Почистване на изкипяло мляко върху керамичен плот

  • 18 872
  • 36
# 15
Винаги ми е било много странно защо се смята,че керамичните котлони се драскат.  newsm78  Керамиката е изключително твърда, как ще се надраска! Има една скала на Моос за твърдостта и на керамиката е м/у 9 и 10 , т.е. от най твърдите. Не вярвам в препаратите за почистване да има диамантен прах.  Grinning А Циф ,примерно, не надрасква хладилника, дето е някаква пластмаса, камоли керамика. Но и аз съм чела,че не се препоръчва и нямам обяснение.
Виж целия пост
# 16
Аз Циф конкретно не съм ползвала, но често ми се налага да жуля с гъбата, ама качестевно жулене.  Embarassed Особено като се отнеса във форума и пак забравя, че готвя. За повече от 3 години ползване плота продължава да си е като нов. newsm78
Виж целия пост
# 17
Керамиката може да е твърда, но абразивните частици също са твърди. У нас имаме един матиран котлон от много търкане преди време ....
Виж целия пост
# 18
Амиии, нали има и препарати без абразивни частици. Аз ползвам гелове и пасти.  Peace
Има течен Медикс и Циф-паста, които са точно за загорели повърхности.
Виж целия пост
# 19
 и на мен ми се случи два пъти.... кошмар
такова търкане после с щпатулата от комплекта.
Тези при който си правихме кухнята казаха ,че със сода бикарбонат  и мека гъба може да се чисти,пробвала съм  изчиства перфектно
Виж целия пост
# 20
Не съм чувала да е противопоказано.  newsm78
Пробвала съм - веднъж.
В инструкцията за употреба пише,че не трябва да се поставят мокри съдове върху тях,за да не се напука керамиката,респективно и да ги поливаме с вода.
Котлоните се драскат,много фини драскотини,които се забелязват най-вече като работи осветлението на аспиратора.
Виж целия пост
# 21
Не съм чувала да е противопоказано.  newsm78
Пробвала съм - веднъж.
В инструкцията за употреба пише,че не трябва да се поставят мокри съдове върху тях,за да не се напука керамиката,респективно и да ги поливаме с вода.
Котлоните се драскат,много фини драскотини,които се забелязват най-вече като работи осветлението на аспиратора.

Благодаря! Ще знам вече.
Виж целия пост
# 22
За да не ми кипи млякото го варя в микровълновата фурна става за същото време и няма опасност да изкипи и да имаш главоболия после.
Виж целия пост
# 23
А на мен в микрровълновата млякото ми се пресича  Confused.
Виж целия пост
# 24
да не би да го подгряваш на максимална мощност?
Виж целия пост
# 25
да не би да го подгряваш на максимална мощност?

Не. Спазвам всичко по описанието.
Единствен вариант да не кипне в микровелето е, когато подгрявам на най-слабо /за около 30 сек., макс. 60/, но тогава остава студено.  newsm78
Виж целия пост
# 26
нямаш ли врътка за мощността ?
Виж целия пост
# 27
Azaf, пресича ти се като го топлиш или го преваряваш в микровълновата? Щото аз не преварявам мляко- купувам само пастьоризирано.
Виж целия пост
# 28
Аааа, не преварявам - имах предвид, че се пресича, ако се опитам да го затопля за по-дълго време, пък Яника пише, че го вари в микровелето.
Аз също купувам само пастьоризирано, но го държа в хладилника, а не обичам да пия студено мляко.  Wink

Лабрадор, имам копче за мощност, ама и при най-слаба мощност - при повече от 60 сек. се пресича. Де да знам защо става така.  Tired
Виж целия пост
# 29
Я пък ти! Чаша мляко от хладилника, за 1 мин на макс (900 вата мисля), в средата на чинията и е топло, но без да пари, че синът ми не иска. Ако го сложа в края начинията става по-горещо. Не съм го пресичала, освен като не е съвсем прясно. Mr. Green Странна работа! newsm78 спирам,че оспамих темата на момичето.  Embarassed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия