Ето моята любима питка, покажете и вашите

  • 319 065
  • 485
# 180


         Laurus, леле Shockedстрахотна е станала, браво!!!!

 Само, че питката не е моя, ами е Болярската питка Wink Simple Smile
Виж целия пост
# 181
Да ме прощават болярите, у нас сме я кръстили на теб  Grinning
Виж целия пост
# 182
Страхотна,браво!
Виж целия пост
# 183
Laurus, разкошна "болярка" си спретнала!  smile3501  bouquet
Виж целия пост
# 184
Хайде да покажа ъпгрейдвания вариант на "Короната..." Тоя път се постарах повече с листенцата.





Много е вкусна!
Виж целия пост
# 185
Ее,страхотна е  chef
Виж целия пост
# 186


    Браво, labrex , ти си с нестихващо желание за месене Laughing


   Замисли се да отвориш една фурна.Хем пари ще изкарваш, хем ще ти е кеф да месиш  Simple Smile Heart Eyes
Виж целия пост
# 187


    Браво, labrex , ти си с нестихващо желание за месене Laughing


   Замисли се да отвориш една фурна.Хем пари ще изкарваш, хем ще ти е кеф да месиш  Simple Smile Heart Eyes

Хич не ти е лоша идеята, току-виж ми свършила работа!  bouquet "Короната" я правих за кръщение! Grinning
Виж целия пост
# 188
labrex питката ти изглежда невероятно. Може ли един съвет тъй като не съм правила до сега питка и нямам подходяща тава, а ми предстои прощъпулник и искам сама да я направя (бла бла много дълго стана) та въпроса
Колко голяма да ми е тавата и колко дълбока?   newsm78
Виж целия пост
# 189
Ето моята питка от вчера:


А ето и парченце:


Колко голяма да ми е тавата и колко дълбока?   newsm78

Продават се тави за питки, които са по-дълбоки, но в момента не мога да ти кажа точния диаметър. Довечера мога да я измеря.
Виж целия пост
# 190
labrex, много е хубава! Peace
Хубаво си направила, че не си наръсила мак по листенцата. Гледах снимките на други момичета, като се наръси цялата със сусам и се губи целия ефект на оформянето, само дето са играли толкова.
Виж целия пост
# 191
labrex питката ти изглежда невероятно. Може ли един съвет тъй като не съм правила до сега питка и нямам подходяща тава, а ми предстои прощъпулник и искам сама да я направя (бла бла много дълго стана) та въпроса
Колко голяма да ми е тавата и колко дълбока?   newsm78

Аз пека в долната част на старите електрически тенджери /дано да се сещаш за какво става въпрос/. Размерите са - дъно - 25 см, височина 10 см, в горната част 30 см диаметър. Ето какво представлява, изрових я на една снимка:

Но и обикновените тави също станат за питки, когато не е необходимо да са такива високи като хлябове. Моите са с диам. 30 и височина 5 см. И не знам дали си въобразявам, но най-хубаво ми се изпичат питките в алуминиевите тави - не залепват, не изгарят, не правят дебела долна кора. Разбира се и в тези със специалните покрития. А в емайлираната нещо не ми се получават - стават с дебела кора и не ми харесват.
Виж целия пост
# 192
labrex, много е хубава! Peace
Хубаво си направила, че не си наръсила мак по листенцата. Гледах снимките на други момичета, като се наръси цялата със сусам и се губи целия ефект на оформянето, само дето са играли толкова.

Благодаря pina! Явно е сполучлива рецептата. Първият път уж ръсих листенцата само, сега опитах около тях. Само дето все забравям да си купя сусам и ръся с мак, защото го имам вповече вкъщи. Със сусам ще се откроят повече си мисля.
Виж целия пост
# 193
аз напоследък пека питки в райф (откопаваща се форма за торта), на мене ми е 27см диаметъра, не знам колко е висока, но е малко по-висока от стандартна тава и ми пасва формата и размера. По случайност ми е алуминиева и наистина като сравнявам с другите тави, в които съм пекла - най-добре става в нея. Точно добре се изпича, без да става дебела кора и да прегаря.
Виж целия пост
# 194
Благодаря за отговорите  Simple Smile Почвам с опитите. Дано скоро да се похваля с питка. Ще пусна и снимки  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия