![coolcool](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/coolcool.gif)
Когато майка ми разбра къде отивам, каза че е там няма да имам проблеми, щом има мляко всичко ще ми е перфектно(аз обожавам мляко) Е после стана още по-добре като разбрах че имам и роднини в кибуца, скоито ми се наложи да си говоря известно време на английски
![Mr. Green](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/icon_mrgreen.gif)
Улпанистите, така се наричат курсистите изучаващи иврит, живеехме по трима в стая и за огромно щастие от 40 човека българската група беше, по случайно стечение на обстоятелствата, най-мощна. Бяхме 9 човека, в последствие един изгонен та 8. Имахме само 5 от бившите съветски републики и то от различни, останалите бяха швейцарци, американци, англичани, французи и май толкова бяхме. Е казваха че такава интернационална група не са имали никога, но затова пък им спретнахме купон по нашенски
![Mr. Green](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/icon_mrgreen.gif)
![Joy](/img/emojis/most_used/joy.png)
Та с банята се оправяхме, защото ни се разминаваха учебните дни и работните смени. Аз работех почти през цялото време в кухнята от 5 часа сутринта. С другите две момичета учехме заедно, а двойката беше в друга група по езика.
Всяка вечер купони или просто лежане и почивка до безкрай, е налагаше се и да поучим
![Mr. Green](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/icon_mrgreen.gif)
![ooooh!](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/yahoo_10.gif)
Иначе ако е ден за у-ще, ставаш, измиваш се и хайде в столовата, а там каквото ти душа иска за хапване. Обикновенно всеки ден от седмицата си знаехме каква е топлата закуска и си знаеш да бързаш ли или ще се задоволиш с друго. Примерно си спомням, че имаше ден с пъжени яйца за закуска и ден с панкейкс( палачинки ама от американския тип дебели). За обед и за вечера също менюто се знае и рядко има изненади. Петъшната вечеря е друго нещо. Слагат се покривки, през останалите дни НЕ, свещи по масите, дежурния поздравява всички присъстващи всеки път в един и същ час. юпрез седмицата тези, които започват да работят от рано имат специална почивка за закуска. Въобще в кибуца доста си почиват хората не си дават зор за ежедневната работа, защото всички си я вършат без да ги контролират. Никой не гледа дали си закъснял, защото знае, че акоимаш работа ще останеш до по-късно.
Само, че това не важи за Улпанистите и доброволците, на тях доверие се няма, трябва да си го извоюват. При нас в кухнята се гледаше с лошо око ако някой закъснее без много уважителна причина и на всякъде другаде е така. Но ако си вършиш работата те уважават и са ти първи приятели.