Сладкиш с извара и/или сирене?

  • 39 226
  • 127
# 15
Бу, душа какина, шъ мъ прущавъш, ама аз искам на НАТИ РЕЦЕПТАТА!!!
Нати, това като печено ли е отгоре? Като такова с блат и нещо като запечено сирене? Защото ядох един чийзкейк, който се готви целия... имам предвид се пече, а не е полу-суров. Та ако това е такова - искам да го пробвам Hug

Да Асе, точно това е - не е като американските чийзкейкове, а е целия печен. Всъщност като гледам тази рецепта на Лола е нещо подобно. И тук му казват точно тварожник.

Ето рецептата:

Лимонов Kasekuchen (Cheese cake)

Подложка:

300г брашно;
125г твърд маргарин или масло;
100г захар;
1 яйце;
1/2 пак. бакпулвер;
1-2 с.л. прясно мляко;
2-3 капки есенция - ванилова или лимонена(или 2 прахчета ванилия);

Заливка:

500г безсолна извара;
2 яйца;
200г захар;
1 пак. пудинг с варене (Др. Йоткер)
500мл прясно мляко;
сока и кората на един лимон;
1/2 ч.ч. олио;
другата половина на бакпулвера;
стафиди - по желание;

Приготвяне на тестото:

Всички продукти за тестото се смесват и се меси гладко тесто. С пръсти се разстила в голяма тортена форма - 26 -28см. като се притиска от средата към стените на формата(за да се изкара въздуха), като се оставя около 1 см. от окрая на формата без тесто. Надупчва се на няколко места с вилица и се оставя за около 30 мин. в хладилника, за да се стегне.

Приготвяне на заливката:
С миксер разбиваме яйцата със захарта, прибавяме олиото, изварата, бакпулвера, кората и сока от лимона и накрая разтвореният в млякото пудинг(пудинга не се вари)стафиди - по желание!. Трябва да се получи хомогенна маса, която наливаме на изстуденото тесто.

Печем в умерена фурна
- нормална 200°C, 45 мин.
- фурна с горещ въздух(с вентилатор) 160 -170°C, 60 мин.
до зачервяване на заливката. Преди края на печенето се намазва отгоре с масло.


Важно е да се знае, че докато е топъл десерта, заливката се тресе, дори и като е изпечена. Отгоре може да поръсите с пудра захар.

Десерта се сервира охладен!

Може да се направи и без лимона или да се замени с портокалов сок. Есенции по желание!
Виж целия пост
# 16
аз правя сладкиш по рецептата, която е написала Наталина.

тук е много тачен сладкиш, аз не го харесвам много, макар да ям извара.

2 уточнения само:

изварата от рецептата не е като тази, която се продава в Бг.
изварата е гладка, ползва се с 40% масленост, т.е. сладкишът хич не е за диетиращи.
изварата прилича на много добре изцедено кисело мляко.

свеки го прави редовно този сладкиш.
за да не изсъхва отгоре го залива с много тънък слой желиран сок. около 2 мм.
понякога нарежда плодчета от компот отгоре и желира сока.
така сладкишът остава сочен няколко дена.
Виж целия пост
# 17
Ето и един лесен сладкиш с извара. Simple Smile


Сладкиш с извара

300 гр.извара
1 кутийка кондензирано мляко(400гр.)
бисквити закуска
кората на един лимон

Изварата се размесва с настърганата кора от лимона и постепенно се добавя кондензираното мляко.Бърка се на ръка.В форма или тавичка се редят ред бисквити ред  крем.Завършва се с крем.Слага се в хладилник поне за 4 часа да се стегне.Украсява се пожелание. Simple Smile
Виж целия пост
# 18
Виж и творожника на Лола, откога съм му хвърлила око, ама нещо се мотам.........Струва ми се, че ще е нещо превъзходно!
labrex,би ли я превела моля те. Има някои неща, които не разбирам, а тази торта предизвика у мен описаното вече от Бу задушаване.

lorka barborka, извинявай, малко закъснях с превода, но снощи не бях вкъщи.

Рецепта:

- 5 яйца /белтъците се отделят от жълтъците/
- 700-800 гр. мека ситна/ по възможност не зърнеста/  извара
- 1 кофичка заквасена сметана /250 гр/, може да се замени с кисело мляко
- 1,5 ч.ч. захар
- 3 пълни с.л. нишесте
-----------------------------------------------------------------------------
1.Смесваме с вилица изварата с жълтъците, сметаната и нишестето в съд, до получаване на еднородна маса. /Ако изварата е зърнеста предварително я разбий с пасатор./
2.Разбиваме белтъците на твърд сняг, като постепенно добавяме захарта.
3.Леко и много внимателно смесваме разбитите белтъци в сместта с изварата.
4.Изсипваме получената смес във форма, намазана с масло и посипана с грис или брашно.
5.Печем при температура 160-165 град. – около 60 мин. Фурната не се отваря в никакъв случай, за да не спадне тортата.
6.Изключваме фурната и оставяме тортата да изстине в нея. Получава се много нежна по консистенция.
Украсява се с разбита или заквасена сметана, или със сирената тип Филаделфия. Може да се сложи върху тънък блат или смлени /счукани/  орехи.

Виж целия пост
# 19
Аз вчера направих бухтичките с извара Grinning и тези дни ще продължа с останалите от списъка тук.

Бухтички с извара
Продукти:
200 гр. извара
2 яйца
чаша брашно
4 с.л. захар
1/4 ч.л. сода, угасена в оцет (по оригинал; с кисело мляко също ще стане)
олио за пържене

Приготовление:
Всичко се смесва и омесва. Тестото се оставя да почине 10 минути. Ако всичко е както трябва, тестото ще стане меко и еластично. С ръце се оформят топчета и се пържат в сгорещена мазнина. Поднасят се с мляко, айрян или чай. Могат да се посипят с пудра захар.

Моя забележка: Аз направих двойна доза (от лакомия) и тестото ми стана по-меко. Не исках да слагам повече брашно, затова оформях топчетата с мокри ръце (да не лепне). Правех ги не кръгли, а по-сплескани, за да се опържат и отвътре добре. Станаха много вкусни и дъхави. Аз добавих и 100 гр натрошено сирене тип Дунавия в тестото.
Виж целия пост
# 20
То, сигурно вече са излапани бухтичките, ама да беше сложила една снимчица, човек да оплакне окото поне........ Embarassed Като написа, че си ги правила по-сплескани, се сетих за техните сырники. Понеже в бившия СССР съм опитвала доста такива вкусотии, сега само преглъщам.

Виж ги, как да не му се прияде на човек Embarassed.



И понеже рецептата е лесна, ето я:

В съд разбъркайте 400 гр извара и 3 с.л. захар. Добавете едно яйце, разбъркайте. Изсипете 1 ч.чаша брашно и хубаво смесете. Изсипете ½ ч.ч. брашно на масата, изсипете сместта върху брашното и хубавичко омесете. Направете руло и го напежете на кръгчета с ширина 2 см. Всяко кръгче оваляйте в брашно, придайте му форма. В тиган нагрейте краве масло и изпържете сырниките до червена коричка.

Снимката и рецептата са от тук.
Виж целия пост
# 21
Лабрекс, снимах, как иначе Grinning Но батериите умряха и не мога да разтоваря. Снимах тестото и бухтичките. По същество бяха точно както на твоята снимка Simple Smile
Виж целия пост
# 22
Виж и творожника на Лола, откога съм му хвърлила око, ама нещо се мотам.........Струва ми се, че ще е нещо превъзходно!
labrex,би ли я превела моля те. Има някои неща, които не разбирам, а тази торта предизвика у мен описаното вече от Бу задушаване.

lorka barborka, извинявай, малко закъснях с превода, но снощи не бях вкъщи.

Рецепта:

- 5 яйца /белтъците се отделят от жълтъците/
- 700-800 гр. мека ситна/ по възможност не зърнеста/  извара
- 1 кофичка заквасена сметана /250 гр/, може да се замени с кисело мляко
- 1,5 ч.ч. захар
- 3 пълни с.л. нишесте
-----------------------------------------------------------------------------
1.Смесваме с вилица изварата с жълтъците, сметаната и нишестето в съд, до получаване на еднородна маса. /Ако изварата е зърнеста предварително я разбий с пасатор./
2.Разбиваме белтъците на твърд сняг, като постепенно добавяме захарта.
3.Леко и много внимателно смесваме разбитите белтъци в сместта с изварата.
4.Изсипваме получената смес във форма, намазана с масло и посипана с грис или брашно.
5.Печем при температура 160-165 град. – около 60 мин. Фурната не се отваря в никакъв случай, за да не спадне тортата.
6.Изключваме фурната и оставяме тортата да изстине в нея. Получава се много нежна по консистенция.
Украсява се с разбита или заквасена сметана, или със сирената тип Филаделфия. Може да се сложи върху тънък блат или смлени /счукани/  орехи.


labrex, златна си !
Току що се връщам от работа и веднага проверих за превод- сериозно ме изкуши този творожник. Цял ден го мисля. Ще го направя и ще се похваля. Нишестето предполагам трябва да е натурално- неароматизирано.
Още веднъж - благодаря ти!
Виж целия пост
# 23
Labrex, как можа да дадеш сайта на руския форум , сега си харесах тази рецепта и моля за превод , ако може.
А също така открих и една страницаа там само за чийзкейкове, след първите 3 снимки, затворих страницата, защото просто н еможах да издържа.
Ето и рецептата за това което ми пролича на нещо като кекс с извара.


1/2 ст. муки
1/2 ст. сахара
1 ст.л. разрыхлителя
1/4 ч.л. соли
250 мягкого творога
2/3 ст. молока
75 г растопленного сл. масла
2 яйца

Просеять муку с сахаром, разрыхлителем и солью.
Смешать творог, молоко, яйца и растопленное масло.
Вылить творожную смесь в мучную и слегка перемешать.
Разложить тесто по формочкам, заполняя их на 3/4. Выпекать 30-40 мин, при темп. 200 пока слегка не зарумянятся, проверяя на готовность спичкой.
Оставить в духовке до остывания

мерси предварително   bouquet
Виж целия пост
# 24
http://www.good-cook.ru/forum/topic3461.html

Ето я страницата на чийзкейковете, който е на диета да не отваря  ooooh! Naughty
Виж целия пост
# 25
Погледнах само в тази темичка и  ooooh!  сега съм гладна като вълк.  Tired
Виж целия пост
# 26
Хей, Бу...ти сериозно ако правиш всички рецепти до момента, кой смогва да ги изяде??? newsm78
Идеята ми е  Mr. Green, ако нещо имаш проблем с "реализацията" на тези вкусно изглеждащи нещица-пращай по жицата и на нас, облизващите се пред монитора Grinning
Виж целия пост
# 27
Aз правя нещо подобно на сладкиша, представен от Наталина.
Асе, за да не изсъхва, може да се сложи и белтъчна глазура, която да се запече.
В моя пълнеж слагам малки ситни стафидки или други сушени плодове, нарязани на парченца.
Има варианти и с равен (rhubarb - engl.) и други плодове, но не е толкова приятен.
Виж целия пост
# 28
Labrex, как можа да дадеш сайта на руския форум , сега си харесах тази рецепта и моля за превод , ако може.
мерси предварително   bouquet

Lindita, ето я, това са малки кексчета. Да се похвалиш, като ги направиш. Grinning

½ ч.ч. брашно
½  ч.ч. захар
 1 с.л. бакпулвер /1 пликче/
¼ ч.л. сол
250 гр мека извара
2/3  ч.ч. прясно мляко
75 г разтопено краве масло
2 яйца

Пресява се брашното, добавят се захарта, бакпулверът и солта.
Смесват се изварата, млякото, яйцата и разтопеното масло.
Сместта с изварата се сипва в брашното и леко се обърква.
Тестото се слага във формички, като се запълва  ¾ от формичката. Пече се 30-40 мин при темп.200 гр, докато леко се зачервят. Проверяват се с клечица дали са готови. Оставят се във фурната докато изстинат.
Виж целия пост
# 29
Labrex   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия