Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 17

  • 40 324
  • 293
# 90
Момичета, най-после се сдобих с комплекта на Уилтън. Сега вече ще си правя и цветя по тортите.

Имам още два комплекта в повече, ако ви интересува, пуснала съм ги в Продавалника.

http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=142007
Виж целия пост
# 91
майчета,
преди известно време си писах с едно майче от ст.загора, но не си спомням коя беше?! ставаше въпрос за закупуване заедно на фондан или там както се нарича по магазините в голямо количество и да си го разделим.
моля ако все още мога да се включа, на лични:)
Виж целия пост
# 92

Самата рецепта не е нещо сложно, аз по-горе писах продуктите на БГ. Пече се блата, после без да се сиропира се прави пълнежа ( обикновен сметанов крем + черешовото сладко), намазва се с маслен крем ( бътъркрийм, не роял айсинг!), оставя се да престои в хладилника една нощ и на другия ден се покрива с фондана. После украсата е по желание.  Peace

Този фондан готов ли е , или ти го прави?
Виж целия пост
# 93
Момичета, страхотни торти  Peace
    Искам да попитам има ли желаещи да си поделим съхнеща мод.маса -търси се собственика на 2,5кг. ?  Simple Smile
Виж целия пост
# 94
Пазарували ли сте отнякъде шоколадова кувертюра? Откъде и какви парички е. Изобщо има ли някакво специализирано магазинче, откъдето може да се купят накуп всякакви украси за сладкиши?[/color]
Аз си купих кувертюра от Кадемлия, пакетирана е по 1 кг. и струва 6 лв.

Момичета, страхотни торти  Peace
    Искам да попитам има ли желаещи да си поделим съхнеща мод.маса -търси се собственика на 2,5кг. ?  Simple Smile
Бързосъхнеща или бавносъхнеща? Пиши ми ЛС, ако все още не си си намерила желаещ Simple Smile

Виж целия пост
# 95
adi pisah ti na lichni!
Виж целия пост
# 96
Да си покажа днешните торти, то уж щеше да е една, после станаха две, та накрая и трета  Crazy






Цветовете на първата ги оправих, правена е както и втората от ягодовото парфе на Сладка хапка, с бишкоти.
Третата е от шоколадови блатове с ванилов млечно-маслен крем и сиропирана с ром и залята с шоколадова кувертюра.

А сърцата ма последната боядисвах с боите на Уилтън и нещо не съм очарована  Confused аз ли нещо не се справих в бързането, ама хич не ми приличат на показаните цветове на опаковката  newsm78

Зечова, много е сладка калинката!

Тандори, браво! А, исках да те питам за мерките на Роял айсинга - 3 ч.ч. =330 гр., т.е. 1 ч.ч. пудра захар е 110 гр. ли?
Виж целия пост
# 97
Тандори, браво! А, исках да те питам за мерките на Роял айсинга - 3 ч.ч. =330 гр., т.е. 1 ч.ч. пудра захар е 110 гр. ли?

Да, защото чашите ми са с тукашни мерки, затова съм го и превърнала в грамове, да е по-ясно. Специално за пудра захар ч.ч тука е 110 грама, ако е брашно или захар обаче са други мерките.
Имайте предвид, че това количеството на захарта СЛЕД като се пресее.  Peace
Виж целия пост
# 98
тандори,
ами и аз не разбрах - трябва ли 1во белтаците да се разбият на сняг и после да се добави п.захар и ли всичко се барка наедно?
предварително мерси ххх
Виж целия пост
# 99
запис. Heart Eyes
Виж целия пост
# 100
тандори,
ами и аз не разбрах - трябва ли 1во белтаците да се разбият на сняг и после да се добави п.захар и ли всичко се барка наедно?
предварително мерси ххх

Добавих допълнителни инструкции под рецептите по-назад.  Peace
Ако има нещо неясно питай   bouquet
Виж целия пост
# 101
да,
ама и аз през редовете чета! мерси!
Виж целия пост
# 102
да,
ама и аз през редовете чета! мерси!


О, не, не! Аз сега ги добавих! Просто ги сложих при рецептата, за да може ако някой друг я чете после да не са на различно място рецепта и инстр Peaceукции.
Виж целия пост
# 103
Момичета, в петък ще правя тортата, нямам право на грешки, а като прочетох какво и се е случило на Естел с марципана Варна и се ошашках.

Казвайте някой по-лесен вариант за чаршаф отгоре???
Нещо, което по-трудно се обърква  Embarassed

С две думи ще правя еклерова торта - футболна топка, ще използвам похвата на Лео. Вместо руло обаче ще сложа еклери, крема ще е баварски с желатин и вместо бисквити ще има блат, както и вътре ще сложа поне един ред блат.
Отгоре трябва до го оформя като футболна топка и да направя логото на Левски.

Затова съм се спряла на Марципан варна на М Е Г И.
Още искам да попитам...по рецепта е с маргарин, може ли да го заменя с масло, не понасям вкуса на маргарина, а и нямам такова нещо у дома, но ако трябва ще купя де...предпочитам обаче маслото. Става ли с масло?

Сигурно звуча объркано и истерично, но се чувствам сякаш за първи път ще правя торта...е със специална украса ще е за първи път...
Виж целия пост
# 104
Споко бе!
Аз винаги съм го правила с масло и никога, ама никога не съм имала проблеми. Проблем имах само веднъж, когато правих тортата за РД на дъщеря ми и изпуснах чеврената боя, та вместо пастелно розово се сдобих с почти цикламено и правих нова доза.

Няма ли вариант някой да ти даде едно парче готова маса? Хем се точи лесно, хем да не се притесняваш?!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия