Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 17

  • 40 341
  • 293
# 105
ами няма никой около мен, който използва такива неща... Rolling Eyes

Нищо, в петък сутринта това ще бъде първото, което ще направя за да имам време, ако нещо се обърка да замеся пак и пак и пак ......и така докато стане  Crazy
Виж целия пост
# 106
Нищо, в петък сутринта това ще бъде първото, което ще направя за да имам време, ако нещо се обърка да замеся пак и пак и пак...
аз бих ти препоръчала да започнеш тази сутрин (или когато можеш де) - нищо няма да и стане на тортата, ако престои 1 ден повече в хладилника, а е хубаво да имаш време за реакция, вкл.  повечко време за изстиване на пареното тесто в хладилника. Аз например го оставям повечко часове, и досега все се получава Варната.
Виж целия пост
# 107
Хоп и аз да се запиша. Надявам се най-сетне да успея да ви пусна тортичката за РД-то на майкта ми Rolling Eyes
Виж целия пост
# 108
Tandoori ще си повторя въпроса, защото явно не си го видяла Praynig



Самата рецепта не е нещо сложно, аз по-горе писах продуктите на БГ. Пече се блата, после без да се сиропира се прави пълнежа ( обикновен сметанов крем + черешовото сладко), намазва се с маслен крем ( бътъркрийм, не роял айсинг!), оставя се да престои в хладилника една нощ и на другия ден се покрива с фондана. После украсата е по желание.  Peace

Този фондан готов ли е , или ти го прави? И ако си го правила сподели как  bouquet
Виж целия пост
# 109
С големи благодарности към Мимето, влизам да се отчета със скромното ми постижение:



Горният десен ъгъл липсва, защото детенце веднага бръкна с пръстчета да опита  Laughing
Виж целия пост
# 110
Светли   chef  chef
Дет се вика добре дошла в отбора! Това е само началото!
Следващата ще си предвидиш повече време и ще ексериментираш!
Бордюра ти се е получил много добре - плътен и равномерен! Надписа тоже!
Виж целия пост
# 111
 Blush
Честно казано вътрешността ме интересува повече  Wink Да ти кажа, имах 2 затруднения: Трудно направих фунийката и малко трудно улучих колко да е течен шоколадът. Затова в началото на надписа не станаха хубави краищата на буквите, изтичаше по малко. Иначе самото писане се оказа лесно. Съжалявам, че нямах повече време да потърся идеи за околната украса. Утре пристига свеки, тя е майстор-сладкар и ще има да се червя ...  Laughing
Виж целия пост
# 112
Вместо да се червиш почерпи опит от нея! А може и с нас да споделиш някоя тайна!
Виж целия пост
# 113
Токова прекрасни тортички сте направили, че чак ме е срам да покажа моята, дано някога да мога да се похваля с красива торта. За втори път правя трансфер (преди 6 мес. за първи път), но съм забравила технологията. Четох, четох и като почнах да я правя в 22 часа (като си легнаха всички) и като няма комп. в къщи и кого да попитам  ooooh! Докато успея да разтопя шоколада, така че да може да се рисува с него (избързах и делфините ми станаха неузнаваеми, че и надписа), не ми стана тънка фунийка от хартия и рисувах с клечка за зъби бордюра Mr. Green И пудрата ми захар за масления крем не беше много ситна и се усеща  ooooh! Иначе на вкус беше прекрасна. Благодаря на Танита за муса - чудесен е. Ползвах готови блатове и сиропирах с кока кола. Трябва по начесто да се занимавам с тортоправене, че забравям технологиите  ooooh!
Виж целия пост
# 114
Намерих интересни сайтове за торти и бьрзам да ги споделя с вас.

http://www.tourtes.com/index.php?lang=eng
http://www.sockerkonst.nu/
http://www.sassiescake.nl/ere-gallerij.htm
http://www.natiscakes.com/

http://www.jollybebakery.com/
http://www.thecakeartist.ph/v2/index.html
http://www.gunillawall.se/galleri.htm
http://www.maisieparrish.webeden.co.uk/
Виж целия пост
# 115
http://www.taartopmaat.nl/fotoalbums.html
http://www.bijentaart.nl/
http://www.deleukstetaarten.nl/galerie/


[url]http://www.cakewalk-online.nl/index2.html][http://www.boketor.nl//url]
[url]http://www.cakewalk-online.nl/index2.html

http://www.dekoekjesfee.be/
Виж целия пост
# 116
Да се запиша и аз в коледната темичка, която бързо, бързо започнахте да пълните с красиви и нежни торти!

Благодарности на Бамбинкамалинка за чудесните линкове!

Да ви питам ето това чудо как се прави?
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=200551

Аз си мисля, че се рисува с шоколад контура директно върху тортата и се запълва с това желе (не знам как се нарича точно), което обаче се продава също в големи опаковки (кофи) (желето преди това се оцветява в желания цвят)?

Ако е така, уменията ми не стигат за рисуване директно върху тортата и няма да мога да се пробвам, но тук има отлични майсторки.  chef
Виж целия пост
# 117
Момичета, много отдавна ви следя и страшно много ви се възхищавам. За съжаление аз съм малко скарана със сладкарството, но вие сте страхотна муза. Правите уникални неща и направо ми идва да глътна компютъра, когато отварям тази тема.  Heart Eyes

  bouquet  bouquet  bouquet Страхотни сте Hug
Виж целия пост
# 118
Здравейте, имам един много тъп въпрос и се надявам да ми отговорите.
Ще правя торта Тирамису с бишкоти. Искам да изглежда като кошничка, т.е. с изправени бишкоти отвън и с вързана панделка.
Въпроса ми е за външните бишкоти. Как да ги направя? Редят се изправени в тортената форма или след като се извади от формата, сиропират ли се бишкотите или са сухи?
Надявам се да сте ме разбрали.
Ако може да я издокарам така ще е супер: http://images.natalyna.multiply.com/image/3/photos/18/500x500/56 … dmKZpLWTjUfiofmUA

Виж целия пост
# 119
Аз с торта още не мога да се похваля, но пък днес отидох до един сладкарски цех и ги попитах за бои...оказа се, че управителката беше толкова мила, че ми отсипаха 6 цвята и даже не ми взе пари за това Grinning Много се зарадвах, че няма да се чудя с какво да докарвам разни нюанси. Сега само остава да запретна ръкави тези дни и да видим Praynig
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия