Как се кваси мляко?

  • 13 311
  • 23
# 15
Ако си от София, чела съм, че в някакво магазинче на Женски пазар продавали оригинална закваска. Друг начин е да си поискате от някоя баба на село.
Как' Сийке, златна си. Тъкмо щях да питам вие хубаво подквасвате мляко - ама трябва да купите хубаво прясно мляко(да не е разредено с вода) и да имате хубава закваска. Иначе според мен няма смисъл от цялото упражнение  Tired
Виж целия пост
# 16
Не, няма да се получи с плодово мляко, даже и да се подкваси, едва ли ще е това, което трябва да бъде - истинско българско кисело мляко.
Ако си от София, чела съм, че в някакво магазинче на Женски пазар продавали оригинална закваска. Друг начин е да си поискате от някоя баба на село.
Благодаря Как' Сийче за отговора, но аз съм далеч не само от София, но и от България.
Скоро обаче ще се връщам, та въпросът ми е - тази закваска суха ли е? Може ли да се съхранява по-дълго време? Идеята ми е да си я купя и да си я домъкна тук, че да си квася с нея  Grinning
Виж целия пост
# 17
здравейте момичета,
а с кое кисело мляко подквасвате Thinking
защото съм чувала че има много малко "истински" млека,които стават за подкваса
Виж целия пост
# 18
Благодаря Как' Сийче за отговора, но аз съм далеч не само от София, но и от България.
Скоро обаче ще се връщам, та въпросът ми е - тази закваска суха ли е? Може ли да се съхранява по-дълго време? Идеята ми е да си я купя и да си я домъкна тук, че да си квася с нея  Grinning

Не знам!  Tired Понятие си нямам какво представлява изобщо. Просто е нещо, което прочетох тук и съм го запомнила.
Аз не живея в София.  Flutter
Виж целия пост
# 19
Най - дпброто мляко за подквасване е Мизия милк или Елена . Никога не пробвайте да подквасвате с " На баба " , защото в това мляко има много сухо мляко и нищо няма да се получи . От опит го знам .
Виж целия пост
# 20
Проблемът с киселото мляко не е в количеството на сухото мляко, което съдържа, а в закваската! Даже и да се използва само сухо мляко, пак може да се получи прилично кисело, стига закваската да е добра.
Номерът е не да се получи някакво кисело мляко, а точно оригиналното, българското, което е толкова полезно. А това се постига с оригинална, жива закваска. Другото е млечно кремче някакво...
Виж целия пост
# 21
Най - дпброто мляко за подквасване е Мизия милк или Елена . Никога не пробвайте да подквасвате с " На баба " , защото в това мляко има много сухо мляко и нищо няма да се получи . От опит го знам .
да,за Мизията и аз знам,но се чудех кои още newsm78
казват,че и с Тонус ставало Thinking
Виж целия пост
# 22
Не, няма да се получи с плодово мляко, даже и да се подкваси, едва ли ще е това, което трябва да бъде - истинско българско кисело мляко.
Ако си от София, чела съм, че в някакво магазинче на Женски пазар продавали оригинална закваска. Друг начин е да си поискате от някоя баба на село.
Благодаря Как' Сийче за отговора, но аз съм далеч не само от София, но и от България.
Скоро обаче ще се връщам, та въпросът ми е - тази закваска суха ли е? Може ли да се съхранява по-дълго време? Идеята ми е да си я купя и да си я домъкна тук, че да си квася с нея  Grinning
Нямам много време ,но ще пиша и аз.
В къщи поне от година квасим мляко с купена закваска от женския пазар.За тази закваска научих от форума,там беше обяснено и точно къде се намира магазинчето,ако се поразрови човек,сигурно ще се открие темата с адреса.
Закваската ,която купих беше суха смес (около10г) наподобяваща желатин в подобно пакетче.Съдържанието беше предназначено за подквасване на 5 л прясно мляко.Аз бях много скептична и никак не ми се вярваше ,че ще се получи нещо, затова пробвахме с половината от съдържанието (разделено на око)с 2,5 л мляко.Стана чудесно кисело мляко, от което продължавам да си заквасвам и до сега .На пакетчето пишеше ,че закваската може да се съхранява в хладилник ,ако не се използва цялата  наведнъж,но ние я държахме 1-2 дни и я дадохме на наша позната.Цената  на тази разфасовка(за 5л мляко)беше около 5 лв
Ако ви интересува още нещо -пишете,ще отговоря ,когато имам възможност.Ще се радвам да бъда полезна
Виж целия пост
# 23
Аз винаги досега си купувам за подквас кофичка кисело мляко НА БАБА!Винаги ми се е подквасвало и е ставало много гъсто и хубаво.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия