САМО за РЕЦЕПТИ за машина за хляб

  • 1 044 441
  • 736
# 240
Чест и почитания на любителите на машините за хляб и на самият хляб  Hug
Никъде не мернах рецепта за хляб Омега 3  на машината Мулинекс ХХL . ако съм се объркала, простете   bouquet
Става страхотен, вкусен и траен, полезен най-вече.

Тегло 1000г.   време за приготвяне : 3:50 ч.
Съставки:
- вода 230 мл.
- кисело мляко - 185 гр.
- рапично олио - 1.5 с.л. /слагала съм и зехтин/
- захарен сироп - 3 с.л. /аз така и не направих захарен сироп, слагам си 3 с.л. кафява захар/
- сол:  2 ч.л.
- мляко на прах - 1 с.л.
- обикновено брашно - 200 гр.
- ръжено брашно - 270 гр.
- пълнозърнесто брашно - 140 гр.
- пшеничен зародиш - 30 гр.
- суха мая - 4 ч.л.
- ленено семе - 70 гр.
- слънчогледови семки - 60 гр.
Съставките се поставят в последователност: вода, к. мляко, олио, захарен сироп, сол и сухо мляко. Следват трите вида брашно, пшеничен зародиш и маята. Лененото семе и семките се добавят при звуковият сигнал на машината след започване на програмата, но аз съм ги слагала и в началото ако нямам време да чакам.

Да ви е сладко   bouquet
Виж целия пост
# 241
ХЛЯБ с ИЗВАРА

1 яйце
200 мл. кисело мляко
100 мл. топла вода
1 с.л. захар
1/2 с.л. сол
1 с.л. краве масло
200 гр. извара
1 ч.л. сминдух /или др.подправки по избор/
1/4 кубче прясна мая
брашно-колкото поеме за стегната топка

Разбъркваме маята с топлата вода да се разтвори и я слагаме в контейнера на машината заедно с леко разбитото яйце и всички останали продукти.Програма-основна.
Виж целия пост
# 242
Шоколадов сладкиш с бадеми и сушени кайсии
250 кефир (може гъст айрян или мътеница)
1яйце
3с.л фъстъчено масло (може олио)
1/2 ч.ч захар.
1/2 ч.л сол
4 с.л шоколад

7 гр мая
Брашно колкото да стане топка
Месене и втасване.
От тук нататък ето така
Цитат
Щом втаса тестото и програмата свърши, изсипвате тестото на намазнен с олио плот, също така напазвате и ръцете си, откъсвате едно парченце тесто, много внимателно го раздърпвате, в единия край слагате пълнежа. Завивате на рулце , прегъвате го на две и слагате във тънджерката на машината.
Може да се оформи и като пита и да  се сложи в кръгъл съд, остана само да втаса и го печете, ако във фурната тогава на 185

За плънка също исползвам каквото намеря, този път бяха бадеми и сушени кайсии.
       
Виж целия пост
# 243
Хляб с маслини и сирене

1 яйце
200 гр. кисело мляко 3.6%
100 мл. топла вода
1 с.л. захар
1/2 с.л. сол
3 с.л. олио,зехтин или разстопено кр. масло
3 с.л. пшеничен грис
1/4 кубче мая
брашно,колкото поеме

след звуковия сигнал:
4-5 обезкостени и нарязани едри маслини
50 гр. натрошено сирене
1/3 ч.л. розмарин
за поръсване сусам и босилек

Разтваряме маята в топлата вода,с 1/2 ч.л. брашно и 1/2 ч.л. захар,оставяме настрана да се активира.През това време слагаме в контейнера разбитото яйце и останалите продукти,прибавяме и шупналата мая и замесваме тесто.
Ако ще печем в машината слагаме сиренето,маслините и подправките след звуковия сигнел.Може да се остави малко от тях за поръска в/у хляба непосредствено преди печене.
Този път реших да го изпека във фурната,замесих тестото с 1/2 кубче мая/за по-бързо втасване/,изкарах тестото на намаслена повърхност,разтеглих с ръце във формата на правоъгълник,намазах с мазнина,поръсих натрошено сирене,маслините прибавих още при замесването в машината.Навих тестото на руло,направих разрези с ножица,намазах с яйце и поръсих със сусам и босилек.Втаса за около5 мин./в тези жеги Rolling Eyes/.

В хлебопекарната

Във фурната
Виж целия пост
# 244
Страхотен Козунак
130 мл.прясно мляко (топло)
1/2 киб.кутийка прясна мая
150 гр. захар
3 яйца
1/4 ч.ч. растопено масло (60гр)
1 ванилия
470 гр.брашно
Разтварям маята в прясното мляко и изсипвам в машината,прибавям разбитите яйца,захарта и брашното в което съм сложила ванилията.Моята машина е HITACHI и я включвам на 8 програма ,която на моята машина е само за тесто и е за 1час и 40 мин.Когато започне да меси по-малко прибавям маслото докато го поеме изцяло.Когато програмата свърши я пускам отново още един път.След това изваждам тестото и го разделям на 6 малки топки от които сплитам 2 козунака.3 топки за единия и 3 за другия.Слагам ги в намаслена тава или форма и ги оставям на топло да втасват още около 2 часа докато удвоят обема си.Намазвам ги с жълтък разбит с малко олио и ги поръсвам обилно със захар.Пекът се на 160 градуса
Виж целия пост
# 245
Момичета,може ли някоя от вас да ми даде някаква рецепта за тесто за милинки или мекици,което да се омеси и втаса в машината за хляб на програмата за "тесто".Имам впредвид някакви грамажи "долу-горе".Благодаря предварително.

НАУЧЕТЕ СЕ НАЙ СЕТНЕ КЪДЕ ДА ЗАДАВАТЕ СВОИТЕ ВЪПРОСИ.ТАЗИ ТЕМА Е САМО ЗА РЕЦЕПТИ.А  тази тема е изпълнена с хиляди рецепти стига да намерите време да седнете и прочете щенамерите това което Ви интересува.А ето тук можете да задавате своите въпроси

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=527961.0
Виж целия пост
# 246
Какви красоти сте показали...само си представям колко са вкусни. Поздравления!

Ще пробвам да направя "хляба на бащата", много ме заинтригува.
Виж целия пост
# 247
Освен хляб, в машината често правя Шоколадов кекс и Козунак. Ето рецептите:

Какаов кекс:



120 мл вода
3 яйца
1/2 ч.ч. олио или масло /100 гр/
50 мл Бейлис/Тъмен ром
2 ванилии
400 гр брашно
1 пакетче бакпулвер /10 гр/
150 гр кафява захар
60 гр какао
60 гр ядки
Програма 12  - Кекс

Източник: Блога на Tanita



Козунак:





3 яйца
115 ml прясно мляко и 10 ml тъмен ром
90 гр разтопено масло
150 гр кафява захар
600 гр брашно
13 гр жива мая
настъргана лимонова кора и сок от 1/4 лимон
2 ванилии
100 гр стафиди, 50 гр бадеми

Яйцата се разбиват леко и се слагат в контейнера, прибавя се прясното мляко и разтворената в него мая, разтопеното масло, захарта, брашното, настърганата лимонова кора, ванилиите. На звуковия сигнал се добавят стафидите и бадемите.
Преди цикъл последно "втасване" оформих плитката на козунака. Във всеки фитил сложих сладко от череши и вишни.
Преди цикъл "печене" машината се отваря, козунакът се намазва с жълтък и се посипва със захар.
Програма 4 - Сладък хляб / 1 кг  / средна степен на препичане - може да се спре 15 мин преди края на програмата, тъй като е достатъчно изпечен.

По рецептата на mari_eta: Козунак за хлебопекарна
Виж целия пост
# 248
хляб с маслини и чушка



Виж целия пост
# 249
ХЛЯБ С МАЙОНЕЗА

Хляб с майонеза и маслини
.от Майонеза "Краси" на 06 май 2010 г. в 15:06.600 гр. брашно
415 мл. вода
10 гр. мая (1/4 кубче прясна мая от 42 грама)
100 гр. майонеза
1,5 ч. л. сол
1,5 ч. л. захар
100 гр. маслини

Хлябът е приготвен в машина за хляб. Разтваряме маята във водата. Изсипваме майонезата във водата и разбъркваме добре, изсипваме брашното, солта и захарта. Пускаме машината. 5 минути преди да спре с месенето и да започне да втасва (машините имат звуков сигнал за прибавяне на други продукти) изсипваме и обезкостените и норязани маслини.

Изпраща ни: Стоян Стоянов Войников
Източник :http://www.facebook.com/note.php?note_id=420074186411

При мен маято дойде доста и хляба тръгна да ме гони.Пробвах и с 8 г и пак излизе от машината.Мисля да сваля на 6г.Имайте го впредвид.
Виж целия пост
# 250
Хляб:


1 ч.чаша вода
1 ч. лъжичка сол
1 ч.лъжичка захар
3 с.лъжици олио
1 ч.чаша бяло брашно
1 ч.чаша пълнозърнесто брашно
1 ч.чаша ръжено брашно
1+1/2 ч.лъжичка суха мая

програма за пълнозърнест хляб
750гр.

(по-късно , ако се сетя, ще постна снимки  Peace )
Виж целия пост
# 251
...
Виж целия пост
# 252
Хляб с 3 вида брашно





300 мл вода
1 с.л лимонов сок
1 ч.л сол
7 гр суха мая
2 с.л олио
100 гр бяло брашно
100 гр пълнозърнесто брашно
300 гр ръжено брашно

Програма пълносърнест хляб
Виж целия пост
# 253
Това са моите 2 рецепти
 
Селски хляб
2ч.ч хладка вода
1ч.л сол
700г. брашно
1с.л захар
1с.л олио
1/3 кубче мая, разтворена в малко хладка вода

Продуктите се сипват в тази последователност.
Пека на основна програма.


Добруджански хляб

2ч.ч прясно мляко-топло
1яйце -да е със стайна t, разбива се с млякото
1ч.л сол
4ч.ч брашно
1/3 кубче мая, разбита с малко мляко
2с.л олио
1с.л захар

Основна програма



Виж целия пост
# 254
...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия