Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 20

  • 42 587
  • 297
# 15
Тане, мерси за превода. Сравнявам двете рецепти -има малки разлики, но общите положения са идентични.

Само дето твоята торта ще стане по- "пияна" - сиропира се само с ликьор. В моята се прави захарен сироп + ликьор в съотношение 2:1. Но то си е въпрос на вкус, аз нямам нищо против и само ликьорче в блатовете. Тъкмо ще спят по-добре децата  Mr. Green
Виж целия пост
# 16
Всъщност аз рецепти имам няколко. Тази е от печатно немско издание, а предишната, която имах е от интернет......и двете са различни....блата на тази се оцветява с какао, в блата на другата има шоколадов кувертюр....но, права си, принципа е един и същ - кафяви блатове, вишни и то много и сметана Simple Smile

мога да се напъна да преведа и други шварцвалдски изкушения  Wink
Виж целия пост
# 17
хайде и аз да се запиша в новата тема с една рецепта, която имам от една приятелка (подсетихте ме с тези пияни вишни, да ви споделя нещо друго пияно)  Mr. Green за съжаление нямам снимка, защото скоро не съм  правила тази торта, но обещавам да допълня след време.  Peace

Пияната монахиня

Блат
4 яйца + 3 жълтъка + 1ч.захар се разбиват с миксер до побеляване. Прибавя се 1 ½ ч.брашно със сода.
Пече се във дълбока форма намазана с олио. (най-добре е да е някаква купа, за да се получи полукръг, като тортата с рула на L e o)

Сироп
5 с.л.захар, 1 ½ ч.ч.вода, 1 пак.масло, 3 с.л.какао и 5 с.л.коняк или ром.

Глазура
3 белтъка се разбиват на сняг с 5 с.л.захар. Отделно се карамелизират 5-6 с.л.захар и се прибавят към разбитите белтъци на тънка струя и се бие с миксер.

Тъй като се получи малко суха първия път, при следващото правене, първо сиропирах блата със сок от компот. След което с вилица се правят джобове в блата, където се сипва алкохоления сироп. Отгоре се покрива с глазурата.

много е вкусна Peace

Благодаря на natalyna за новата тема и на всички за инфото за маршмелоуз  Hug   bouquet иска ми се да опитам и аз с тези бонбони, но все още не съм си купила  Crazy

Виж целия пост
# 18
Запис   chef
Виж целия пост
# 19
Хайде и аз запис и да питам Emsy а може и друг да ми обясни.
не разбрах крема на Йоткер къде е - в пърнежа на Дядо коледа или цялата торта си заляла с него. ooooh!Сигурно тука като четете майсторките кво ли викате аман от аматьорки #Crazy.
И за трансфера на картинките - четох четох но аз ли съм тъпа newsm78
След като изпринтя картинката на лист очертавам с молив или нещо друго, после правя контура и ей сега нататък нещо не ми е ясно - как местя картинката върху тортата-Ако е шоколад стяга в хладилник и после ooooh! #Crazy........
Виж целия пост
# 20
УЛИИИ как сте се засилили. АЗ запис че ще се загубя между темите ако не ви следя.
Виж целия пост
# 21
УЛИИИ как сте се засилили. АЗ запис че ще се загубя между темите ако не ви следя.
Виж целия пост
# 22
Може да е много нескромно от моя страна, но за сега само се записвам  Mr. Green.
Виж целия пост
# 23
Бъхи, благодаря за отговора за маслото във фондана  bouquet
Виж целия пост
# 24
Тане, рецептата ми хареса, но какъв е този сгъстител за сметана? Не съм го срещала... newsm78
Виж целия пост
# 25
Записвам се и за тази тема...
Другата седмица е Антоновден. Мисля да направя за майка ми някаква тортичка, но се чудя каква. Тя е голям почитател на вишновката, всъщност, това е единствения алкохол, който пие, изобщо, така че може би ще се възползвам от рецептите, които сте пуснали за пияните торти!!!  Crazy
Виж целия пост
# 26
Копривке, а ти къде скъта каручката с лисичката. Чаках, чаках да я видя, ама не...  Sad
Виж целия пост
# 27
Копривке, а ти къде скъта каручката с лисичката. Чаках, чаках да я видя, ама не...  Sad

проблемът ми е чисто технически, нещо инфрареда не ми работи, не ми излиза като външно устройство и не мога да кача снимките от телефона на компютъра  Confused

Дано утре не забравя, ще си го взема в работата и там ще го свърша това.
Виж целия пост
# 28
Хммм да....тортоправене на пълни обороти, не мога да ви стигна Simple Smile

Момичета, аз съвсем се отчаях от себе си - при толкова накрайници на Уилтън, ни едно цвете не можах да направя както трябва. Да не говорим колко роял айсинг изхвърлих. Ето как окепазих разкошното тирамису-

      

Голям резил - надявах се да я покрия с рози, но нищо не стана, защото айсинга много се пързаляше. Отчаях се и обърках даже  и цветовете , а вкъщи украса не се яде...защо ли си губих времето? Вижте какво остава след консумация Sad
Виж целия пост
# 29
Ето и моята торта,за едно момиченце което стана на годинка:
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия