Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

АЛИАНС, ПРЕСТИЖ, БРИТАНИКА или друга школа за чужди езици - мнения и отзиви

  • 134 129
  • 319
# 255
Да, ако групи от по над 15 деца Ви устройва Sad
Личният ми опит показва, че освен да пише по страница буквите, друго не се научи. Следващите години попаднахме на по-читав преподавател, но за това пък- отново по 20 деца и съответно- претупване на материала. Сега преговаряме с младежа и се хванах за главата за пропуските, които има, а уж беше отличник

Информацията ви не е на 100% вярна. На мои близки децата учат в Алианса и мога да потвърдя, че групата беше 10-12 деца. Струпвания на повече деца в група се получават, когато родителите искат хем часа да им е удобен, хем преподавателя да е точно този, а не някой друг и при все че от регистратурата им обясняват че групата е запълнена , правят скандали и държат на своето. Сигурна съм че е имало вариант да си преместите детето в друга ненатоварена група. Последното ми инфо е , че масово се местят деца в Алианса от други школи, защото предлагат много на брой часове и като дойдат деца от други места, ги записват в по-ниски нива, защото не покриват със знанията си нивата в Алианса. Както съм писала и моите деца са завършили там и на много колеги и близки и съм в крак със ситуацията там. Така че няма пълно щастие. Не се лутайте от школа в школа, а си оставете детето да му улегнат знанията , а естествено е да го натискате и вие у дома да учи. Wink
Виж целия пост
# 256
wisky s led, виждам, че сте ревностен застъпник на Алианс (и аз бях)
За да не съм голословна, взимам за пример 3 клас.
- 187 часа, около 700 лв
- 18 деца в паралелка (миналата година- 20)
-  възможност за избор между Йотова и Захирева. За Йотова, ако някой твърди, че е добър преподавател, ще го съжаля, заради непознаването му с такива. За Захирева, мога да дам добра оценка, но пък с подобна група, то кой би блеснал като учител. Варианта (Вашето предложение) да си преместя детето в "маломерната" група от 12 деца на Йотова, не ми е бил опция.

И моята равносметка е елементарна- 187 часа/ 20 деца= 9 часа персонално внимание към детето ми (изчислявах- някъде около 5-7 минути !!! на ходене 120 мин). И в това време, аз очаквам, да се чете, говори, упражнява. Е, как? "дупките" в обучението му са стряскащи и отчайващи, защото си давам сметка, че сега ще трябва да повтаря годината, за да навакса.
В останалите школи 120 часа/ 10 деца=12 часа отношение. И това е мах брой на децата. Няма да споменавам школи, защото отзивите, които имам са от трети лица, но това което чувам са за бройки около 5-6 деца в група. Дори и с по- високата цена на курса в другите школи (с около 20-25%), равносметката ми не е в полза на Алианс.

пп- А това тъпо обяснение, което бях чувала и от управата на Алианс, че видите ли "Струпвания на повече деца в група се получават, когато родителите искат хем часа да им е удобен, хем преподавателя да е точно този, а не някой друг и при все че от регистратурата им обясняват че групата е запълнена , правят скандали и държат на своето", е как да кажа... елементарно. Защото, как останалите школи не допускат подобно поведение и ако таково бабаишко отношение има ефект, то и аз да взема да тропна с краче да ми върнат парите и да компенсират загубената година.
И всъщност, понеже и аз съм родител, предвид отчайващите отзиви за едната преподавателка, очаквам, когато съм си давала парите, поне да са ме информирали за "възможностите". И ако са ми взели парите предварително, управата да си търси варианти, а не- детето ми да страда заради невъзможността им за справяне със ситуацията!

Виж целия пост
# 257
Аз съм с добри впечатления до тук от Алианс, но и детето е от тези, които лесно учат.
Учителката ни в първи и втори клас беше много добра, но за съжаление на част от родителите/децата явно не им допадна стила и на преподаване, групата намаля и я разбиха, а учителката освободиха, защото беше хоноруван преподавател и водеше само нашата група.
Успя да обясни толкова граматика на детето, колкото на български не знае и не е учил.
В трети клас сменихме две преподавателки - едната препускаше през материала и само ги караше да преписват от граматиката правилата, все едно нещо научават така.
Другата беше по-добре, но също не е нашият преподавател.
Въпреки това и отсъствията последните пъти, детето е на много добро ниво - чете и превежда текстовете в учебника свободно, справя се много добре с упражненията - граматическите. Наместа не е доразбрал или е позабравил граматиката, но не е нещо страшно.
Не са били повече от 14 деца. Дори и толкова не съм сигурна, че са се събирали.
А и като отсъстват по 1-2 болни деца - покрай пътувания, болести и стават 10-12.
С добри впечатления съм и от администрацията. Като е имало проблеми, сме им звъняли и са се опитвали да се съобразят повечето пъти със забележките/ проблемите  Peace.
Виж целия пост
# 258
Чета ви коментарите и ви се чудя. Давате си деца да бъдат обучавани не в групи, а в цели класове. Защо плащате луди пари за такова фалшиво обучение?! Май не е луд който яде баница, а който му я дава. Обучението по чужд език с малки ученици изисква малки групи, индивидуално внимание и много търпение. Има такива прекрасни места за такова обучение, а вие тъпчете децата в малки помещения със съмнителна хигиена, сменящи се учители / защото бързо напуската поради липсата на осигуровки/, смесени групи като нива, и даже плащате луди пари. После се оплаквате една на друга. Горките деца!
Виж целия пост
# 259
Явно сме доволни  Wink.
Аз предпочитам детето да учи в група, а не само с учителя. Хората са различни.
Виж целия пост
# 260
Intelekt утре имат -30%.
Но май ще пропусна, една от причините -групата сигурно ще е 8-9души, а аз търся по-малобройна.
Какво ви е мението за "Десислава"? Те са ми най-близките.
http://www.desislavaschool.com/content/section/13/36/

Други идеи, за курс по английски под 400лв?

И аз търся мнение за тази школа.
Там обаче таксата е доста над 400. Sad
Виж целия пост
# 261
spasif, моля за предложения за онези "прекрасни места за обучение" (ако е възможно от личен опит)
В момента съм в чуденка, относно подобни места. Мнителна съм, а и предлаганите варианти все нещо не са ми ок.

пп- без да се оправдавам, за изборът на Алианс- беше основан на добри мнения за преподаватели, система на преподаване, хорариум, цена и брой деца в група. Когато записвах детето си в предучилищна, изричното уверение на състава беше, че групите са ДО 12 деца. В договорите, които подписвахме миналата година, разбира се, подобна клауза нямаше и съответно управителката си "изми ръцете". Не знам, ние ли сме каръци, че не попадаме в такъв випуск или просто нещо ръководството се е възприело за особено компетентно и погазва добрите практики за провеждане на подобни курсове.
Виж целия пост
# 262
Някой с впечатления за школите по английски в Лозенец?
Интересува ме за дете в предучилищна възраст.
Мога да препоръчам http://www.eleazar.co.uk/angliiski-za-deca-lozenec/.
Виж целия пост
# 263
Какво ще кажете за Адванс ?
Виж целия пост
# 264
Някой има ли отзиви от езиков център Максимум: http://maximumbg.com/

Разбрах, че днес ще бъде откриването на езикова школа Максимум в Младост. Цял ден, вкл. до късно вечерта, ще приемат посетители на място и ще има 15% отстъпка от таксата заедно с безплатни учебници. Обмислям да запиша малкото ми дете /обучават от 3 - годишни деца/, но ще отида на място довечера да проуча дали ми е удобен графика.
Дано да е от полза за някой от вас.  Hug  Peace
Виж целия пост
# 265
Тъй като искам детето като начало да е в малка група се колебая между http://berlitz.bg/, http://helendoron.bg/ и http://www.up-school.bg/.
Някой с мнение за тези центрове?
Виж целия пост
# 266
Моля да споделите наблюдения за step by step школа в Гоце Делчев. От скоро имат клон и в Стрелбище. Интересуват ме две преподавателки по немски за деца - Светлана Калчункова и Каролина Далкалъчева. Благодаря предварително  bouquet
Виж целия пост
# 267
Какво ви е мнението за Фарос? Цените са им 1100 лева на година плюс 90 лева учебници. Става въпрос за деца.
Виж целия пост
# 268
Здравейте. Предстои ни местене в Младост. Може ли да ми препоръчате школа за дете на 11 г, почти начално ниво.
Благодаря!
Виж целия пост
# 269
Здравейте. Предстои ни местене в Младост. Може ли да ми препоръчате школа за дете на 11 г, почти начално ниво.
Благодаря!

В коя част на Младост?

http://www.eleazar.co.uk/angliiski-za-deca-mladost-2/
http://www.eleazar.co.uk/angliiski-ezik-za-deca-mladost4/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия