Странно!? конденз по аспиратора?! вие имате ли и какво трябва да се направи?!

  • 3 954
  • 8
аспираторът ни е Фабер (доколкото знам - една от добрите марки в този бранш), вграден е и по него от лявата страна има по няколко капчици Confused, демек конденз Thinking

има ли някой същия проблем newsm78 трябва ли да се направи нещо Rolling Eyes
Виж целия пост
# 1
хм  Thinking явно само при нас е така  Confused щом никой не отговаря  newsm78
Виж целия пост
# 2
нормално е, след като е метален .... влага в помещението и студена повърхност, как няма да кондензира.
това когато готвиш ли се получава или по всяко време?
Виж целия пост
# 3
И аз имам същия проблем - зимно време при готвене се получава конденз - и то какъв - особено, ако варя нещо. Аспираторът ми е Faber.
Виж целия пост
# 4
Конденз се получава при разликата в температурата над 15 градуса между металната част от комина и температурата в кухнята. Трябва да се направи изолация около отвеждащата парите гъвкава връзка.
Виж целия пост
# 5
Каква е тази изолация?
Виж целия пост
# 6
Обикновена вата за изолация. На URSA, KNAUF или каквато и да е. Ако коминът е само за аспиратора, не е нужно ватата да е пожароустойчива като при изоляция на комините. Естествено отгоре й се омотава нещо, за да не падат прашинки от нея.
Виж целия пост
# 7
При мен също се получава като варя нещо ,но само през зимата Peace
Виж целия пост
# 8
eми кухнята ни по принцип е и с вътрешна, и с външна изолация, но в момента не се отоплява, защото не я ползваме много  Rolling Eyes а самата тръба, която отвежда парата няма изолация и мъжът ми сега я обви с фибран, но ще му кажа за тази вата! мерси Laurus   bouquet

иначе имам предвид няколко капчици, които се стичат по аспиратора без да е ползван!

всъщност мисля, че когато готвя той изсмуква всичко, не съм забелязала дали тогава има капчици, но дори да има, то те са обясними  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия