филийки и слагаме около яйцата. По желание прибавяме лимонената кора. Омесваме гладко тесто, покриваме добре с домакинско фолио и оставяме да отлежи поне 2 часа (най-добре и за една нощ) на хладно място(хладилник).

Преди печене се разточва кора - 0,5см дебела и се изрязват различни формички - най-добре
е колелца, цветя, сърчица, като едната формичка е  пълна, а другата с изрязано кръгче или сърчице по средата.  Много внимавайте да не ги прегорите(особено ако са разточени по-тънко има такава опасност). Пекат се на около 170° до порозовяване - стават много бързо и трябва да сте много внимателни.

Седмица преди Коледа се слепват със сладко и поръсват с пудра захар.




Виж целия пост
# 2
Ааааах колко са красиви и лесни.....natalyna ...  bouquet .И аз ще ги направя тези сладички,много са вкусни.
Виж целия пост
# 3
Не знам точно какви търсиш, но от слепените на мен любими са ми прасковките. Ето по коя рецепта си ги правя аз:

4 яйца,
1 ч.ч. захар
1ч.ч. олио
1 кафена чашка кисело мляко
2 ванилии
1 бакпулвер
брашно.

Дозата е за доста сладки, ако няма да има гости, намали я наполовината. Може да слепиш и с гъст крем ванилия (от пудинг например или маслен) или с гъст мармалад. Аз лично боя не знам къде има, та не си ги оцветявам, както би трябвало  Crazy

В дълбок съд си разбиваш яйцата и захарта, добавяш бакпулвера и млякото. На тънка струйка и олиото. Разбиваш докато се стопи захарта. Накрая слагаш брашното и ванилията. Омесваш меко тесто, така че точна мярка за брашното не знам. Късаш парченца колкото орех и нареждаш на разстояние в намаслена тавичка. Печеш до зачервяване. След като се изпекат и охладят (трошат се горещи) издълбаваш малко от дъното и смесваш трохите с мармалада или крема. Аз най си ги харесвам с шипков мармалад. Ако имаш боя - разтваряш я в две купички и топваш всяка от слепените половинки. Аз си сипвам само топла вода с малко ванилия да ги намокря леко и докато са мокри овъргалвам в кристална захар. Това е  Hug
Виж целия пост
# 4
natalyna, и аз много искам да направя твоите сладки,само не разбирам не може ли да си ги направя 2-3 дена преди Коледа и направо
тогава и да си ги слепя или има някакво технологично време,което трябва да се изчака  newsm78
Виж целия пост
# 5
gabolina правя ги обикновено около 2 седмици преди Коледа, а ги лепя по-късно, защото колкото по-дълго стоят толкова са по вкусни и меки. Иначе са леко хрупкави, но пак вкусни  CrazySimple Smile Затова съм писала така. И тъй като обикновено преди Коледа трябва да се правят много неща, мисля че е чудесно, ако работата може да се разпредели, да не е наведнъж. За желаещите да хапват веднага - няма проблем - мажете веднага - за ден-два омекват и се топят в устата!
Виж целия пост
# 6
хич няма да чакаме Коледа!Трябва да сме сигурни преди това,а не да се излагаме за празника:)))Благодарско!!!
а прасковките са сладките,които помня от баба ми!Имайки предвид,че съм дъртичка,значи от отдавна ще е ....Тогава нямаше никакво разнообразие на сладки,както е сега!Но това не трябва да е удобен повод да се отказваме да цапаме тавите у дома,нали? Laughing
Нали за боядисването на сладки може да се ползва и боя за боядисване на яйца?Мисля,че на пакетчетата пише ,че е и за сладкарски цели става и е безвредна?
Виж целия пост
# 7
Тези сладки на Наталина са страхотни! Много вкусни и лесни за правене. Направи ги тях, няма да съжаляваш!
Виж целия пост
# 8
наталина,това са най-вкусните сладки!!!  bouquetднес ги направихбез да претендирам за някакви сладкарски умения Grinning

рецептата ти е чудесна
Виж целия пост
# 9
Погледни и тук:
http://kulinar.gbg.bg/index.php?type=review&area=1&p=recipe&id=2235

Виж целия пост
# 10
А дали сладките ще станат само с обикновен пълномаслен маргарин? newsm78 Или да комбинирам маргарин и чисто масло?.
Запалиме по тези сладчици утре ще си купя и формички за тях че ги харесах но рецепта нямам Embarassed
Виж целия пост
# 11
А дали сладките ще станат само с обикновен пълномаслен маргарин? newsm78 Или да комбинирам маргарин и чисто масло?.
Запалиме по тези сладчици утре ще си купя и формички за тях че ги харесах но рецепта нямам Embarassed

аз ги направих само с маргарин и пак станаха страшно вкусни Grinning
Виж целия пост
# 12
А бе какво стана-аз попитах и се назландисвам,а вече ме изпреварили!Смятах да ги замеся тази вечер,да преспят и на сутринта да се развихрим!Нали било хубаво да престоят?(ах,гладници такива) eat
Виж целия пост
# 13
За да не се повтарям - тестото на Блонди разточвам и изрязвам с чашка кръгчета, които пека. Слепвам с мармалад. В дълбока купичка предварително съм направила какаова смес от вода, захар, какао и масло без определение пропорции и в нея претъркулвам слепените сладки, които придържам в средата, след което същото правя, но в смлени орехи, които полепват. Така се оцветяват на около 1-1,5 см само краищата на кръгчетата.
Виж целия пост
# 14
А бе какво стана-аз попитах и се назландисвам,а вече ме изпреварили!Смятах да ги замеся тази вечер,да преспят и на сутринта да се развихрим!Нали било хубаво да престоят?(ах,гладници такива) eat


 Laughingхич даже не изчаках Grinningпък и почти ги изядох, уж за мъжлето изненада беше Grinning
Виж целия пост
# 15
надявам се поне на детето да си дала да опита!:)))))
изритвам се от компютъра и беж в кухнята,че огладнях  chef
Виж целия пост
# 16
надявам се поне на детето да си дала да опита!:)))))
изритвам се от компютъра и беж в кухнята,че огладнях  chef


ми,то грешка направих че му дадох Laughingеи до сега бърках втора доза  chef
Виж целия пост
# 17
Сладките на Наталина са мн сполучливи и ефектни.Аз ще предложа една изпитана рецепта,която е мн лесна за изпълнение.
Необходимите продукти са:
1 пак.бисквити Закуска
мармалад  за слепване
шоколадова глазура
кокосови и орехови стърготини
Бисвитите се слепват по две с мармалад и се оставят да омекнат за около 2-3 часа.След това с остър нож се нарязат на квадратчета или по диагонал на триъгълници.Потапят се в шоколадова глазура и се овалват в стърготините.Бързи,лесни и сравнително евтини,тези сладки са и доста вкусни.
Виж целия пост
# 18

Ох, че апетитно изглеждат  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 19
Тръгвам да търся формички за сладките на  natalyna .Ако някоя мама от Пловдив може да ме опъти къде има подобни  ще съм й много благодарна. Peace Може и на лични,за да не разводняваме темата.
Виж целия пост
# 20
С тестото на Наталина приготвям курабийки "Мечета".
Изрязвам четен брой кръгчета и на половината от тях изрязвам малки кръгчета за очички ,изрезките залепям като уши, за носле се
прави мъничко топченце . След изпичане се слепват от двата вида с шипков или друг мармалад. Peace
А прасковите ,които Блонди е публикувала са страхотни  Peace.
Аз ги пълня с натрошените изрезки, напоени със сок от компот ,прибавям размекнато масло, ванилия или лимон ,счукани орехи и какао или шоколад .След като ги напълня, ги слепвам с мармалад, потапям ги в жълта и червена боя и ги овалвам в кристална захар,
накрая забождам листенца от чимшир .
Виж целия пост
# 21
aleks, мечетата са чудесно предложение, а и мога да ги направя с подръчни средства.Малката много ще им се радва. Grinning
Виж целия пост
# 22
natalyna един спешен въпрос, че сега ги правя, 1 се пекат и след това се пълнят нали????
Виж целия пост
# 23
Да, да - нали съм писала, че ги мажа с мармалада дори след 2 седмици, ако искам да ги направя по-рано!  Peace

Успех!  bouquet

gabolina, ако не намериш формички ползвай чаша за изрязване на големите кръгчета и халка или някакво друго кръгче за изрязване на малките. (Това е по идея на Сладка хапка! Hug) Peace
Виж целия пост
# 24
Срам,срам,голям срам!!!Отдавна не се бях дънила така!Тестото ми се наложи да го дооправям с още брашно,че лепнеше!!!Криво-ляво се оформиха фигурките!Виж,като им ръснах и малко пудра захар отгоре,почти замаскирахме положението:)))))) Laughing Laughing Laughing
п.п
Говоря за първата рецепта!!аз всъщност сложих обикновена захар в тестото,а не пудра!!!може и това да е причината,което не пречи,половината доза вече да е изконсумирана !Трябвало да се чака......а бе ,народът е гладен newsm62
Виж целия пост
# 25
Да, точно от захарта ти е станало по-течно тестото.
Е добре поне, че са се изяли:) Peace
Виж целия пост
# 26
Ето и още една рецепта,подобна на тази на Наталина
Масленки с мармалад
1 кафена чашка мас
1 кафена чашка пудра захар
1 яйце 1 с.л. лимонов сок
около 300 г брашно,мармалад,ром
Разбиват се с дървена лъжица маста,яйцето,захарта и лимоновия сок,добавя се брашното и се замесва меко тесто.Не трябва да се меси дълго,за да не стане жилаво.Разточва се на кора 2-3 мм и с формичка или чашка изрязваме равен брой кръгчета и шайбички. Изрязването на шайбичките може да стане с напръстник или с подходящ размер тубичка от лекарства.Нареждат се в ненамазана тава,пекат се в умерена фурна,но трябва да останат бели.Като изстинат,залепваме сладките две по две с мармалад,смесен с малко ром.
Виж целия пост
# 27
И аз мисля да ги направя тези сладки за Коледа,изглеждат лесни и вкусни. Heart Eyes
Виж целия пост
# 28
айде добре ще си призная,че ме домързя да смеля захар (нямах готова)на кафемелачката и затова набутах захар на кристали!!!После,като трябваше да маскирам грозните фигурки обаче,много пъргаво извадих машинката Laughing
blondi ли даде рецептата за прасковки?Някой да каже за крема(варианта без мармалад)прясно мляко,смлени орехи....някъде я четох,ама а сеге де! newsm78
Виж целия пост
# 29
gabolinaсъщите форми като на наталина аз си купих миналата година от ТСМ,заради нея.Като ги видях тези сладки пощурях и тогава си купих форми....наистина са мн.вкусни,и да омекват след 2-3 дни след като се слепят със сладкото...
имам и мн.сполучлива рецепта са прасковки,подобна на Блонди,обаче със амон.сода,но вече всички спят и не ми се става да ходя да вземам тетрадката с рецепти да шумя,така,че ако има желаещи утре вечер съм на линия....
Виж целия пост
# 30
айде добре ще си призная,че ме домързя да смеля захар (нямах готова)на кафемелачката и затова набутах захар на кристали!!!После,като трябваше да маскирам грозните фигурки обаче,много пъргаво извадих машинката Laughing
blondi ли даде рецептата за прасковки?Някой да каже за крема(варианта без мармалад)прясно мляко,смлени орехи....някъде я четох,ама а сеге де! newsm78
Имай на предвид,че щом Наталина е дала така рецептата с точнотези продукти,точнотакива трябва да използваш Peace
отначало и аз като теб,но като видях резултата,че не става,вече обезателно се придържам към рецептата,то така и трябва да е ама аз....нали затова е рецепта иначе е свободно съчинение Joy.Но като съвет ти го казвам,да не се обидиш Hug
Виж целия пост
# 31
значи  утре чакаме прасковките-важното е да има разнообразие на курабетата!!! newsm60
а и аз така -типично по български-аз ще сложа от другото,щото то ще е горе-долу като същото Laughing Laughing Laughing
лошата вест е ,че няма да има материал за пробване след2-3дни,да ги видим дали омекват!!!налага се да ви се доверя безрезервно newsm22
Виж целия пост
# 32
Ето  направих ги, но сложих кората от 1 лимон и половина и 1 с.л. лимонов сок. Вкуса се промени коренно. Станаха страхотни и гостите ги омахаха за нула време. Щом и на мен ми харесаха при условие, че не обичам сладко.  Hug Едвам ги опазих от мъжа ми докато пристигнат гостите. Направих ги с шипков мармалад, мислех да ги пълня и с шоколад, но... не бях сигурна за вкуса как ще се получи.
Виж целия пост
# 33
natalyna, рецептата ти е чудесна ! Реших да я изпробвам, но някои неща не са ми ясни. Брашното всичкото ли се замесва или остава малко за разточването на корите? А, фигурките в намаслена и набрашнена тава ли се слагат да се пекат? Дано ме разбирате.... за пръв път ми е...приготвянето на сладки!


Виж целия пост
# 34
Първо искам да благодаря на natalyna за хубавата рецепта. Само дето не могат и 1 ден да издържат толкова бързо се излапват, за Коледа пак ще направя но двойна доза, че тези са малко за повечко хора, само не знам как и къде ще ги крия от мъжа ми.  ooooh!

Гогиева аз лично сложих брашно на око, овалях тестото в мазнина преди да го прибера в хладилника и при точенето също използвах мазнина. Сложих 6 с.л. захар (мисля, че 1 с.л. е 50гр.  newsm78 ), така с грамажа се обърквам и ми дойдоха добре като сладост.
Виж целия пост
# 35
aleks имаш ли снимки да ги покажеш? Praynig Praynig Praynig
Виж целия пост
# 36
natalyna, рецептата ти е чудесна ! Реших да я изпробвам, но някои неща не са ми ясни. Брашното всичкото ли се замесва или остава малко за разточването на корите? А, фигурките в намаслена и набрашнена тава ли се слагат да се пекат? Дано ме разбирате.... за пръв път ми е...приготвянето на сладки!

Здравей Гогиева!

Брашното се слага цялото. Това тесто е маслено тесто и почти не лепи, за разточване е необходимо само поръсване на мястото където ще разточваш. Фигурките се слагат само в намазнена тава. С брашно се поръсват формите или тавичките само за печене на по-течни теста - кексове, сладкиши, блатове!

Успех!
Виж целия пост
# 37
аз пък само си набрашних тавата!имайки предвид,че оклепах предварително нещата(досвидя ми се пудрата захар) Rolling Eyes,с печенето се справих на 6!!!
Виж целия пост
# 38
аз пък само си набрашних тавата!имайки предвид,че оклепах предварително нещата(досвидя ми се пудрата захар) Rolling Eyes,с печенето се справих на 6!!!

Аз пък я омазних тавата. newsm78
Виж целия пост
# 39
браво на всички нас!
няма да чакам друг да ни похвали,я! Laughing Laughing
Виж целия пост
# 40
блонди,
днес реших да направя прасковките, но нещо не ми бухнаха както трябва и станаха доста твърди! на каква тем ги печеш? а и май доста намазних тавата! иначе на вид ги докарах, утре ще снимам! а и колко трябва да са натопени в разтвора с боята? по спомени като сам ги яла са доста мекички!
мерси предварително!
Виж целия пост
# 41
мисля си,че като престоят с мармалада известно време(което както всички разбрахме никой не спазва Laughing Laughing)ще омекнат!но все пак нека Блонди да разясни тайната  chef
Виж целия пост
# 42
Ето  направих ги, но сложих кората от 1 лимон и половина и 1 с.л. лимонов сок. Вкуса се промени коренно. Станаха страхотни и гостите ги омахаха за нула време. Щом и на мен ми харесаха при условие, че не обичам сладко.  Hug Едвам ги опазих от мъжа ми докато пристигнат гостите. Направих ги с шипков мармалад, мислех да ги пълня и с шоколад, но... не бях сигурна за вкуса как ще се получи.


Estell--чудесно ти изглеждат сладките,браво.Аз по-нататък ще ги правя,че няма да ги опазя до Коледа.
Виж целия пост
# 43
Преди години линцерите ми бяха от любимите сладки  Blush
Виж целия пост
# 44
Здравейте, направих ги и аз Линцерите,но допуснах малка тъпа грешка Crazy-намазах ги с домашно сладко,което е малко по-рядко от мармалад, по едно време се светнах,че тече от сладките и оставих една част ненамазани. Утре ще търся гъст мармалад,а може да пробвам и с течен шоколад. Ето какво излезе при мен

Виж целия пост
# 45
Здравейте, направих ги и аз Линцерите,но допуснах малка тъпа грешка Crazy-намазах ги с домашно сладко,което е малко по-рядко от мармалад, по едно време се светнах,че тече от сладките и оставих една част ненамазани. Утре ще търся гъст мармалад,а може да пробвам и с течен шоколад. Ето какво излезе при мен


И аз мислех да пробвам с течен шоколад, ако са студени няма да се разтече, но пък на вкус не знам как ще се получи?  Thinking Формичките ти са супер, добре са се получили. Някой от тях със мед ли са? Вижда се нещо жълто!?  newsm78
Виж целия пост
# 46

И аз мислех да пробвам с течен шоколад, ако са студени няма да се разтече, но пък на вкус не знам как ще се получи?  Thinking Формичките ти са супер, добре са се получили. Някой от тях със мед ли са? Вижда се нещо жълто!?  newsm78
Не е мед,а сладко от праскови.Моите ги мазах студени,не се е разтекло от топлото,а от това,че е малко по-рядко сладкото,обаче...станаха много меки,понеже отдолу се напоиха с изтеклото сладко
Виж целия пост
# 47

И аз мислех да пробвам с течен шоколад, ако са студени няма да се разтече, но пък на вкус не знам как ще се получи?  Thinking Формичките ти са супер, добре са се получили. Някой от тях със мед ли са? Вижда се нещо жълто!?  newsm78
Не е мед,а сладко от праскови.Моите ги мазах студени,не се е разтекло от топлото,а от това,че е малко по-рядко сладкото,обаче...станаха много меки,понеже отдолу се напоиха с изтеклото сладко

О, супер иначе стават по-твърдички, кто курабийки. Но са много вкусни, благодаря за рецептата на natalyna .   bouquet
Виж целия пост
# 48
и моите бяха
 от твърдичките!Ама аз сама си прецакаках курабетата-нали им изсипах вътре кристална захар doh и после трябваше да "дооправям"нещата с още.....и още....брашно Laughing Laughing Laughing
НЕ ПРАВЕТЕ КАТО МЕН smile3532
Виж целия пост
# 49
и моите бяха
 от твърдичките!Ама аз сама си прецакаках курабетата-нали им изсипах вътре кристална захар doh и после трябваше да "дооправям"нещата с още.....и още....брашно Laughing Laughing Laughing
НЕ ПРАВЕТЕ КАТО МЕН smile3532

Ама това заради кристалната захар ли е? Shocked И аз сложих такава.
Виж целия пост
# 50
Здравейте, ето малко предколедно настроение с рецептата за сладки на natalyna:

Днес, с Наталия (natalia_n) решихме да изпробваме рецептата, но от сладките не остана нито една за отлежаване. Понеже нямахме формички, използвахме чаша, но пак станаха красиви. Сладките са слепени с конфитюр от смокини, който много хубаво се върза с лимоновата кора. Понеже се изядоха веднага си останаха леко хрупкави, но следващите дози смятаме да ги оставим да отлежат.
Рецептата е вече изпробвана и ще се повтори в най-скоро време, само че в утроена или четворна доза  Laughing. Сега имаме отговорната задача да си намерим и формички с коледни мотиви. Ако имаме шанс ще пуснем и снимков материал от следващите опити.
Виж целия пост
# 51
отгоре с напръстниче ли правите малките дупки?
и още един въпрос-стриктно ли ги правите с масло!Аз ги направих с маргарин,но"импровизирах" Laughing Laughing Laughingсъс захарта!
Виж целия пост
# 52
Аз също изпробвах рецептата. Резултатът беше чудесен. Аз ги слепих с мармалад от сини сливи, но той е доста гъст и ми се струва, че за това не омекнаха много добре. За един ден ги изядохме и нищо не остана за снимка, но другия път обещавам да покажа.
Виж целия пост
# 53
Поради липса на подходящ инструмент, малките дупчици ги правих с един накрайник за шприц, а тестото омесих само с масло. Беше ми за първи път, до сега не бях месила нищо друго, но се оказа че това тесто не е голяма философия.
Виж целия пост
# 54
lady di,ако търсиш коледни формички има в Кауфланд,аз си взех от там Peace
Виж целия пост
# 55
Аааа, момичета - чудесни са станали сладките ви! Hug Heart Eyes

Гогиева и с мармалад от сини сливи омекват, но ще трябва да престоят поне 4-5 дни:)

lady di наистина тестото не е сложно само трябва малко месене, за да се споят всички продукти добре!  bouquet
Виж целия пост
# 56
наталина, Hug Hugколко мами само подкукоросахме с тези сладки,а???
благодарско за вкусната рецепта  bouquet
Виж целия пост
# 57
Ха такаааа,аз тая събота ги почвам Линцеровите сладки....Ще се изявявам значи  Joy ....Божеее,и на мен ми дойде вдъхновението да правя нещо сладко(аз по принцип не обичам сладки неща ама.....за всичко си има първи път..... hahaha ).Обърнах на опаки града ,за да търся формички, метални с хубава форма(че все едни пластмасови ми предлагат...).Най-накрая намерих.....да видим след толкова канене какво ще излезе накрая....Дано не се изложа....
Виж целия пост
# 58
Намерих си формички, обиколих целия град, но всички са един размер т.е. за да се покаже сладкото трябва да измисля някакъв вариант  newsm78 . Инак омесих тестото изкарах го на терасата и утре се почва да видим каква ще я сътворя .
Виж целия пост
# 59
rema, за да се покаже сладкото в средата на формичката направи отвор - аз използвах капачка от химикал /може и от фулмастер/ и с нея правих кръглия отвор в средата.
Виж целия пост
# 60
Моите сладки станаха леко твърди, но понеже не останаха не можах да разбера дали ще омекнат от мармалада след време. Свекърва ми ги опита още пресни и каза, че хрупкат защото съм месила тестото повече отколкото трябва. Тя прави подобни сладки, но нейните са си мекички и сипкави веднага след печенето и такива си остават с дни. При вас как се получиха, ако може и natalyna да разясни дали е нормално да станат леко твърди и хрупкави след като се извадят от фурната?
Виж целия пост
# 61
Опс.... оправям се - обърках темите!  Embarassed
Мислих, че говориш за меденките(а те са в другата тема)! Crazy

Сега - с масло ли ги прави? Ако да от това е. Свекърва ти най-вероятно прави с мас и затова са веднага меки. Но пък с масло (масло+маргарин) вкуса е различен - по-богат като че ли. Разбира се, че щяха да омекнат от мармалада.

Още веднъж извинявай за объркването - изкрейзих вече! Mr. Green Hug
Виж целия пост
# 62
Наталина...   bouquet   bouquet   bouquet  за рецептата на Линцеровите сладки.Направих ги.Станаха! Много красиви станаха,за да направя дупчица използвах капачка от един боди спрей и стана страхотно!Нямам апарат,затова нямам снимков материал.Сега седят в една кутия за обувки(естествено облицована с чиста хартия) на балкона и чакат седмицата преди празниците....Е, аз намазах  няколко с ягодово сладко и ги поръсих с пудра захар за да видя как стои....ееее много красиво е..... Добре,че има такива майсторки като теб,които да ни напътстват та и ние да изпитваме удоволствие от творенията си...  bouquet
Виж целия пост
# 63
Темата май се е поизчерпала вече, но аз чак сега я виждам.
Ще дам рецепта за разкошни сладки, които се слепват, но нямам снимка.

Ирондел
5 яйца; 200гр пудра захар; 260гр кр. масло; 400гр брашно; 1 ванилия; 50гр какао; мармалад за слепване - 200гр.
Първо се разбива размекнатото кр. масло със захарта.Прибавят се яйцата цели и ванилията.Прибавя се брашното размесено с какаото на части с леко разбъркване.

Оформят се, върху хартия за печене малки бишкотки.Шприцоват се с дуй (шприц, който е объл) с дебелина 1см.Малките бишкотки да са дълги 3-4см.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200-180 градуса за 10 мин или по-малко.
Слепват се с мармалада.
Разбира се може и друга форма да им се придаде, каквато ви харесва! Peace
Като са слепени може да се напръскат с разтопен шоколад или да се потопят до половина в разтопен шоколад или друга украса по вашия вкус и фантазия! Flutter
Виж целия пост
# 64
Ако може да ме насочите към някоя марка или вид мармалад ,който използвате за слепването на сладките. Нямам си на идея кой е добър? newsm78 Единственият мармалад който купувам е малинов но той май не е подходящ за сладките заради семчиците.
Виж целия пост
# 65
Ако може да ме насочите към някоя марка или вид мармалад ,който използвате за слепването на сладките. Нямам си на идея кой е добър? newsm78 Единственият мармалад който купувам е малинов но той май не е подходящ за сладките заради семчиците.
Аз ги слепих със ягодов....много добре се получи.И красиво и вкусно....  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия