Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 21

  • 46 790
  • 287
# 45
ММММ, красоти
Виж целия пост
# 46
Момичета ,с какво да намажа покритието-чаршаф за да седи лъскаво Thinking можи и да го пише някъде, но нямам време да чета назад.Благодаря Ви предварително.
Виж целия пост
# 47
Rumya newsm51 newsm59  - честито и от мен. Бъди много много щастлива и обичана.
Sea Woman - бързо справяне с грипа Hug.
Тортите ви както винаги са чудесни-Клирчето за полагане на чаршафа много ми помогна.Остава да се науча да боравя с този марципан Варна - двата ми опита бяха плачевни #Crazy.
Идеята за торта Цици е супер. Ако я спретна за св.Валентин моето пиле ще падне ooooh!
Виж целия пост
# 48
Пепи, благодаря, точно от това вдъхновение имах нужда...

Цяла сутрин разглеждам торти в Кухарката, тези мадами са невероятни...

Сега ми остава само да реша БМВ ли да бъде или някоя пищна гръд Joy Joy Joy

Ще го реша с жена му на рожденника Grinning
Виж целия пост
# 49
доня КОПРИВА, това със сърцето и циците отгоре отдавна съм си г харесала, само повод ми трябва. А ми дойде идея че може да се натъпче в купички от опит. Ако си спомняш първата ми торта топчица:


тя е направена с остатъци натъпкатни плътно в купичка
Виж целия пост
# 50
Да,  точно това имах предвид под метода за тортата с рула на лео. не самата торта с рула ами оформянето в купа. Дали ще са рула, бисквити, блат, елкери или  нещи друго...няма значение. За принципа на работа говоря...

Какво ще решим сега за тази торта незнам, но със сигурност ще направя за  мъжа ми една такава за Св. Валентин. Тогава имаме годишнина...не от брака, а откакто сме заедно
...двоен повод  Grinning

а еротичните торти са веднъж просто
Виж целия пост
# 51
Здравейте, момичета!

Пак ви благодаря за директната и индиректна помощ с информация, идеи и заразителен хъс. Благодарение на всичко това, имах доста вълнуващи и интересни 10-тина дена, че и повече, четейки, мислейки, подготвяйки се (мъжът ми се шегуваше, че ще напиша книга за тортите, без да съм направила и една) и накрая правейки торта-изненада за РД на приятелка...Днес трябва да я подаря...
То не бяха мечти за лалета - накрая на фона на тортата ми изглеждаха като гипсови отливки и оставих само 1, то не бяха маслени кремове, дето се пресичат (този, който остана май и той се попресече) - Доня Коприва, вторият път го бърках само на 1-ва степен с бъркалките за тесто, тези, дето са като свредел и добавях кондерзираното мляко помалко...имаше и някакви смели опити и импровизации по памет с карамелизиране на захар с глюкоза...
Ето я -


(тук http://www.flickr.com/photos/dimitrina73/sets/72157601131369687/ има повече снимки от нея)

Рафаело, покритие някакъв фондан по рецепта на Rose Levy Beranbaum (http://cakeplace.blogspot.com/2006/11/rolled-fondant.html), лалето пак по рецепта от нея (http://www.baking911.com/recipes/cakes/fondant_sculpting.htm), с помощта на Зори и Wilton архивите на Тането (ако не се лъжа)  bouquet

Ами това е...Имах и късмет (не ми се скъса чаршафът, например) и провали (пресечен маслен крем, криво разделен блат на 3, + дърводелските ми умения за правене на цветя:)))), но и понаучих това-онова - стъпих на земята и си запазих  ентусиазма...Предполагам, че ви пиша познати неща:) Целувки на всички ви и специални поздрави на Rumaya за РД на патерица  bouquet
Виж целия пост
# 52
Момичета, какъв мрем правите под марципан Варна. Аз вече няколко пъти правя крем на д-р Йодкер+ сметана и винаги ми се разтича?  Sad
А ето тортичката която спретнах днес за рождения ден на сина ми. Мъжлето ми стана на 3 годинки. Май трябваше да му направя кола, ама, както и да е исках тортата да е с различен вкус и направих торта с рула, но с домашен крем не шоколадов.

Виж целия пост
# 53
Estell, още на първа страница си пише, че под всеки чаршаф се слага маслен крем или ганаш. От други кремове покритията се свличат. А кошера е много сладък.

dimitrina73, много интересен разказ за правенето на тортата. Доста интересно се е получил ефекта с карамела с глюкоата  Simple Smile
Виж целия пост
# 54
да се похваля с покрива на natalyna, който сътворих днес  Mr. Green покрих го с мн.тънък слой мармалад от праскови и отгоре с готова моделираща маса  Laughing ето го:

ЦЪК 1, ЦЪК 2, ЦЪК 3, ЦЪК 4, ЦЪК 5, ЦЪК 6 и последно ЦЪК


Виж целия пост
# 55
blueeye® Laughingе развесел име много, пилчето е страхотно, как го измисли))) и пейката много на място стои. Браво!
Виж целия пост
# 56
много хубави торти сте измайсторили. А по повод еротична торта на мен "дупетата" повече ми харесват, циците ми приличат на някакво същество с оцъклени очи, особено ако се виждат зърната.

Цитат
sillsav, ама тези бои много скъпи... една боичка за колко време свършва, да не са за 2-3 торти и до там?
ооо няма, течни са и са по 250мл, а и са доста оцветяващи.Не са български,  а и 4г им е срока на годност, така че смятам да си ги ползвам няколко години занапред.
Виж целия пост
# 57
оооо  аз такова нещо не бих могла да измисля, ето от ТУК е идеята и начина на правене на пилето  Mr. Green другото сама измислих  Joy   
Виж целия пост
# 58
Ехееееее за нула време какви тортички сте качили smile3501.
Да питам newsm78четох че в Двете Фукли на Карниградска в София имало готови фигурки за торти, но били скъпи.Някой да е ходил и да знае има ли ги още и колко парички са.
И още един въпрос - онзи ден пак се пробвах с торта, но нямах търпение и взех да я сглобявам още топла.Изяде се но не съм снимала да не разбягам народа от хубавата темичка hahaha Въпроса ми е вие най вероятно чакате блатовете хубаво да истинат.За кремовете същото ли важи.
А сиропирането пак е на студен блат нали?
Извинете невежите за тъпите въпроси Sick #Crazy
Виж целия пост
# 59
Момичета ,с какво да намажа покритието-чаршаф за да седи лъскаво Thinking може и да го пише някъде, но нямам време да чета назад.Благодаря Ви предварително.
Лати, ако още не си разточила тестото, опитай да го разточиш между прозрачно кухненско фолио - така остава лъскаво(аз само така правя). Иначе момичетата тук глазират с вода и мед, но не съм сигурна за пропорциите.
blueeye®, покрива е невероятен - много оригинално! Браво! Hug
Estell, кошера е супер, а за крема Пепи вече ти е казала! Heart Eyes
dimitrina73, много нежна и красива торта - както се казва, дефекта се оказва ефект! За масления крем - пресича се, когато маслото и кон.мляко са с различни температури. Достатъчно е леко да се загрее на водна баня или в МВ.
Бъни, винаги правя блатовете поне ден преди сглобяването на тортата. Иначе при рязане се ронят и късат. Трябва да са абсолютно изстинали. Същото важи и за кремове, а сиропирането на блатовете се прави също със студена течност. Освен това гледай да не я сиропираш много - има опасност да се разтече.

Няколко съвета за рязането на блатовете:

Блата трябва да е студен.
Изберете най-дългият нож, който имате и добре го наострете.
Мислено си разделете блата така, че всеки слой да е около 1-1.5 см висок.
Сега ако сте десняци (ако сте леваци, действайте противоположно) сложете лявата си длан на блата и през цялото време притискайте с цялата длан блата. Не много силно, но не и леко. Сега с дясната ръка в която е ножа, започнете да режете най-горната част на блата но само около 2см навътре,, като с лявата ръка леко завъртате блата(като продължавате да притискате).Гледайте да държите ножа хоризонтално и да спазвате  мислено дебелината на слоя.. Когато блата ви е разрязан така по цялата дължина, започнете да режете вече по-дълбоко, като следвате вече направения разрез. Лявата ръка продължава да притиска. Ножа извършва движението на трион(като при рязане на хляб).

Ами това е. Дано това да ви помогне!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия