Сладкиш с извара и/или сирене?

  • 39 346
  • 127
# 90

Много вкусни кифлички с извара и портокалови корички! Снимката е линк към рецептата.

Виж целия пост
# 91
Ох, labrex, направо не е честно така да ни изкушаваш. От известно време се боря (и за сега успявам да се преборя) с желанието да направя последната ти творожна запеканка, а ти продължаваш да ме предизвикваш  Wink. Поне, преведи рецептата, ако ти остане малко време, защото това е единственото нещо, което ме спира за сега да я направя. Убедена съм, че ако се потрудя малко, ще я преведа и сама, но това беше начин да устоя на изкушението  Simple Smile.
Виж целия пост
# 92
................Поне, преведи рецептата, ако ти остане малко време, защото това е единственото нещо, което ме спира за сега да я направя..............

Ето рецептата:

Творожный пирог (Käse Kuchen)

Продукти:
- 4 яйца
- 200 гр. захар
- 125 гр. грис
- 250 гр. краве масло
- 1 кг мека извара
- 1 пакетче ванилов пудинг
- 2 ч.л. бакпулвер /1 пакетче/
- 1/2 пакетче ванилова захар
За пълнеж: плодове – пресни или консервирани

Приготвяне:
Всички съставки /освен плодовете/ се слагат в комбайн.
Смесват се хубаво.
Прасковите се нарязват на кубчета. Прибавят се към тестото и се смесват.
 Готовото тесто се излива във форма, намазана с мазнина и поръсена с брашно или грис.
Формата се поставя в предварително загрята до 180*-200*С фурна. Пече се един час.

Забележки:
- Хубаво е кухена да се реже след като изстине. / Аз не изтраях и си го нарязах още топъл Embarassed/
- Плодове може да се използват всякакви, но най-вкусно е с праскови и ананас.
- Много е вкусно, ако се полее с мед, сироп или се покрие с разбита сметана – но не целия кухен, а порциите при сервиране.

lady di, направи го, много е вкусен! Уф, само да ме подсети някой за тия запеканки и ми се прияждат на секундата. Embarassed Моето успокоение е, че са от извара, която е много полезно нещо. Embarassed Embarassed Embarassed
Виж целия пост
# 93
labrex , страшна си, благодаря за рецептата, изглежда много вкусно.  bouquet Записвам си я и скоро ще я направя. Peace
Виж целия пост
# 94
Творожный пирог (Käse Kuchen)


явно доста харесваш изварата, аз я ям само солена. Laughing
Käsekuchen-ът е немски сладкиш.
свеки го прави в тавата на фурната ooooh!. на мен не ми е от любимите Confused

по принцип се прави блат, тънък и върху него се изсипва сместа от извара, яйца, пудинг и захар.
свеки после нарежда плодовете отгоре  и ги желира.
така не изсъхва сладкишът и излежда по-добре

без украса изглежда така

рецепта е давана май вече...
не вярвам да се различава много от твоя вариант
Виж целия пост
# 95
asyalein , не се вижда снимката. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 96
Творожный пирог (Käse Kuchen)


.......явно доста харесваш изварата, аз я ям само солена. Laughing
рецепта е давана май вече...
не вярвам да се различава много от твоя вариант

Да, обичам извара и най-вече във вид на всякакви сладки неща - тестени, запеканки, сладки.
Снимката наистина не се вижда. asyalein,  ако не те затруднявам, напиши и рецептата на твоята свеки - ще си я включа в колекцията.     bouquet   Grinning
Виж целия пост
# 97
Много странно  newsm78

аз я виждам Rolling Eyes

сега ще я сменя.

П.П. намерих рецептата.
моя снимка нямам, щото не го правя често тоз сладкиш

Käsekuchen von Oma / Извареният сладкиш на баба

за блата
80 гр. масло
80 гр. захар
1 яйце
½ пакетче бакпулвер
200 - 250 гр. брашно

за пълнежа
750 гр. извара (ползва се с 40% масленост, аз ползвам нискомаслена - пак става Wink)
¼ л. прясно мляко
125 гр. масло
250 гр. захар
1 ванилия
2 яйца
1 пакетче пудинг на прах (на Йоткер, за варене)
от продуктите за блата се замесва тесто и се разтила тъно в тавата, прави се ръбче.

маслото, млякото и захарта се слагат на котлона да заврат. като се стопи захарта се маха от котлона и се охлажда. добавя се изварата, ванилията, пудинга и яйцата. разбърква се добре.
изсипва се върху блата и се пече 50-60 мин на 180С.

пълнежът е доста течен и да се внимава при поставянето в печката.
после става твърд.

Виж целия пост
# 98
asyalein, благодаря, ще го направя и него.   bouquet Малко ме смущава това количество захар - 500 гр, но пък то може и да се намали според вкуса.   
Виж целия пост
# 99
Имам една рецепта за тулумбички с извара:
За тестото: - 3  яйца
                    - 2 кофички от маргарин Калиакра пълни с извара / от 250г. /
                    - 1 с. л. кисело мляко
                    - 1 ч. л. хлебна сода
                    - 1 непълна кофичка от кисело мляко с  брашно / без 1 -2 пръста/
Захарен сироп
 Продуктите за тестото се омесват добре и с помощта на шприц в сгорещена мазнина се пускат тулумбички. Изпържените тулумбички се сиропират със захарния сироп.
 
Виж целия пост
# 100
Ох, имайте милост, стига вкуснотии, че лято идва!
Виж целия пост
# 101
Ето и рецептата на творожната запеканка:

Продукти:

0,5 кг извара
Лабрекс благодаря за рецептата.Много лесно се прави и е много вкусно. Simple Smile

Виж целия пост
# 102
asyalein, благодаря, ще го направя и него.   bouquet Малко ме смущава това количество захар - 500 гр, но пък то може и да се намали според вкуса.   

мен ме смущаваше количеството масло - намалих го  Wink
захар слагах и аз по-малко, общо взето на вкус Flutter
ама като се замислиш че имаш 750 гр извара и 250 мл. мляко, това си е 1 кг newsm78
аз май половината съм правила Thinking

ама аз си експериментирам с рецептите.
Виж целия пост
# 103
Лабрекс благодаря за рецептата.Много лесно се прави и е много вкусно. Simple Smile


Pety, радвам се, че ти е харесало. Само като го гледам на снимката............. няма да описвам каква ми се иска. Grinning


мен ме смущаваше количеството масло - намалих го  Wink
захар слагах и аз по-малко, общо взето на вкус Flutter
ама като се замислиш че имаш 750 гр извара и 250 мл. мляко, това си е 1 кг newsm78
аз май половината съм правила Thinking

ама аз си експериментирам с рецептите.

Най-вероятно ще понамаля и двете. И аз съм по експериментите, само дето понякога развалям хубавата работа. Затова, обикновено, поне първия път гледам да карам по рецептата, пък по нататък вече се развихрям. Grinning Благодаря, asyalein!     bouquet
Виж целия пост
# 104
labrex, сега погледнах там, от където съм взела рецептата (тази не е на свеки, тази съм я пробвала Peace)
та коментара беше, че и 250 гр. захар стигат, а може да се намали до 200, ако се сложат и стафиди

сега ще поправя горе рецептата Peace

от свеки не искам да взимам рецептата, че като видя с колко маргарин и масло прави сладкишите и спирам да ги ям Confused
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия