Много лесен и вкусен орехов пай

  • 14 478
  • 66
Замесвате тестото от 300 гр. брашно, 200 гр. краве масло, 100гр. захар и 1 яйце. Можете да си го съхранявате в хладилника до 2-3 дни. Разстилате го в тавичката, нареждате орехите и заливате с течен мед /пайовете, които се предлагат в сладкарниците, са по-често с глюкоза, което май е по-добрият вариант, защото ако медът е много гъст, се спича/. За разкош можете да добавите и малко сушени плодове /кайсии например/. Печете на умерена фурна и внимавайте да не ви загорят плодчетата, както ми се случи на мен първия път  Grinning Другият вариант е блатът малко да се запече, да се наредят орехите и меда и да се допече за кратко.
Ако все пак го "изпуснете" и се пресуши много, нарежете го на фигурки - резултатът е разкошни орехови курабии!


Между другото, никога не съм била фен на масленото тесто, но това се замесва много бързо и лесно и е изключително сполучливо - както казах, може да се използва като основа както за всякакви пайове, така и за сладки и курабии.


Виж целия пост
# 1
Много вкусно изглежда. И аз не съм фен на масленото тесто защото няколко пъти пробвах и все не ставаше.Ще пробвам и по твоя начин.
Така като се сложат снимки и ловят око  bouquetМерси за рецептата.
Виж целия пост
# 2
Само да не го скифта мъжа ми,че ще ми мели,докато не му го направя....фен е на орехите.Записвам се за събота да запрятам ръкави Peace
Виж целия пост
# 3
Мммм, абе Цеци, колко ти е голяма тавата/формата, че аз имам една 28 см и ми се струва, че няма да ми стигне сместа за блата  newsm78
Виж целия пост
# 4
Ще ти стигне. Аз последните пъти, противно на всички правила за пай, ползвах една правоъгълна тавичка , защото е тефлонова и не залепва, иначе идеално е с намазнена хартия за печене или да се намазни и леко набрашни дъното на тавата. Макар че по принцип масленото тесто не би трябвало да залепва. А иначе, като го разстилаш, тестото трябва да покрие дъното и стените на тавата /ама предполагам знаеш, че е така, ако си правила пай/.  И може леко да го надупчиш тук-там с вилица, защото при печенето леко бухва.

Успех в приготвянето!    Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Утре ще се пробвам  Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Много лесна и икономична рецепта! Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Направо лигите ми потичат,добре че вече не съм бременна.
Дами,да ви кажа tsetseto   грешка няма.Не че я хваля,ама каквото е сътворила става невероятно.Та който опита няма да сгреши.
Аз се помайвам за този орехов пай,щото не ми се чупят орехи ама ако погледам снимката още малко ще го псретна скоро Mr. Green
Виж целия пост
# 8
Аз се помайвам за този орехов пай,щото не ми се чупят орехи ама ако погледам снимката още малко ще го псретна скоро Mr. Green
Аз по този повод си хупих готови обелени  Mr. Green
Виж целия пост
# 9
Ето го  Simple Smile Още не сме го опитали, но предполагам, че ще е вкусен.
Виж целия пост
# 10
Направо ще си умра от слюнко отделяне Joy
Виж целия пост
# 11
Супер изглежда. Мерси  bouquet
Виж целия пост
# 12
Обичам всичко в което има орехи така че със сигурност ще го пробвам  Peace
Виж целия пост
# 13
Jutoo, изглежда много апетитно, дано да ви е харесал!  Hug
Виж целия пост
# 14
Аз да питам нещо ако може Rolling Eyes
От къде да си купя хартия за печене?
По Коледа питах в Пикадили и ме запратиха на щанда с фолиото,но не открих..
Как изглежда?
На ролка ли се продава?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия