Тирамису - много лесна рецепта

  • 17 859
  • 40
Момичета, реших да споделя с вас една много лесна рецепта за сладкиш Тирамису. Аз лично, доста често я правя и до сега всички, които са я опитали, много я харесват. 
Продукти:
2 пакета бишкоти
4 кутии заквасена сметана от 250гр. /или 1кг общо/
4 жълтъка
2 чаени чаши пудра захар
есенция ром
кафе
какао /или настърган шоколад/

Бишкотите се потапят в силно сварено кафе смесено с есенцията. Сметаната се разбива с 1 чаена чаша пудра захар. 4 жълтъка се разбиват с 1 чаена чаша пудра захар и се смесват със сметаната.
В тава се нареждат бишкотите - 1 ред бишкоти и се заливат с крема, отново втори ред бишкоти, отгоре крем. Отгоре се поръсва с какао или с настърган шоколад. Тирамисуто се поставя минимум 1 час в хладилника преди сервиране.

Изброеното количество продукти е за доста голяма торта, ако искате нормална големина, трябва да намалите продуктите наполовина.

Дано ви хареса!
Виж целия пост
# 1
Наистина е много лесна рецепта  Mr. Green Е, заквасената сметана не е като маскарпонето, но мисля, че достойно ще го замести за една съботно-неделна тортичка!
Мерси за рецептата  chef
Виж целия пост
# 2
Момичета може би ми е глупав въпроса Rolling Eyes,след като бишкотите се топят в силно кафе подходящ ли е сладкиша за деца?Моите са на 10 и 8 год.,а аз съм бремелинка! newsm03
Виж целия пост
# 3
Много обичам тирамису  Party само жълтъците не ми харесват от цялата работа обаче  Sad
Виж целия пост
# 4
Аз топя бишкотите в безкофеиново кафе. Има и в малки пакетчета за една доза, обаче е  инстантно.
Виж целия пост
# 5
Ще го пробвам това тирамису  Peace
Виж целия пост
# 6
Момичета може би ми е глупав въпроса Rolling Eyes,след като бишкотите се топят в силно кафе подходящ ли е сладкиша за деца?Моите са на 10 и 8 год.,а аз съм бремелинка! newsm03

Правила съм вариант вместо с кафе с какао. Пак става много хубаво и за децата ще е по-подходящо.
Виж целия пост
# 7
Обожавам тирамису, но за първи път виждам толкова лесна рецепта- задължително ще я пробвам, много благодаря! Peace
Виж целия пост
# 8
Задължително ще направя това тирамису -     bouquet за рецептата.
Виж целия пост
# 9
Много лесно изглежда- записвам се да мога да открия рецептата и може би за рожденния ден на свекър ми другата седмица ще се излъжа да я направя Hug

Но имам един въпрос- какво е много голяма торта?
Аз мисля да я правя във форма за торта с ринг с диаметър 25см. и височина на ринга 10-12см.
Трябва ли да намаля продуктите на половина?


п.с колко грама е един пакет бишкоти?
Виж целия пост
# 10
имам едно въпросче-може ли без жълтъците Blush
че нямам домашни яйчица а на купените немам доверие Tired
(сигурно няма да може но аз да попитам Whistling)
Виж целия пост
# 11
Рецептата наистина е лесна и бих я пробвала, защото аз лично приготвям Тирамису с маскарпоне, което рядко намирам иначе става много лесно, бързо и вкусно. Ще я напиша особено за тези, които не искат да слагат яйца:
за крема:
500гр. маскарпне
1к.ч. пудра захар
1ч.л.ром
Остава само да се нареди 1 ред бишкоти, предварително натопени в кафе, следва крем, бишкоти, крем. Най-накрая поръсвам с какао-тъмно.  chef
Виж целия пост
# 12
Рецептата наистина е лесна и бих я пробвала, защото аз лично приготвям Тирамису с маскарпоне, което рядко намирам иначе става много лесно, бързо и вкусно. Ще я напиша особено за тези, които не искат да слагат яйца:
за крема:
500гр. маскарпне
1к.ч. пудра захар
1ч.л.ром
Остава само да се нареди 1 ред бишкоти, предварително натопени в кафе, следва крем, бишкоти, крем. Най-накрая поръсвам с какао-тъмно.  chef
мерсии  bouquet
Виж целия пост
# 13
Ето и моята рецепта за Тирамису. Знам я от моя приятелка сладкарка.

1 кофичка (500 гр) маскарпоне
2 ч.ч. течна млечна сладкарска сметана
2 жълтъка
голям пакет вносни бишкоти – 48 броя
1 ч.ч. захар
студено наситено еспресо с 1-2 с.л. ром (червен, “Атлантик”)
натурално вносно какао на прах – за поръсване

Разбиват се захарта и сметаната, прибавят се жълтъците и накрая -  маскарпонето. Кремът е готов.
Бишкотите се  потапят за секунда в кафето с рома и се подреждат в правоъгълна форма в колонка по две. Начин на подреждане:
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____
_____  _____

Намазва се първият ред колкото се може по-обилно с крем. Нарежда се вторият ред натопени за  секунда в кафето бишкоти. Пак се маже обилно с крема. (Малко крем остава все пак)
Поръсва се обилно с какао през цедка. Престоява в хладилника поне 12 часа преди консумация.
Реже се на правоъгълници - по две бишкоти в парче. Ето така: _____ 
                                                                                                          _____

Получават се 12  големи или повече по-малки парчета.
Виж целия пост
# 14
Долу горе по същият начин го правя и аз , само че маскарпонето го заменям с крема сирене или извара и пропускам яйцата.
Иначе е много вкусна и бърза тортичка.Омита се на нула време Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия