Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 22

  • 51 910
  • 289
# 135
Наталина , за пореден път се възхитих на твоите торти Laughing Много са красиви  Flutter
Като казваш " млечна Варна  " , за украсата имам предвид, става въпрос за онази за която беше писала ,че си я променила със сухото мляко нали?
Забелязвам ,че маргаритките са си направо бели , а не жълтеят , или ти допълнително си слагала бяла боя в тестото newsm78.
Tandoori , много ти благодаря , че преведе едно друго за тези желирани боички , но не се ангажирай и затормозявай повече  Hug Все пак аз ще направя опит да направя една боичка по описания начин , просто ей така за да видя какво ще се получи и после ще пиша. Все пак ще направя трансфер с маслен крем и готово Wink
bopsi, да по онази рецепта е - варна със сухо мляко. Иначе да, използвам избелител за тестото.
защо не опиташ да направиш рисунката директно върху марципана? Аз така рисувах тортата за мъжа ми (Линукс -пингвинчето).

Нат, браво за тортата. Свеки сигурно е много доволна, че има снаха като теб  Simple Smile
 

Пепи и аз съм доволна, че е наблизо - разбираме се много добре - да ми е жива и здрава! Grinning
Виж целия пост
# 136
Момичета, какво мога да направя с неподсладено кондензирано мяко? Някакъв по-особен крем може би  newsm78
Виж целия пост
# 137
Наталина, тортата е много красива Hug Каква рецепта ползваш за масления крем за украса?
Виж целия пост
# 138
честит Рожден Ден на Илия на irinka28   bouquet
Благодаря ти!Честит рожден ден и на теб!Страхотна торта!
Правих торта Рафаело,но нямам снимки,че нещо немога да свалям снимки от телефона.Един "специалист" ми обърка всички програми,но ще ги пусна по-късно.С бонбоните маршмелоуз се изложих,май ги разтапях на силна микровълнова и те загоряха,та я покрих с шоколад.
Наталинка,разкошна торта,аз съм почитател на цветята.
Тина Елена,не личи да ти е за първи път!
Виж целия пост
# 139
Наталина, тортата ти е много изящна!
Виж целия пост
# 140
Направих торта Сахер, но стана много ниска. Формата ми е 26 см., вероятно дойде голяма. newsm78 Никак не обичам такива ниски торти.
Опитах се да направя рози/цветя от маслен крем, но като прибавих пудрата захар се пресече.  Sad Затичах до магазина за сметана и в крайна сметка се получи това:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=80622&photo=52
Лебедите са пластмасови фигурки.

Нат, много ти е красива тортичката, както и всички други, сега ги разглеждах отново за пореден път!
Тина Елена, чудесен първи опит!
Виж целия пост
# 141
Да ви покажа и моята торта "Шрек" за малкия ми именник днес
http://images23.snimka.bg/005129585-big.jpg
Рецептата е от тук,но я направих с банани ,вместо ананас,че детето не го обича
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=242823.0
Виж целия пост
# 142
Благодаря на всички момичета за комплиментите,но трябват още тренировки,че розите нещо ми се опъват Simple Smile.А  дотогава ще се радвам на вашите красоти.Овации за всички майсторки smile3501.Честит празник на всички именници   bigdance2
Виж целия пост
# 143
Здравейте момичета!

Имам доста тъп въпрос,
но като незнам трябва да питам, пека пандишпанов блат за торта и искам да питам после как и с каво да го разрежа за да не го разваля и топъл ли докато е още???
Виж целия пост
# 144
lolii, в никакъв случай топъл. Аз си пека блата поне 1 ден преди да сглобявам торта. И пека понякога отделно 2-3 ... ка ако трябва да се реже е добре да е престоял. Наталина беше писала подробно за рязането

Цитат на: Natalyna
Няколко съвета за рязането на блатовете:

Блата трябва да е студен.
Изберете най-дългият нож, който имате и добре го наострете.
Мислено си разделете блата така, че всеки слой да е около 1-1.5 см висок.
Сега ако сте десняци (ако сте леваци, действайте противоположно) сложете лявата си длан на блата и през цялото време притискайте с цялата длан блата. Не много силно, но не и леко. Сега с дясната ръка в която е ножа, започнете да режете най-горната част на блата но само около 2см навътре,, като с лявата ръка леко завъртате блата(като продължавате да притискате).Гледайте да държите ножа хоризонтално и да спазвате  мислено дебелината на слоя.. Когато блата ви е разрязан така по цялата дължина, започнете да режете вече по-дълбоко, като следвате вече направения разрез. Лявата ръка продължава да притиска. Ножа извършва движението на трион(като при рязане на хляб).

Ами това е. Дано това да ви помогне!
Виж целия пост
# 145
lolii, в никакъв случай топъл. Аз си пека блата поне 1 ден преди да сглобявам торта. И пека понякога отделно 2-3 ... ка ако трябва да се реже е добре да е престоял. Наталина беше писала подробно за рязането

Цитат на: Natalyna
Няколко съвета за рязането на блатовете:

Блата трябва да е студен.
Изберете най-дългият нож, който имате и добре го наострете.
Мислено си разделете блата така, че всеки слой да е около 1-1.5 см висок.
Сега ако сте десняци (ако сте леваци, действайте противоположно) сложете лявата си длан на блата и през цялото време притискайте с цялата длан блата. Не много силно, но не и леко. Сега с дясната ръка в която е ножа, започнете да режете най-горната част на блата но само около 2см навътре,, като с лявата ръка леко завъртате блата(като продължавате да притискате).Гледайте да държите ножа хоризонтално и да спазвате  мислено дебелината на слоя.. Когато блата ви е разрязан така по цялата дължина, започнете да режете вече по-дълбоко, като следвате вече направения разрез. Лявата ръка продължава да притиска. Ножа извършва движението на трион(като при рязане на хляб).

Ами това е. Дано това да ви помогне!


Благодаря ти!!!
Аз се справих успешно!   bouquet
Виж целия пост
# 146
Mомичета, супер полезни сте ми, тъй като мисля за първи път да правя торта Mr. Green Обаче като пълна аматьорка нямам идея с каква сметана се прави обикновения сметанов крем. Дали да използвам заквасена сметана или течна newsm78 Течна тук продават 10% и 35%. Според мен течна ще трябва да е, ама де да знам. Помагайте Praynig Че скоро е първия рожден ден на дъщеричката ми и дотогава искам да направя 1-2 торти, че да порепетирам.
И още 1 въпрос: В тортата с рула на Лео мога ли вместо шоколадовия крем да използвам примерно сметанов, или белтъци със захар?
Дано се справя, стискайте палци, като съм готова ще ви покажа резултата Peace
Като стоя и си мисля за торти и ми възникват още въпроси ooooh! Когато режа от марципан Варна с формичка, трябва ли да топна формичката в нещо, за да не ми залепва? Имам предвид в пудра захар, или вода, или нещо друго?
Виж целия пост
# 147
Много отдавна не съм показвала нищо, но просто нямаше поводи  Crossing Arms Ето я и тортата за рождения дем на девера ми
[url]
Виж целия пост
# 148
За девера и аз ще правя нещо подобно за рожденния му ден през април , че той е голям фен на ЦСКА.
Ади , много хубава е станала тортичката.  Simple Smile
Нат , ще опитам да рисувам върху марципана и ще запълня с маслен крем и смятам ще се получи . Предварително може да потренирам Wink
Лоли и мен ме няма много в разрязването на блатовете, затова и си ги пека отделно . например дозата за един блат , си я разделям на две и така. Ако искам по-висока торта пека още по една доза.
Иначе съм рязрязвала блат с конец и така ми е по-удобно , от варианта с нож Simple Smile
Виж целия пост
# 149

пчеличке, използвай течната сладкарска /със захар вътре/ високомаслена сметана освен ако рецептата изрично не казва 'заквасена сметана'. Течната сметана се разбива на твърд сняг като белтъците.

За пълнеж на тортата с рула можеш да използваш и друг крем, аз почти винаги използвам тази рецепта на Сладка Хапка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=28600.0 - много е вкусна, лесна и почти здравословна /с толкова кис. мляко  Wink /. Важно е да спазиш инструкциите за работа с желатин и правилните пропорции /1 пак. от 10 гр. стига за желиране на не повече от  0.5 л. тченост/, за да стегне пълнежът и да няма фалове като я обърнеш  Peace
Само идеята за белтъците не ми се вижда добра - сурови белтъци ме е страх да давам на децата  Naughty

Марципанът Варна лесно се реже с формички, аз не съм топала формичките за изрязване в нищо, но ако имаш трудности - пробвай с вода.

Успех!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия