На ринга Новият срещу Старият свят...за Америката и Европата да се посдърпаме

  • 13 612
  • 243
# 210

има ресторанти, в които можеш да си носиш виното, от тях-само тирбушона...не е ли гениална американската (кебежката  newsm78) мисъЛ Party

Както и да ти опаковат за в къщи храната, която не можеш да изядеш (доста популярно като се има предвид колко са големи порциите .  Simple Smile )
Интересно ми, има ли го това в Европа?
Виж целия пост
# 211
Блажка и в Европа го има това да се доставя храна вкъщи и то опакована,но порциите са нормални.С мъжа ми се поръчахме няколко пъти храна за вкъщи,ама не ми се видяха големи порциите, с изключение на китайските..Но тук кухнята е доста различна.Не е много по вкуса на българина.
Много ми допадна португалската кухня,останах изненадана.Момичета лек ден от мен
Виж целия пост
# 212
Блажка говори за другo. Тук в ресторантите храната е в изобилие - порциите са огромни, така че трудно се изяжда цялото количество. Затова, ако ти остане ти го завиват за вкъщи. Или още в началото поръчваш да ти разделят порцията на две и половината си я вземаш за вкъщи. Другото за което ти говориш е take- out.
Виж целия пост
# 213
Това в опаковането на храната беше супер в Америка. Тук в Холандия дори не е прието да си поискаш да ти я опакават в китайски ресторант. За останалите ресторанти по принцип порциите са за джуждета, ако се сравняват с тези в Америка. А цените великански. Супер е в Америка по отношение на яденето: разнообразие и нормални цени.

Миналата година бяхме в един ресторант при Амишите, където има много туристи, така че си мислех, че и цените са като за туристи. за 6-7 долара можеше да се яде,колкото поискаш.
Виж целия пост
# 214
да си носиш виното не е прието. аз и в Щатите не съм виждала такова нещо. явно в нещо канадско Simple Smile

доги багс също. първо, порциите не са толкова големи. второ, няма го като култура. ако поискаш сигурно няма да ти откажат ама нито съм виждала някой да го прави, нито аз съм го правила.

Виж целия пост
# 215
да си носиш виното не е прието. аз и в Щатите не съм виждала такова нещо. явно в нещо канадско Simple Smile

Абсолютно прието е това с виното и в Щатско (поне в ресторантите, където на мене ми се е случвало да ходя).  Peace
Виж целия пост
# 216
А принципа на бюфетите застъпен ли е?  
В смисъл плащаш около 10$ и после всичко на корем  newsm78
Виж целия пост
# 217
А принципа на бюфетите застъпен ли е?  
В смисъл плащаш около 10$ и после всичко на корем  newsm78
В Щатско - да. Но не знам точно как варират цените, много отдавна не съм ходила.
Виж целия пост
# 218
В Щатско - да. Но не знам точно как варират цените, много отдавна не съм ходила.

При нас излизат към $25 с ДДСто. Има един корейски, мъжа ми и приятели много го уважават. Сурово мариновано месо, печеш на скаричка на средата на масата. Освен месото не предлагат нищо друго, ако не броим т.нар. салата, която е 3 листа от марула и един домат нарязани от предната година  Sick. Ей, изривам се от толкова месо.

Абсолютно прието е това с виното и в Щатско (поне в ресторантите, където на мене ми се е случвало да ходя).  Peace

Затова ли има corkage fee? Винаги съм се чудила какво е това Thinking
Виж целия пост
# 219
Това с носенето на виното може да е по-популярно на Източното крайбрежие  newsm78. С блажка живеем в един район, потвърждавам, че се среща много често.
В града, където ходим да обикаляме ресторантите, има определен брой алкохолни лицензи, които могат да се раздават на заведения, и съответно повече ресторанти от лицензи. За да привлекат клиенти, им разрешават да си носят собствен алкохол. Подозирам, че това е причината навсякъде другаде за подобен вид "услуга".

Искам да кажа, че в България, като представител на "стария свят" храна се загръща за в къщи без проблем, просто контейнерите се плащат за разлика от Щатите. 
Виж целия пост
# 220
Освен в китайски ресторанти, не знам някъде другаде да ти опаковат храна за вкъщи. (в България)
Но те китайските ресторанти не са нормален пример за ресторант.

Като цяло ми звучи много ужасно това --- да идеш на ресторант и да си занесеш домашно вино, а после да ти опаковат остатъците, за да си ги доядеш у вас. Stop Sick Crazy Laughing
Не мисля, че тази "мода" има шанс в Европа.
Виж целия пост
# 221
Защо да е ужасно да ти опаковат храната? Плащаш си и на практика е твоя. По-гадното е тоновете храна, които се изхвърлят. Това е разхищение.....А и в Америка порциите са в пъти по-големи, така че е нормално да не можеш да изядеш всичко.
Виж целия пост
# 222
Ами да дават по-малки порции тогава. Значи разхищението е в порциите, а не в неопаковането на остатъците. Wink
А цялостната концепция на ресторат-виното от вкъщи-остатъците в торбичка на мен специално ми се струва много смехотворна.
Виж целия пост
# 223
Освен в китайски ресторанти, не знам някъде другаде да ти опаковат храна за вкъщи. (в България)

Сега вече знаеш   Laughing
Да изброявам ли ресторанти или сама ще ходиш до БГ да се увериш...

За "модата" - Американците по моите географски ширини не готвят - те ядат навън. В този смисъл консепта за ресторант не се припокрива с разбирането, което имат европейците. Съответно за тях (за мен) излизането на ресторант не е официално събитие, а начин да се нахранят и носенето на вино/бира и загръщането на храна за в къщи е еквивалент на италианците, които правят лазаня и слагат остатъка от тавата в хладилника за следващия ден.
В елитните ресторанти в САЩ, порциите са много по-малки и нямам случай да ми е останало нещо да занеса в къщи.
Виж целия пост
# 224
Потвърждавам - септември миналата година в България на мен също редовно ми опаковаха за вкъщи, не в китайски ресторанти, всякакви други.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия