На ринга Новият срещу Старият свят...за Америката и Европата да се посдърпаме

  • 13 690
  • 243
# 225
Като цяло ми звучи много ужасно това --- да идеш на ресторант и да си занесеш домашно вино ...

 Laughing Laughing Laughing
Виж целия пост
# 226
А колко е тоя corkage fee? Да не е колкото бутилка вино? Laughing

Майтапа настрана, но наистина се удивих на тази история с носенето на виното - тук е абсурд да мине такава идея  Grinning
Виж целия пост
# 227
А колко е тоя corkage fee? Да не е колкото бутилка вино? Laughing

Майтапа настрана, но наистина се удивих на тази история с носенето на виното - тук е абсурд да мине такава идея  Grinning

заЩото пе4елят най_много от алкохола, предполагам ... ина4е всеки би се възползвал
Виж целия пост
# 228
aз обясних по-горе защо става това. Не е "мода", просто няма достатъчно алкохолни лицензи, а ресторантът все пак не иска да лиши гостите си от алкохол затова им разрешава сами да си го носят.
Виж целия пост
# 229
И печелят от отварянето на бутилки? newsm78 Joy
Виж целия пост
# 230
И печелят от отварянето на бутилки? newsm78 Joy

Тц.
Ако си от хората, които не отказват винце с вечерята или биричка с мезето в кой ресторант би седнала - в този, сервиращ алкохол или в този - не?
Предлагайки тази услуга, ресторантите без лиценз стават конкурентно способни. В този смисъл "печелят". Аз не съм имала вземане даване с "коркидж фии" в Щатите обаче.
Виж целия пост
# 231
заЩото пе4елят най_много от алкохола, предполагам ... ина4е всеки би се възползвал
Ц! Аз не бих се възползвала. Laughing
Отивам на ресторант, за да седна и после да стана. По средата да ям и да пия. Нищо не нося, нищо не отнасям.
И, не, не разбирам ходенето на ресторант като официално събитие с бална рокля. Ние всъщност ходим основно по пицерии и целта си е точно ядене (това за Дженна, която каза, че по нейните части американците ходят на ресторат, за да се хранят Grinning).
Виж целия пост
# 232
абе ако си вкарам виното, бихме спестили поне едно 50 евро.... не е за пренебрегване ... а ако сме компания, да не говорим
а двайсете грама ракийка,  дето ти я дават ма края на цената на златото .... 
Виж целия пост
# 233
Ти сега ме хвърли в спомени, когато с двама колеги някак си се накъркахме само от по чашка тоник за 70 стотинки (имах скрита бутилка джин в чантата).  Joy
Ама говорим за събития от кръчма в Студентски град.
Виж целия пост
# 234
ха ха, е това си е класика  Laughing
Ама мани другото ама ние добре, че не пием много. Иначе и тук е страшно скъпо да си вземеш алкохол, то и ядене да си вземеш е скъпо де... е това е готино и в БГ и в САЩ явно, да можеш да ядеш на вън без да ти искат <единия крак> в замяна.
Виж целия пост
# 235
Сега не помня къде за пръв път ми опаковаха храна, може и в Америка да е било.
Но за пръв път чувам, че в Европа, вкл. БГ не било разпространено  Shocked. Ние опаковаме на поразия  Grinning. Да не съм луда като хапнат децата по един картоф и да връщам цялата порция или да се тъпча  Crazy.
Виж целия пост
# 236
заЩото пе4елят най_много от алкохола, предполагам ... ина4е всеки би се възползвал
Ц! Аз не бих се възползвала. Laughing
Отивам на ресторант, за да седна и после да стана. По средата да ям и да пия. Нищо не нося, нищо не отнасям.
И, не, не разбирам ходенето на ресторант като официално събитие с бална рокля. Ние всъщност ходим основно по пицерии и целта си е точно ядене (това за Дженна, която каза, че по нейните части американците ходят на ресторат, за да се хранят Grinning).

ооо, аз бих се възползвала и как оЩе. даже бих си занесла и за хапване, пък да ми го притоплят и да ми го сервират. Joy

майтапа настрана, не бих отказала да ми опаковат остатъците, както и безобразно ми липсва в Италия възможността да поръ4аШ за в къЩи неЩо разли4но от пица/китайски и тем подобни. няколкото кулинарни магазина в околието са гола_вода  Confused
писна ми да готвя  Crossing Arms
Виж целия пост
# 237

майтапа настрана, не бих отказала да ми опаковат остатъците,

Ама ти не чакай да ти предложат. Просто казваш - моля опаковайте това и онова. Досега никъде не са ни отказвали. Даже веднъж в суматохата опаковаха супа (май таратор беше  Shocked) в една такава пластмасова кофичка. Не помня къде беше  newsm78.
Виж целия пост
# 238
Като цяло ми звучи много ужасно това --- да идеш на ресторант и да си занесеш домашно вино ...

 Laughing Laughing Laughing

Това с  hahahaдомашното е класика...

Сега се сещам за още една практика, която може да намерите за потресаваЩа.

Продават се комплекти за вино, т.е. концентрат+бидонче+нещо си за избистряне (тип котешка тоалетна), бутилки, етикетчета, упътване (като за малоумни)...та слагаш си бидончето в спалнята на топло  Mr. Green(или където там му намериш място) и чакаш  bowuu bowuu bowuu, естествено следваш плътно инструкциите.
След около 2 седмици си си направил собствено винЦе, после носиш в ресторанта и екшЪн Heart Eyes
Виж целия пост
# 239
тук такова нещо не може да се случи,няма как да стане,австрийците правят хубави бели вина,ама червените не струват.Обикновено си взимаме италианско или френско червено вино.Чувала съм,че и португалците правили хубаво вино-Портваин.-колко е добро не знам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия