Ето моята любима питка, покажете и вашите

  • 319 024
  • 485
# 420
Уаууууууууу, невероятни сте всички   bouquet  завиждам Ви -благородно разбира се ......аз не мога да правя такива чудеса  Embarassed
Виж целия пост
# 421
Майсторки, посъветвайте ме, моля, коя ще да е най-подходящата питка за първи учебен ден?

Сигурна съм, че ще има "първокласни" идеи Hug
Виж целия пост
# 422
Да Ви покажа питките, които направих за сватбата на сестра ми:


Виж целия пост
# 423
evakbouquet  bouquet  bouquet Постарала си се и са станали страшно красиви.  chef Разкошни питки !
Виж целия пост
# 424
  Evak,запомних името ти от 13-та страница на тази тема!Направо ме разбиваш с питките си!Невероятна майсторка си!Браво!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 425
Лелеееееееееееееееееееееее Евак приказни са... и аз искам да направя една от тях. По коя рецепта ги майсториш, моля те да споделиш  Praynig Praynig
Виж целия пост
# 426
Evak, сртахотни питки! Браво! Днес ще правя питка, защото утре ще имам гости и ще се опитам да измайсторя розичките.
Виж целия пост
# 427
Evak,просто за зашеметяващи!!!
Страшнни красоти!Вече си ги копирах Embarassed
Виж целия пост
# 428
asq82, рецептата мисля, че я бях писала някъде.
Тя е на една мама Хриси и става винаги много сполучлива.

Питка по рецептата на Хриси.

1 кубче мая
300 мл. прясно мляко
4 с.л.олио
5 с.л. кисело мляко
1 с.л. захар
1 с.л. сол
3 яйца
килограм брашно

Замесва се тестото. Оставя се да втаса за петнайстина минутки, покрито с кърпа. Разделя се на три топки и се омесва пак леко. Оставя се още десетина минутки да втаса. Прибира се брашното и се работи само с олио от тук нататък.
На колкото повече пласта се разточват корите, толкова повече са конците в питката. Въпрос на фантазия е.

Горещата питка се намазва обилно отгоре с маргарин и се завива за пет минутки да обиколи нивата.
Виж целия пост
# 429
Еvak  newsm20 newsm20.Заслужени аплодисменти!!!
Между другото, къде се изгуби толкова много, не се оправдавай със сватбата на сестра ти Party
Виж целия пост
# 430
evak   благодарности  bouquet
Виж целия пост
# 431
evak боже какви красоти си направила.  Shocked А розичките от същото тесто ли ги прави, че гледам формата се е запазила, а не се е разляла?
Веднага си ги копирам.  bouquet
Виж целия пост
# 432
Розичките ги правих от брашно и вода само и разточих на тънка кора и изрязох кръгове и навих един до друг. И после режеш през средата, нали се сещате.
Изгубих се,че подготовката ми отне страшно много време/на сватбата/, после на море, на балкан и чак тая седмица се прибрахме.
Запретвам отнови ръкави.  chef
Виж целия пост
# 433
Розичките ги правих от брашно и вода само и разточих на тънка кора и изрязох кръгове и навих един до друг. И после режеш през средата, нали се сещате.

     Подчертаното нещо не ми е много ясно..... newsm78 Може ли по-подробно,как така един до друг?
Виж целия пост
# 434
Розичките ги правих от брашно и вода само и разточих на тънка кора и изрязох кръгове и навих един до друг. И после режеш през средата, нали се сещате.

     Подчертаното нещо не ми е много ясно..... newsm78 Може ли по-подробно,как така един до друг?

Не се изразих много точно, за което се извинявам.
Правиш си кръгчета-тънички.
Нареждаш ги едно до друго, като леко ги застъпваш-в редичка, но застъпани и после започваш от единия край и навиваш на рулце.
Реже се през средата рулото и се получават две розички.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия