салата с червено цвекло

  • 16 788
  • 25
# 15
Колко време варите цвеклото за салата?
Цвеклото се вари цялото(без да се бели или реже),за да се запазят витамините и минералите.Вари се докато  като го боднеш с вилицата да потъва лесно.После се бели и реже....
Виж целия пост
# 16
Мммм, любимото ми цвекло, цяла тема спретнало  Mr. Green
Тук сте описали вече някои от специалитетите - Риба под шуба, салата Винегрет и вариант на салат Оливие или както ние и казваме руска салата.
Имам си разни вариации по темата. Само да уточня, че цвеклото носи на майонеза и заквасена сметана.
1 вариант
- сварено цвекло
- сурови моркови
-орехи, чесън и копър
Всичко се нарязва наситно и се овкусява с меден винегрет или със зехтин и балсамико. Сервира се в индивидуални чинии с топка заквасена сметана
2 вариант
- сварено цвекло
- сурови моркови
- сурово броколи на розички
-сурова целина(грудката) на ситно
Всичко се нарязва наситно и се овкусява с меден винегрет или със зехтин и балсамико. Сервира се в индивидуални чинии с топка заквасена сметана.
3 вариант
-като 2ри но вместо броколи се слага спанак, а може и двете
4 вариант
- сварено цвекло, настъргано
-сурови моркови, настъргани
-сурови ябълки, настъргани
-орехи
Всичко се нарязва наситно и се овкусява с меден винегрет или със зехтин и балсамико.
Меден винегрет
4-5 с.л. зехтин
2-3 с.л. балсамико
2-3 с.л. сладък соев сос ( аз ползвам на Hainz)
сол на вкус, ленено семе на вкус
1-2 с.л. мед
всичко се омесва добре, докато меда и зехтина се разтворят добре и се залива салатата, непосредствено преди поднасянето й.

Както е казала, моята дружка TheNMaster, може и сурово да с еконсумира, много по-полезно е. За целта се избират по-дребни главички и с тънката леко лъскава кора. Могат да се ползват и листата ако са свежи. Ами това от мен  bowuu
Виж целия пост
# 17
Ето и моята любима.
Виж целия пост
# 18
Ето я и нашата:
настъргано цвекло / средна големина /
настъргани моркови
настъргана ябълка
настъргана ряпа
сол, олио,оцет/може и лимонов сок, но не купен в пластмасова бутилка/
Пожелание се посипва със сусам.Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 19
Колко време варите цвеклото за салата?
Цвеклото се вари цялото(без да се бели или реже),за да се запазят витамините и минералите.Вари се докато  като го боднеш с вилицата да потъва лесно.После се бели и реже....

Най-добре е да го вариш на пара - става бързо и му се запазват витамините и минералите Peace
Виж целия пост
# 20
Настъргани сурово цвекло, морков, ябълка плюс чесън, зехтин и лимон. Предпочитам го сурово, сварено ми мирише на пръст.
Виж целия пост
# 21
Цвекло на кубчета-сварено, 1 консерва царевица и една грах. Отгоре заливам със смес от зехтин, пресован чесън, 1 ч. л. горчица, ситно наряазан копър, оцет Балсамико - хубаво ги обърквам и после заливам.
Виж целия пост
# 22
Ето я и нашата:
настъргано цвекло / средна големина /
настъргани моркови
настъргана ябълка
настъргана ряпа
сол, олио,оцет/може и лимонов сок, но не купен в пластмасова бутилка/
Пожелание се посипва със сусам.Да ви е сладко!
Тази е невероятна! И ние я правим така!  Peace
Виж целия пост
# 23
аз го обичам в суров вид настъргано, с накълцано прясно зеле, моркови и краставички рендосани подправено със зехтин, ощет и сол.
Виж целия пост
# 24
И ние сме фенове у дома Grinning
Нещо, което не прочетох, а се харчи на нашата трапеза - сварено цвекло, нарязано на кубчета или шайби, омесено с цедено кисело мляко с чесън. Може и с майонеза, но на мен ми идва тежичко. Правила съм и с обикновено кисело мляко и квасена сметана за сгъстяване.
Виж целия пост
# 25
Зеле , настъргани моркови , настъргано сурово червено цвекло , зехтин ,оцет и сол !
Вкъщи тази салатка е на почит. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия