Как обезсолявате сиренето за попара..

  • 2 842
  • 55
В предаването Бон Апети имаше такава тема ама забравих -в топла или студена вода се правеше и колко време да седи?
Виж целия пост
# 1
Ми аз слагам студена вода и в нея си стои!Не я махам докато свърши само ако е по голямо количество сирене  я сменам на 3-4 дни!
Виж целия пост
# 2
в топла вода е ако ти трябва бързо обезсоляванеи режеш сиренето на по-малки парчета
ако е за нормално обезсоляване-в студена вода цялата буца Peace
Виж целия пост
# 3
И аз обезсолявам в студена вода.
Виж целия пост
# 4
Ми аз слагам студена вода и в нея си стои!Не я махам докато свърши само ако е по голямо количество сирене  я сменам на 3-4 дни!
newsm10
Виж целия пост
# 5
Аз не обезсолявам сиренето, направо купувам "свежо сирене".
Виж целия пост
# 6
Нямам време и не ми се разправя да го обезсолявам... По принцип трябва да престои в хладилника една нощ в купичка с вода (там не можеш да слагаш топли неща...  Thinking), но купувам по - безсолно и не се втелясвам толкова...  Embarassed Пък и на попарите не сме любители много - много... Blush
Виж целия пост
# 7
Вече продават и безсолно сирене- т.нар. "свежо". Иначе в купа със студена вода.
Виж целия пост
# 8
АКО МИ ТРЯБВА ВЕДНАГА ГО СЛАГАМ В ТОПЛА ВОДА ЗА ОКОЛО 10 МИНУТИ!АКО НЕ ГО СЛАГАМ В СЪД СЪС СТУДЕНА ВОДА Peace
Виж целия пост
# 9
Ми аз слагам студена вода и в нея си стои!Не я махам докато свърши само ако е по голямо количество сирене  я сменам на 3-4 дни!
Peace и аз така  Wink
Виж целия пост
# 10
В топла или гореща вода ако се обезсолява по-бързо,но не за 10 минути. Може би за около ден
Виж целия пост
# 11
Аз го слагам в топла вода.
Виж целия пост
# 12
оставям в студена вода
Виж целия пост
# 13
в топла вода е ако ти трябва бързо обезсоляванеи режеш сиренето на по-малки парчета
ако е за нормално обезсоляване-в студена вода цялата буца Peace

и аз правя така  Peace
Виж целия пост
# 14
в топла вода е ако ти трябва бързо обезсоляванеи режеш сиренето на по-малки парчета
ако е за нормално обезсоляване-в студена вода цялата буца Peace

и аз правя така  Peace

и аз така, но вкъщи винаги има обезсолено, защото аз друго не ям...
а иначе за попара е хубаво поне една нощ да престои във водата...
Виж целия пост
# 15
Да, в топла вода се слага, ако трябва да стане бързо. И водата се сменя по-често.
Виж целия пост
# 16
В студена вода .Слагам си за няколко дни сирене и го оставям в хладилника.
Виж целия пост
# 17
В студена вода го накисвам.
Виж целия пост
# 18
изкисвам във вода поне 4 часа
Виж целия пост
# 19
Вечер слагам в хладилника една купичка с вода и в нея сиренето и на сутрината е готово за попарата.
Виж целия пост
# 20
И аз слагам в купичка със студена вода и ако не свърши за около 3 дни подменям.
Ама да ви кажа нещо напоследък след като обезсоля сиренето и то започва да нагарча или да има вкус като леко пресечено. Купувам или Пършевица или Маджаров, или Добрич. Защо така - не знам  newsm78. Да не би да трябва да се държи по-малко във вода? А що се отнася до това "свежо" сирене - дайте повече инфо - на кого е, какво представлява ?
Виж целия пост
# 21
в студена вода и в хладилника
Виж целия пост
# 22
в студена вода и в хладилника
И аз така Peace
Виж целия пост
# 23
В купичка със студена вода и в хладилника Peace
Виж целия пост
# 24
Аз също го държа във вода в хладилника.
Виж целия пост
# 25
Отделила съм една кутия с капак за сиренето на детето. Слагам бучка за няколко дни, вода и в хладилника.
Виж целия пост
# 26
това "свежо" сирене, което съм купувала от билла/На Хелиос/ нито е свежо, нито е сирене, има огромна трайност и не бих го дала на дете, особено на бебе.

Не знам кое друго имате вие предвид.

Виж целия пост
# 27
слагам го в кутията, нарязвам го на парчета и сипвам вода, без значение каква - нали после го слагам в хладилника?! и всеки ден сменям водата
Виж целия пост
# 28
Студена вода и слагам толкова колкото е необходимо за 1 попара....На следващия ден -пак Simple Smile И така...
Виж целия пост
# 29
"Свежо" сирене не се ли викаше на онова, което става за един ден?  Thinking В нашия град правят едно такова. Яде се, но е сирене само на вкус, не и на съставки.
Аз купувам саламурено, правя порции колкото кибр. кутийка, сипвам студена вода в купичката и слагам в хладилника. След около седмица правя пак.
Виж целия пост
# 30
В купичка със студена вода и в хладилника Peace
Peace
Виж целия пост
# 31
Еййй, добре че беше форума за да разбереш как става обезсоляването Laughing
То сложна работа , не е току така. Цял технологочен процес.
Виж целия пост
# 32
В студена вода и седи в хладилника.
Виж целия пост
# 33
В студена вода.
Виж целия пост
# 34
В студена вода и поне 24 часа в хладилника. Peace
Виж целия пост
# 35
Слагам сиренето в студена вода, а ако ти трябва бързо - малко парченце сирене в повече вода.
Виж целия пост
# 36
в топла вода е ако ти трябва бързо обезсоляванеи режеш сиренето на по-малки парчета
ако е за нормално обезсоляване-в студена вода цялата буца Peace
и аз правя така  Peace

 Peace
Виж целия пост
# 37
Сиренето го режа на кубчета.
Слагам го в купичка със студена вода и после в хладилника.
На сутринта е обезсолено.
Виж целия пост
# 38
 И аз обезсолявам в студена вода.Grinning
Виж целия пост
# 39
Разбира се и аз в студена вода обезсолявам сиренето.  Simple Smile
А доколкото съм наясно, "свежото" сирене е т.нар. "прясно" сирене т.е. такова, но което е спрян ферментационния процес в началото и не е ферментирало достатъчно. Не бих го дала на бебе в никакъв случай, има и слабителен ефект.
Виж целия пост
# 40
Така като гледам като повечето  Peace
В кутия със студена вода и в хладилника,ако ми трябва за днес- малка бучка(колкото за попарата)за 10-20 мин в топла вода-сменям я 2-3 пъти и готово
Виж целия пост
# 41
И аз така.А ако нямам обезсолено и ми трябва,слагам от соленото.
А докога трябва да обезсоляваме?
Виж целия пост
# 42
мисля, че на авторката й стана пределно ясно кой как си обезсолява сиренето..няма нужда всеки да казва " аз така правя" Twisted Evil

А докога трябва да обезсоляваме?
ами ние сиренето за нас си го обезсоляваме, никой не яде солено сирене. Рядко случваме сирене нормално на сол. Солта въобще не е полезна за бъбреците, но ако все пак държиш на това да не обезсоляваш-хубаво е поне до 2 годинки да му слагаш безсолно сиренце Peace
Виж целия пост
# 43
Като купя сиренето си го слагам в една техджерка със студена вода и там си стои . За няколко часа е готово обезсолено .  Laughing
Виж целия пост
# 44
в топла вода е ако ти трябва бързо обезсоляванеи режеш сиренето на по-малки парчета
ако е за нормално обезсоляване-в студена вода цялата буца Peace
Peace
Виж целия пост
# 45
Ако обезсолявам сирене го слагам в кутия със студена вода.
Виж целия пост
# 46
В студена вода .Слагам си за няколко дни сирене и го оставям в хладилника.
и аз така.
Виж целия пост
# 47
Вечерта си слагах необходимото количество сиренце в купичка с вода,захлупвах я и я слагах в хладилника.На сутринта е супер обезсолено. Laughing
Виж целия пост
# 48
В студена вода за една нощ и на сутринта е готово.
Виж целия пост
# 49
Слагам го в студена вода да престои една нощ в хладилника и е готово. Peace
Виж целия пост
# 50
Слагам го в студена вода да престои една нощ, но не в хладилника.
А чувала съм и варианта за бързо обезсоляване за около 10-тина мин. в топла вода.
Виж целия пост
# 51
Аз обезсолявам в студена вода цялата буца.
Виж целия пост
# 52
Ми аз слагам студена вода и в нея си стои!Не я махам докато свърши само ако е по голямо количество сирене  я сменам на 3-4 дни!
newsm10

 newsm10
Виж целия пост
# 53
В студена вода поне една нощ, а ако е спешно: в гореща вода за около 10 - 15 минути - това е "рецептата" на Бон Апети.
Виж целия пост
# 54
В бурканче на малки парченца. Иначе за бързо обезсоляване-в топла вода.
Виж целия пост
# 55
аз го обезсолявам в студена вода за 1 нощ в хладилника
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия