Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 17

  • 40 236
  • 293
# 255
irinka, малко е мъничка и не се вижда добре, но ми се струва доста интересна
Виж целия пост
# 256
нещо не става
Виж целия пост
# 257
ето я моятя на снежна тема .
Покритието е от машмероуз
Виж целия пост
# 258
ето и парче
http://s222.photobucket.com/albums/dd230/tarlio/?action=view& … rent=DSC03011.jpg

за първи път работя с машмероуз, но стана лесно.Само не знам как се оцветява.
Всъщност тортата е сладоледена, но и иначе става
Виж целия пост
# 259
нещо вторият път не успях, но ще се науча .Иначе тортата беше огромна с два вида блатове и три пълнежа.tarlio,твоята е супер
Виж целия пост
# 260
Благодаря иринка, и твоята е хубава кошничка ми прилича
Чети в правилата на форума и ще се научиш и аз доста проби правих в началото
Виж целия пост
# 261
http://img514.imageshack.us/img514/253/dsc00349sl2.th.jpgДано така да се вижда
Виж целия пост
# 262
Оле, сега като имах вече възможност да разгледам почти всички красоти, които правите, направо ми иде да потъна в земята... мойта много неугледна и тъпичка ми се струва....

Въпреки, че се гордея с лъвчето  Rolling Eyes Blush

Следващата ми задача е да разбера как се прави този "чаршаф" за тортата, защото става изключително красиво.  Heart Eyes

Много харесаха тортата и сега всички чакат да направя торта за Коледа  Joy

п.п. Вижте какво намерих, ако имах възможност веднага бих си го  … ареса да действа!
Виж целия пост
# 263
Анче Мамче ,тортата е страхотна  Hug smile3501
Виж целия пост
# 264
Здравейте и от мен.Ето още идна идеика за новогодишна торта 



Вътре е торта с рула-става изключително бързо и крем 4Дипломат" с масло и ядки.Стана превъзходно.
Паричката ако искате може да я сложите и в устата на прасчо.  Joy
Виж целия пост
# 265
Зечова, да ти е жив и здрав малкия, да е мноооого послушен и с мярка палав . А тортата си е супер- нищо че не е ярко червена. Ако някой пита за цвета кажи че това е нов вид калинки  Mr. Green

Аз малко цяла седмица не влязох ама нейси. Превела съм тортата ама сега чак стигам да я кача. Имам няколко въпроси например за сметаната, но и аз съм живяла в щатите та знам че и да се сетя за какво става въпрос трудно ще намеря тука. Само да предупредя всички това което са чаши и лъжици са стандартни мерилки. В щатите ги използват за всичко. Добрата новина е при нас по всички базари ги има понякога приличат на лоптки за подправки или насипни продукти, на дръжките им пише 1cup,2/3 tsp и т.н. Ето и самата рецепта:
Шоколадова торта с бяла сметана и череши
За тортата:
6 яйца
150 мл. (1/2 чаша) Брашно
1 ч.л. ванилия
2/3 чаша зеленчуково олио
1 ч.л. бакпулвер
3 с.л. какао

За пълнежа
1 чаша захар
1 пакет сметана (мисля че е бита)
1 консерва пълнеж за пай (направо си намерете конфитюр)

Глазура
Маслен крем

Торта:
Включваме фурната на 175 градуса. Смесваме брашното с какаото и бакпулвера

В друга голяма купа, разбиваме заедно яйцата и захарта докато стане пухкаво. Добавяме ванилията и олиото. Добавяме брашното и разбъркваме със шпатула.

Изливаме сместа в 22-23 см. Подмазана форма за торта. Печем на 175 градуса за 35-40 минути или докато е готово. Вадим от формата и оставяме да изстине съвсем

Разрязваме тортата на половина (тук пише слоеве ама на снимката са 2) На долния слой правим кръг с  маслен крем и го запълваме с конфитюра /сладко от череши. Заливаме със сметаната, която предварително е подсладена със захарта. Поставяме втория слой и намазваме цялата торта с маслен крем. Оставяме тортата в хладилника за през нощта.

Следващата сутрин разточете малко фондан и покрийте тортата. Текорирайте с маслен крем.

Наздраве, аз още днес ще я пробвам само мисля да сложа вместо черешово вишнево сладко.
Виж целия пост
# 266
прасето е много сладурско Peace
Виж целия пост
# 267
Зечова, да ти е жив и здрав малкия, да е мноооого послушен и с мярка палав . А тортата си е супер- нищо че не е ярко червена. Ако някой пита за цвета кажи че това е нов вид калинки  Mr. Green

Абе сега гледам и още нещо - в блата няма никаква захар проверих няколко пъти дали това е така и си е все така. може по подразбиране някоя от съставките да е подсладена. То и аз не обичам особено сладки неща ама
Виж целия пост
# 268
Прасчо е сладур и е много идейно за коледен десерт.  bouquet
Азимам питанка искам да направя торта с готовите блатове/ тези дето са квадратни/, ако взема два пакета дали ще ми стигне една доза от муса на Танита и дали ще стане по-вкусно, ако сиропирам блатовете newsm78
Виж целия пост
# 269
аз питах по-рано, ама никой не ми отговори, как използвате степчетата за боя, че тук с друго не мога да се снабдя, а боя за яйца се зареджда единствено преди великден Sad
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия