САМО за РЕЦЕПТИ за машина за хляб

  • 1 042 957
  • 736
# 585
Моля ви може ли да ми напишете изпитана рецепта за кекс в хлебопекарна.
Благодаря предварително, може и на лични.
Аз правих два пъти,но не съм очарована от резултата. Ако все пак желаете, ще Ви ги изпратя!
Виж целия пост
# 586
Може ли някой да сподели изпитана рецепта за хляб със сода в хлебопекарна?
Благодаря предварително!

И в другата тема никой не ти отговори, затова ще си позволя да ти дам съвет. Избери си рецепта за содена питка и действай. Тъй като няма мая и не се налага втасване, вероятно трябва да го печеш на програмата за кекс. Дано съм била полезна, но ти ме подсети да експериментирам и аз. Ако стане добре, ще си спестя месенето на Бъдни вечер.
Виж целия пост
# 587
Моля ви може ли да ми напишете изпитана рецепта за кекс в хлебопекарна.
Благодаря предварително, може и на лични.
Този съм го правила и става много хубав и пухкав. Слагам допълнително парчета черен шоколад ако имам.

http://www.tanitaang.com/2009/05/blog-post_12.html
Виж целия пост
# 588
Може ли някой да сподели изпитана рецепта за хляб със сода в хлебопекарна?
Благодаря предварително!

И в другата тема никой не ти отговори, затова ще си позволя да ти дам съвет. Избери си рецепта за содена питка и действай. Тъй като няма мая и не се налага втасване, вероятно трябва да го печеш на програмата за кекс. Дано съм била полезна, но ти ме подсети да експериментирам и аз. Ако стане добре, ще си спестя месенето на Бъдни вечер.

Благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 589
По принцип содената питка не изисква кой знае какво месене, даже може да се прецака ако се меси дълго. Аз разбърквам продуктите в купа с лъжица, накрая само малко оформям на топка с ръце и я оставям да почине 15 мин, през което време загрява фурната. Не ти трябва хлебопекарна, кръглата содена питка си е по красива от соден хляб в хлебопекарна, според мен де Simple Smile
Виж целия пост
# 590
Здравейте,дойде време мама да прави сладка пита за прощъпулник  Rolling Eyes а мама не може да меси  Rolling Eyes Някой би ли споделил сполучлива рецепта,която да омеси хлебопекарната,а аз да оформя и изпека  chef
Виж целия пост
# 591
Здравейте,дойде време мама да прави сладка пита за прощъпулник  Rolling Eyes а мама не може да меси  Rolling Eyes Някой би ли споделил сполучлива рецепта,която да омеси хлебопекарната,а аз да оформя и изпека  chef
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. сол
1 с.л. захар
1 кубче мая
брашно около 600-700гр
олио/масло- 50 гр

Меси се в хлебопекарната. Оставя се да втаса, след това се оформя на фитили (или в друга форма сред вкуса) като се ръсят със захар, сушени плодове или ядки. Слагала съм и шоколад и съм правила питка слънце или тип козунак. За прошъпълник задължително се слага сусам по нашия край (за здраве и благоденствие).
Виж целия пост
# 592
Мерси Тинки_15 за рецептата  bouquet Ще споделя друга която пробвах също и стана много добре
150мл топло прясно мляко
1 яйце
1/2 ч.ч захар
1/2 к.л. сол
40гр масло
500гр брашно
2 1/2 ч.л суха мая
Омесих в хлебопекарната,оформих в малка тавичка и пекох около 40мин.Споделям и за други мами дето са като мен и не могат да месят  Blush
Виж целия пост
# 593
Моля ви може ли да ми напишете изпитана рецепта за кекс в хлебопекарна.
Благодаря предварително, може и на лични.
Този съм го правила и става много хубав и пухкав. Слагам допълнително парчета черен шоколад ако имам.

http://www.tanitaang.com/2009/05/blog-post_12.html

Аз правя другия нейн- ябълков кекс http://www.tanitaang.com/2009/05/blog-post_14.html и удвоявам съставките- правя двойна доза, понеже се харесва.

Моля, дайте рецепта за хляб в машина за хляб с типово и бяло брашно, със суха мая, за 1250 грама. Намерих, но само с типово брашно, а винаги става клисав, ако няма бяло. И друго - на нормален, пухкав или пълнозърнест да го пусна? Благодаря ви!
Виж целия пост
# 594
В машината става и содена питка. Ако не ви се чака маята:
450 г. брашно
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол

Содата се разбърква в киселото мляко.
Брашното и солта се разбъркват предварително. Веднага се добавя сместа от кисело мляко и сода. Меси се 5 минути (за да не прекъсне реакцията между содата и киселината не се меси по-продължително). Пече се.
Рецептата изпробвана ли е? Във хлебопекарната ли се пече или в тавичка във фурната?

Виж целия пост
# 595
Моля, дайте рецепта за хляб в машина за хляб с типово и бяло брашно, със суха мая, за 1250 грама. Намерих, но само с типово брашно, а винаги става клисав, ако няма бяло. И друго - на нормален, пухкав или пълнозърнест да го пусна? Благодаря ви!
Защо да е клисав с типово, разбира се, че не е като белия, но е малко по-диетичен.
Може и сама да си направиш рецепта, ти ще си решиш колко да е бял и колко - типово. Ето пропорцията:

брашно Х г, течност - Х*0,6 г. За 1,2 кг - 750 г брашно и 450 г течност
мая - 1 ч.л на 1 паунд брашно, т.е. 450 г. Но все пак ако брашното е по-тъмно - поне 2 ч.л.,  а за по-сигурно - 2 1/3 ч.л.
мазнина 3-4 с.л., и 5 да сложиш - не е много
Сол - 2% от брашното, т.е. 15 г
Захар - 1,5 с.л.
Не е изпробвана, просто аз я съчиних според моя опит и прочетеното тук:http://lifehacker.com/how-to-free-yourself-from-recipes-with-a-f … en-coo-1450617561
Виж целия пост
# 596
15 гр сол е доста сол за един хляб - не повече от 1 чл сол Peace
Виж целия пост
# 597
15 гр сол е доста сол за един хляб - не повече от 1 чл сол Peace
Аз слагам 2 за рецепта с 600 г брашно, в повечето рецепти е така.
А видя ли за колко хляб става дума?
Виж целия пост
# 598
Ами видях да! То затова от толкова много сол в повечето рецепти се препоръчва и излишно много мая и така хляба става солен, с много повече мая от нормалното. Повечето книжки към машинките са пълни с умопомрачаващи рецепти
Сол не повече от 1% от брашното, това е правилото
Аз на 500 гр брашно слагам 1/2 чл сол
Виж целия пост
# 599
И според мен 15 гр. сол са безобразно много за 600гр. брашно. Аз на толкова брашно слагам една равна, непълна ч.л., т.е. и за 750 гр. брашно не бих сложила повече от 1 ч.л. сол.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия