С какво подслаждате - кафява или бяла захар?

  • 5 826
  • 54
# 45
Кафявата захар, която ползвам аз се казва : WIENER ZUCER - на Agrana Zucer Gmbll, Austria - Виенска Кафява захар.  Peace

И аз, ползвам WIENER ZUCER но ми казаха че била боядисвана, в което не съм сигурна. Thinking
Виж целия пост
# 46
Кафявата захар, която ползвам аз се казва : WIENER ZUCER - на Agrana Zucer Gmbll, Austria - Виенска Кафява захар.  Peace

И аз, ползвам WIENER ZUCER но ми казаха че била боядисвана, в което не съм сигурна. Thinking

Съмнявам се Naughty
Виж целия пост
# 47
и аз така ,но рядко подслаждам нещата на бебо
И аз така  Peace
Виж целия пост
# 48
С кафява захар,но вкъщи рядко се консумира сладко различно от шоколад.
Виж целия пост
# 49
А рафинирането не играе ли някаква вредна роля?  Thinking И защо е доста по-скъпа от бялата?
Защо казват, че са вредни белите неща - сол, захар, брашно? Или имат предвид ако се прекалява с тях?  Thinking
Според аюрведа са вредни защото образуват ама, казано на български слуз.Пак според аюрведа има три основни структури тела - капа,пита,вата.Всеки от тези три различни вида тела има нужда от различни неща и трябва да ограничава други.
По принцип храните премирнали рафиниране не са особено полезни(какво точно представлява рафинирането? - най - грубо казано минаване на продукта през сода каустик, която унищожава всички вредни бактерии и микроорганизми,микроелементи, но и всички полезни бих казала)
В общи линии това е едно приемливо обяснение, за вредата от "белите храни" Peace
Виж целия пост
# 50
bloodywhite, мерси за инфото  Hug
Виж целия пост
# 51
И ние използваме кафява захар ,обикновено подслаждам кремчета в който не слагам плодове .А по точно ето тази купувам я от Билла .http://www.ontime-bg.com/mpack/bsugar.html
Виж целия пост
# 52
Ще гледам колкото се може по-дълго да избягвам използването на захар...Но като му дойде времето, ще използвам същата като sysonka (такава си използвам и по принцип, и вкусът ми харесва дори повече от на обикновената кристална захар). По възможност винаги предпочитайте кафявата рафинирана захар (а не тази, която първо е рафинирана, а после залята с карамелен сироп) -  за нея пише, че лесно се разгражда от организма и изцяло се трансформира в енергия; регулира Рh-баланса в устата и организма; не създава предпоставки за образуване на зъбен кариес Peace
Виж целия пост
# 53
На малката нищо още не съм подслаждала, иначе си купуваме бяла.


И аз така
Виж целия пост
# 54
В къщи от близо половин година използваме кафява захар. Последно купихме от Била Виенска кафява захар, прилича ми по-скоро на брашно или на някакъв вид пудра захар, но пък на вкус е страхотна. Има леко карамелен вкус и приятен аромат. На малкия още нищо не съм подслаждала, освен когато си хапва от домашните сладкиши, които приготвям с кафява захар.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия