Съхраненеие на пюрета;а замразени плодове ?

  • 816
  • 13
Много се извинявам , темата сигурно е обсъждана, но не успях да я отрия.Имам два въпроса.
1. Колко дълго мога да съхранявам домашни пюрета в хладилника?Приготвям ги със замразени зеленчуци и не ми се иска пак да ги замразявам после.ако ги затворя в бурканче веднага след като ги сготвя и после в хладилника дали може да стоят 4 дни?
2. Дали мога да използвам замразени плодове, за бебето?
Виж целия пост
# 1
И аз готвя предимно със замразени зеленчуци.
По принцип едно готвено му го давам 2 дни, правя по 2 порции. Но ако излязат 3 порции, едната я замръзявам в пластмасови кутии (стъклото може да се спука при замръзяване или отмръзяване и е опасно) и давам това ядене до месец. До сега всичко е било ОК.
Замразени плодове давам само ягоди и ги слагам в киселото му мляко, но вие май-сте по-малки, за това давай сезонни, пресни плодове.

4 дена нещо престояло в хладилника и аз не бих яла, честно казано. А ако правиш пюретата с мляко, просто забрави да стават за ядене.
Виж целия пост
# 2
Винаги правя пюрето в същия ден, когато го давам, но според мен не е проблем зеленчуково или месно пюре да се дава до няколко дни. Плодовете трябва да се хапват веднага. Можеш да даваш замразени плодове. Ако топлинно ги преработваш трябва да ги слагаш във вече завряла вода, за да не се губят витамините.
Виж целия пост
# 3
Досега замразени плодове не съм давала.
За съхранението - сипвам ги врящи в бурканчета, затварям и обръщам. Съхранявала съм ги охладени в хладилник до 3 дни, повече не смея. Това, което е казала Олинце за кутия във фризера ми се вижда добра идея.
Виж целия пост
# 4
Благодаря за отговорите  Hug .
Олинце - не слагам мляко в пюретата.
Да май ще замразявам имам купички на Ажент за кърма , ще свършат работа.
Да ви питам, а като замразите пюрето и после го размразите, променя ли се на вкус?мен това ме притеснява при замразяването.
Виж целия пост
# 5
Не съм забелязала промяна във вкуса.
Е, не е като прясно готвено също. Аз отдавна проготвям граната във вид на супи и яхнии и това замразявам.
Топлинно обработени плодове също не съм давала.
Размразеният плод слагам точно преди консумацията в крема, или млякото
Виж целия пост
# 6
Вариант на замразяването е стерилизирането в бурканчета. Тогава може да изкарат дълго време (както купените).
Виж целия пост
# 7
Вариант на замразяването е стерилизирането в бурканчета. Тогава може да изкарат дълго време (както купените).

Да, аз така правех доскоро. Затварям по 7-8 бурканчета с различни видове пюре и после ги стерилизирам. Изяжда ги  в рамките на една седмица.
Но и аз се замислям за замразяване...
Виж целия пост
# 8
И аз правех нещо като стерилизация.
Изварявах бурканчетата и капачките. След това сипвам горещото, пасирано пюре и ги затварям. При охлаждането бурканчето се вакуумира. Съхранявам в хладилник. Приготвях количество за 5-7 дни. Бързо и лесно! Този начин на приготвяне на домашни пюрета го прочетох някъде тук из форума.
Виж целия пост
# 9
Ако наредиш бурканчетата в тенджера с вода и така поврят, капачката се вакуумира и не е необходимо даже да стоят в хладилник. Grinning Струва ми се, че така се запазват по-добре вкуса и качествата отколкото при замразяване...
Виж целия пост
# 10
1. Готвя, пасирам и наливам в бурканчета горещо. Като изстине, прави вакуум, но за по-сигурно ги държа в хладилник. Така мога да редувам храни и винаги да има разнообразие. Аз готвя на дъщеря си всичко - зеленчукови пюрета, супи, зърнени закуски, плодови десерти. Винаги действам така.

При отварянето, ако капачката не изпука, не давам яденето, но това ми се е случва много рядко.

Не замразявам сготвени храни. Naughty

Ако не налея горещата манджа веднага и се забавя по една или друга причина, стерилизирам на котлона в тенджера, вече са ти написали как.

2. Замразени череши е единственото, което съм давала - слагам й ги в овесените ядки. Peace
Виж целия пост
# 11
А за стерилизирането какви бурканчета взимате? И от къде? Че тези от пюретата не се затварят хубаво след отварянето.
Виж целия пост
# 12
А за стерилизирането какви бурканчета взимате? И от къде? Че тези от пюретата не се затварят хубаво след отварянето.
Има зва вида български пюрета с подходящи /метални/ капачки -Ам Ам и Мандев. Аз отвреме на време купувам по някое плодово на Ам Ам за да си събирам бурканчета.
Виж целия пост
# 13
Аз реших да замразявам , че по -лесно ми се вижда от стерилизирането.Пробвах да напълня бурканчетата вряли и да ги обърна, но после не ми пукат при отваряне и някак си не смея , а да ги стерилизирам допълнително, нещо ме мързи.
Благодаря за отговорите  Hug бяхте ми много полезни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия