Машина за хляб - 8 част

  • 47 949
  • 668
# 45
Сигурно не съм обяснила както трябва.
Тестото се дели на три топки, всяка топка се разточва отделно ,маже се, навива се на руло и така се оформят три фитила ,които се сплитат.
Плете се от средата, защото по- лесно се оформя плитката .
Дано сега стана ясно Grinning.
Виж целия пост
# 46
Ясно! Мерси.   bouquet
Може и аз да не съм догледала, какъвто съм заплес Rolling Eyes
Виж целия пост
# 47
Здравейте днес се регистрирах защото от няколко дни насам ми се върти в главата  newsm78 да си купя хлебопекарна/хлебарка/харесах си една moulinex ow2000 но все още се чудя ooooh! пък и аз много рядко ям хляб но имам три ядящи и пак хвърлям по половин хляб на ден та си мислех ако си купя и правя по малко пр.0,500гр. дали ще го хвърлям пак.Приемам всякакви съвети     chef

моята машинка е moulinex ow2000 . прави 500, 750 и 1000кг., но аз винаги пускам на 1000 и тъмна коричка и после все допичам, защото хлябът остава мокър вътре.
напоследък пускам машинката на 2 програма за бърз хляб да замеси и втаса. после изключвам. оставям още 20 мин. тестото да постои вътре, докато напълни кошничката. вадя го, оплитам питчиците като малки козуначета, които пека в кексови формички във фурната.
тестото ми е с каквото имам подръка, но става най-добре с кисело мляко, прясно мляко, яйце, масло. ако имам повечко време, ще пусна снимки за да се похваля, ако и разбера как се пускат де... и аз съм новак тук.
Виж целия пост
# 48
Здравейте днес се регистрирах защото от няколко дни насам ми се върти в главата  newsm78 да си купя хлебопекарна/хлебарка/харесах си една moulinex ow2000 но все още се чудя ooooh! пък и аз много рядко ям хляб но имам три ядящи и пак хвърлям по половин хляб на ден та си мислех ако си купя и правя по малко пр.0,500гр. дали ще го хвърлям пак.Приемам всякакви съвети     chef

моята машинка е moulinex ow2000 . прави 500, 750 и 1000кг., но аз винаги пускам на 1000 и тъмна коричка и после все допичам, защото хлябът остава мокър вътре.
напоследък пускам машинката на 2 програма за бърз хляб да замеси и втаса. после изключвам. оставям още 20 мин. тестото да постои вътре, докато напълни кошничката. вадя го, оплитам питчиците като малки козуначета, които пека в кексови формички във фурната.
тестото ми е с каквото имам подръка, но става най-добре с кисело мляко, прясно мляко, яйце, масло. ако имам повечко време, ще пусна снимки за да се похваля, ако и разбера как се пускат де... и аз съм новак тук.
Виж целия пост
# 49
Много благодаря за рецептата за пица!Непременно ще я пробвам.А това количество 1/4жива мая,на колко суха отговаря,защото само такава имам в момента.
Виж целия пост
# 50
Юхууу ! Забърках козуначенце по рец.на Пина, сега да видим кво ще стане. Брашното е точно по рецептата, не много, и като го оплетох се размиха плитките, т.е. поразпльока се в тавата, ама надявам се да стане по-въздушен от предния. Стискайте палци !!! #Crazy
Виж целия пост
# 51
pina, благодаря за ценните съвети  Hug
Добре,че и мен ме светна за маята. Наистина последният път маята не ми беше съвсем пресна, оцених го този факт, когато вече беше късно.  Blush
Иначе козунака го правих по рецептана natalina, само с жълтъци. Абе, експериментирам си аз и не се отказвам да направя хубав козунак. Crazy
joop!,стискаме палци  Peace
Виж целия пост
# 52
Хм , тва чудо що не втасва ? Нали във фурната на 50градуса ? седи вече 30 мин а не е мръднало освен че се разпльока още повече
 newsm78
Виж целия пост
# 53
joop, щом се е разпльоквало, значи е много рядко тестото, няма да стане - разлива се.


Днес, след многото оплаквания от рецептата за козунак, реших да го направя отново, взех да се съмнявам, че е наред.... Tired
Направих го, стана превъзходен! Peace Втаса, наду се, цвета е наситено светло жълто, стана на конци, мек и пухкав е, като захарен памук, направо се топи в устата.
Отиде ми повече брашно, към 500гр може би. Меси и втасва машината, после го плетох и втасва в стаята - 1 час и 15мин, като последните десет сложих печката да духа срещу него, че да се надигне по-бързо. Пекох на 140 градуса с вентилатор. Маята леко се мажеше, не беше идеално рохка - значи е стара и сложих 13-14гр, вместо 11-12гр.
Тестото стана меко, минаваше под бъркалките, но не се мажеше като каша.


Та, така... проблема не е в рецептата...
Виж целия пост
# 54
Много благодаря за рецептата за пица!Непременно ще я пробвам.А това количество 1/4жива мая,на колко суха отговаря,защото само такава имам в момента.

може би 1 1/2 ч.л.  newsm78
Виж целия пост
# 55
Пина,да не би проблема да е в сухата мая,с която аз пробвах?Може би е по-хубаво да направя козунака с  жива мая.
Виж целия пост
# 56
ами нали някой тук каза, че е пробвал и с жива и със суха мая и различни марки и все неуспешен резултата... Sad Даже снимки имаше на кафеви теста...
Аз днес снимах тестото докато се меси, да се види консистенцията му. Опитах се да хвана как минава под бъркалката, но не стана, надявам се все пак да се вижда и да е от полза...

http://images23.snimka.bg/005109196.jpg

ето го оплетено и готов за втасване

http://images23.snimka.bg/005109197.jpg

тръгнало да втасва

http://images23.snimka.bg/005109198.jpg
Виж целия пост
# 57
Пина,да не би проблема да е в сухата мая,с която аз пробвах?Може би е по-хубаво да направя козунака с  жива мая.

И аз така,само със суха мая съм правила козунака.Слагам 1 чл,незнам дали е достатъчно.
Виж целия пост
# 58
здравейте момичета. Отдавна ви чета и направо ви се възхищавам.Имам машина за хляб от 1 година и много от вашите рецепти съм пробвала и.... май нямам нито един провал. благодаря ви. Simple Smile
Виж целия пост
# 59
ами нали някой тук каза, че е пробвал и с жива и със суха мая и различни марки и все неуспешен резултата... Sad Даже снимки имаше на кафеви теста...
Аз днес снимах тестото докато се меси, да се види консистенцията му. Опитах се да хвана как минава под бъркалката, но не стана, надявам се все пак да се вижда и да е от полза...

http://images23.snimka.bg/005109196.jpg

ето го оплетено и готов за втасване

http://images23.snimka.bg/005109197.jpg

тръгнало да втасва

http://images23.snimka.bg/005109198.jpg
Ох,ами не зная вече,къде да търся проблема....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия